Huuuhuuhu kooooonechno denes ne ojdof na plazha i ja staif maskata so kvasec, maslinovo maslo i zholchka da stoi 1 sat i okolu 30 min. ii mnogu mi e ubava kosata, a na vrvovite staif maslinovo maslo i ne mi se veke suvi ko shto mi bea
I jas imam koristeno bademevo maslo ama denes imashe ushte malce i i go staif na majkami vo korenot zoshto i pagala kosata... i si kupif ricinusovo maslo za da gi machkam trepkite... a ricinusovo maslo mozhe da se koristi za opaganje kosa?!
Рицинусовото масло ја задржува косата сјајна и здрава . Го стимулира растот , го спречуваа опаѓањето и слабеењето на косата. .... Јас го користам и ми се допаѓа ефектот .
karina a neli e mn mrsno toa maslo kako se spravuvas so mienjeto ili se izmiva lesno kako i drugite masla go nanesuvas na cela kosa ili? imam dosta slusano za toa maslo kako so redovna upotreba go zabrzuva rastot na kosata i trepkite a dali e vistina toa ima li nekoj koristeno ima stvarno rezultati ili posle kolku vreme upotreba se zabelezuva pozz
еден сат пред миење го нанесуваш само на корените со врвовите на прстите со масирање, не претерувај со количината, нанеси само малку на прстите и почни, потоа си ја миеш сосема нормално косата
Пред миење но зарем косата не треба да биде мокра? Лелелел од толку совети не знам кој да го применам
најдобро еден час пред миење стави масло од кое сакаш да стои на косата потоа измиј ја со благ шампон,лесно се измива секое масло само не треба да се претера со маслото
маслото се нанесува на сува коса еден час пред миење, и тоа со неколку капки се масира коренот на косата ...откако ќе помине еден час косата се мие со шампон немојте да претерате со количината и нема да ми се измрси косата воопшто.
e aj da probam i so toa ricinusovo maslo nesum probala do sega a dosta imam slusano deka e super za kosata a posto sum vo faza na pustanje na kosata kako sto imam slusnato bi bilo super ako e taka sepak fala pozz
jas stavav porano kna ismesana so sjaj od kamilica ..ama sega nekam pak da ja bojadisvam kosava nemam nervi a za pomaganje da pomaga .....neznam dali ste zabelezale od onie na avtopat so barat pari ciganite site mali deca se so kna napraeni i ednas ja prasuem ednata Edobro so si go farbala deteto malo e i taa mi vika Malo e za malo ama od knata mu se jakne kosata i pobro mu rasti i togas mo privlekoja vnimanie i vistina 99% od niv gi kanosvaat malite deca ...
Луѓеее ми кажаа дека косата ми била доста порасната,а сепак не користев ништо посебно.Ставав само шампон од коприви,но сепак ми е порасната.Е сега малку ми е оштетена и покрај тоа што не ја пеглам толку,но сепак од сонцето,фенот и чат пат пеглата тоа е тоа!Битно барем се забележа разлика.Е сега ќе треба да ја обновам малку!
Има резултати. Првиот месец косата ми беше порасната 3цм, а сега овој малку повеќе од 4цм. Пресреќна сум! Инаку, користам Wash&Go, но мислам дека нема врска каков шампон користиш.
Повеќе од 4 сантиметри за еден месец!?! Не е премногу некако?Оти нормално расти 1 см месечно.Само ампулите што ги додаде во шампонот или користиш и нешто друго?
Ампулите во шампонот, Gliss од жолтиот (кога го купував ми рекоја дека и од него растела косата ), пијам Б-комплекс и чај од коприва. Инаку, шампонот почнав да го користам пред два месеци, кога косата ми беше долга 21,5 цм. а сега ми е 29 цм.