од тоа расте побрзо косата и не само што расте туку и ја зацврстува и и дава сјај на косата можеш да го најдеш во аптеките се раствара во вода ке ја плакнеш косата со тоа и ке го држеш цела вечер сабајле ке ја миеш косата така пробај секоја недела и ке видиш како ке ти расне косата но пред да го купиш да ти кажам има незгоден мирис
Има некоја друга примена, друго име? каков состав има, како изгледа? Прв пат слушам затоа ме интересира.
Јас овие ги пијам, веќе две недели. За коса, кожа и нокти се. И мислам, косата поубаво ми се "понаша" и побрзо расте. Кожата ми е посвежа и ги нема оние одвратни мозолчиња. Ноктите многу побрзо ми растат и ми се поцврсти. Ги има во сите аптеки на Зегин и не се многу скапи, околу 100 - 150 денари. Пробајте, јас напредувам.
Бананите го содржат еден од најбитните витамини биотин кој е лесно разградлив и помага за раст на косата.
Да да низ целата коса ја ставам маската со чешелче ја расчешлувам. Презадоволна сум, еве сега почна и мајка ми да ме копира, хахахх, бидејќи има многу оштетена и кратка коса, а ја гледа мојата колку брзо расте и дека има преубав сјај. Инаку имам фарбана црна коса, и ми беше многу уништена, сега користам црна хена, а и таа се прави од билки и помага при раст на коса, а не ја оштетува. На секои две недели морам да ставам бидејки брзо ми расте од маската. Им препорачувам на сите кои имаат црвена, кафеава или црна коса што ја фарбаат да користат хена од Eagle's за да не ја уништуваат со фарба.
Јас сум на добар пат кон долга коса. Бидејќи долго време имав кратка коса решив малку да се ангажирам и да ја пуштам и искрено, пробав милион маски и шампони ама на мене ми успеа со следново. Миење три пати неделно со шампон од коприва и редовна употреба на коктел од масла-арганово, рицинусово и чичково. На почетокот сама си го направив, во шишенце од силиконски капки, со неколку капки вода, за да не биде тешко за расчешлување. Ама подоцна најдов производ, спреј, со мешавина од повеќе масла и продолжив со употреба на тој. Не можам да измислувам цифри и да правам од мравка слон, ама кај мене има доста приметлив резултат. А и трпение-спасение си го направи своето. Така да, мојот совет е да користите природни маски и масла и трпеливо да чекате.
Косата расте по 1 cm месечно, најмногу 2.Природните масла(рицинусово,маслиново) само и даваат сјај на косата и ја зајакнуваат.Од шампоните од коприва косата станува поздрава и посјајна.А од таблетите B6 и од пивскиот квасец исто така се постигнуваат горе наведените резултати.Така да трпение-спасение.Со наведените продукти ке добието поздрава коса, но нема да го забрзате нејзиниот раст. Времето лечи се-дајте му време на времето! П.С не ја пеглајте секојдневно бидејќи се гори и кине и се губи сјајот на косата...
majli.15 за ФЛИТ зборуваш, и ако сакаш подетално да обласниш како изгледа тоа , што е тоа, како се користи и кај може да се набави вака во неизвесност не држиш ,фала мн поз
Феминки, сакам да прашам, дали може во шампон од 230ml. да ставам по две ампули б1, б6 и б12 (од сите по две) дали се доволно или се малку? Благодарам
јас еден период користев шаума со к10 и внатре ставив 2 бе комплекс ампули,на мене не приметив некоја промена ама знам дека на мајками и порасна а пред тоа не и растеше баш и сега ми бара пак да и направам со амули
леле имењачка сум имала значи и јас си бев купила од петрич лани ама ме мрзеше да го ставам и уште ми стои дома инаку се става на мокра или полуисушена коса и се масира во коренот онака убаво,моето беше со распрскувач и си правев патец и си го прскав па масирав и така низ цела коса и го користев 3 пати неделно по секое миење
Фала имењачке значи не се измива уште едно прашање, дали е штетно ако го ставам после секое миење т.е. некаде околу 4 пати неделно?
не е ништо штетно,мене вујна ми ми го препорача,рече дека и била помека и и се згустила од неа,ама ете јас пуста мрза,значи не е ништо штетно,поздрав