Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Што е тоа флит?

2. Majli.15

Majli.15 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2013
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    237
    од тоа расте побрзо косата и не само што расте туку и ја зацврстува и и дава сјај на косата можеш да го најдеш во аптеките се раствара во вода ке ја плакнеш косата со тоа и ке го држеш цела вечер сабајле ке ја миеш косата така пробај секоја недела и ке видиш како ке ти расне косата но пред да го купиш да ти кажам има незгоден мирис :lol:

3. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Има некоја друга примена, друго име? каков состав има, како изгледа? Прв пат слушам затоа ме интересира.

4. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    Јас овие ги пијам, веќе две недели.
    За коса, кожа и нокти се.
    И мислам, косата поубаво ми се "понаша" :lol: и побрзо расте.
    Кожата ми е посвежа и ги нема оние одвратни мозолчиња. :envy:
    Ноктите многу побрзо ми растат и ми се поцврсти.
    Ги има во сите аптеки на Зегин и не се многу скапи, околу 100 - 150 денари.
    Пробајте, јас напредувам. :clap: :)

Прикачени фајлови:

5. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    Бананите го содржат еден од најбитните витамини биотин кој е лесно разградлив и помага за раст на косата.

6. bastet

bastet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    94
    Да да низ целата коса ја ставам маската со чешелче ја расчешлувам. Презадоволна сум, еве сега почна и мајка ми да ме копира, хахахх, бидејќи има многу оштетена и кратка коса, а ја гледа мојата колку брзо расте и дека има преубав сјај. Инаку имам фарбана црна коса, и ми беше многу уништена, сега користам црна хена, а и таа се прави од билки и помага при раст на коса, а не ја оштетува. На секои две недели морам да ставам бидејки брзо ми расте од маската. Им препорачувам на сите кои имаат црвена, кафеава или црна коса што ја фарбаат да користат хена од Eagle's за да не ја уништуваат со фарба. :)

7. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Јас сум на добар пат кон долга коса.
    Бидејќи долго време имав кратка коса решив малку да се ангажирам и да ја пуштам и искрено, пробав милион маски и шампони ама на мене ми успеа со следново. Миење три пати неделно со шампон од коприва и редовна употреба на коктел од масла-арганово, рицинусово и чичково.
    На почетокот сама си го направив, во шишенце од силиконски капки, со неколку капки вода, за да не биде тешко за расчешлување. Ама подоцна најдов производ, спреј, со мешавина од повеќе масла и продолжив со употреба на тој.
    Не можам да измислувам цифри и да правам од мравка слон, ама кај мене има доста приметлив резултат. А и трпение-спасение си го направи своето. Така да, мојот совет е да користите природни маски и масла и трпеливо да чекате.

На zarah му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bella11

Bella11 Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    26
    Косата расте по 1 cm месечно, најмногу 2.Природните масла(рицинусово,маслиново) само и даваат сјај на косата и ја зајакнуваат.Од шампоните од коприва косата станува поздрава и посјајна.А од таблетите B6 и од пивскиот квасец исто така се постигнуваат горе наведените резултати.Така да трпение-спасение.Со наведените продукти ке добието поздрава коса, но нема да го забрзате нејзиниот раст. Времето лечи се-дајте му време на времето! :D П.С не ја пеглајте секојдневно бидејќи се гори и кине и се губи сјајот на косата...

9. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    2.607
    Колку пари е? И што е точно? Некој прашок,таблети што се раствараат во вода или..?

10. Majli.15

Majli.15 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2013
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    237
    па околу 300 или 350 денари би требалоо да биде

11. s.frosina

s.frosina Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    40
    majli.15 за ФЛИТ зборуваш, и ако сакаш подетално да обласниш како изгледа тоа , што е тоа, како се користи и кај може да се набави вака во неизвесност не држиш ,фала мн поз :*

12. s.frosina

s.frosina Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    40
    ако сакаш да стаиш слика за да знаеме како да го бараме

13. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Феминки, сакам да прашам, дали може во шампон од 230ml. да ставам по две ампули б1, б6 и б12 (од сите по две) дали се доволно или се малку? Благодарам :)

14. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    јас еден период користев шаума со к10 и внатре ставив 2 бе комплекс ампули,на мене не приметив некоја промена ама знам дека на мајками и порасна а пред тоа не и растеше баш и сега ми бара пак да и направам со амули

15. Esperanza

Esperanza Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2011
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    23
    Конечно набавив хининова вода :D Кажете ми сега како се користи :*

16. esperansa777

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    леле имењачка сум имала :inlove:

значи и јас си бев купила од петрич лани ама ме мрзеше да го ставам и уште ми стои дома
    инаку се става на мокра или полуисушена коса и се масира во коренот онака убаво,моето беше со распрскувач и си правев патец и си го прскав па масирав и така низ цела коса и го користев 3 пати неделно по секое миење :)

17. Esperanza

Esperanza Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2011
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    23
    Фала имењачке :D значи не се измива :) уште едно прашање, дали е штетно ако го ставам после секое миење т.е. некаде околу 4 пати неделно?

18. esperansa777

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    не е ништо штетно,мене вујна ми ми го препорача,рече дека и била помека и и се згустила од неа,ама ете јас пуста мрза,значи не е ништо штетно,поздрав :*

19. Pink.Princess

Pink.Princess Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2010
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    27
    од каде може да се купи рузмариново и кокосово масло?

20. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.017
    Допаѓања:
    14.386