Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    2.607
    Јас денес си земав вакви и во упатството пишува дека го зголемува апетитот,но не мора да значи.Јас и порано ги имам пиено овие па ниту едно кило не накачив.Ама зависи од организмот... :)

2. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Не,јас пиев не се здебелив,добро може килце-две,ама ништо повеќе.Пробај,не е нешто многу,може килце,ама не е страшно.

3. Eci-girl

Eci-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    13
    Па земи чај од коприви и секогаш кога ќе ја измиеш косата ќе ставаш и ќе ти порасне :)

4. Jecichka

Jecichka Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    22
    Pa jas ko shto citav toj ocet ne e onoj shto go jademe tuku nekoj destiliran bel ocet koj imal neznam kakva kiselina vo sostavot i se koristel za cistenje, otvori na google vidi, pa sama zakluci zoshto ne bi go stavila :D

5. young.lady

young.lady Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    53
    Имам 14 години дали може да ги пијам -.^?

6. FineChina

FineChina Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2013
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    29
    Значи се буквално имам пробано за побрз раст на косата :јајце,лимон,коприва.пиво млако,кна,орев,капки и триста глупости и пивски квасец-има ефект ама има и килца се дебели од него..така да сега имам долга и здрава коса плус не ми расцветува ама не се фарбам околу 10 год со фарби туку само со кна зашо ми е црна косата.. е имаше во Бугарија една ја викаат тие безцветна или по нашки безбојна кна за зајакнување на косата и за раст ..исто и демек ефект имало и масажа на скалпот со рицинусово масло и навистина демек растела ако некој има пробано и има навистина ефект нека пише или ич да не се лажам..

На bastet му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Секако дека можеш.Тоа се само витамини,витамин-Б,а нели витамините не се воопшто лоши,на природна база се,и воопшто не се штетни.
    Да, јас имам пробано со рицинусово масло,навистина расте ама 1цм повеќе за два месеци,што значи со редовна употреба по 1-2 пати неделно,за 1 месец мене ми порасна половина цм.Пробај тебе може повеќе ќе ти порасне,остави го на коса 2-3 часа пред миење.Се надевам ќе има ефект.

8. EleonoraLovato

EleonoraLovato Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    676
    колку е рицинусовото масло и каде може да се најде?

9. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    2.607
    60-80 денари,го имаш во секоја аптека или во поголемите супермаркети :)

10. FineChina

FineChina Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2013
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    29
    Секако ке пробам..фала :)

11. s.T.e.F.i

s.T.e.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    2.852
    Мајли можеш да ми кажеш што е ова флит како изгледа??

12. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Што е тоа флит?Како се користи ,кај може да се најде и колку чини?

13. ubavica92

ubavica92 Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    мене косата многу споро ми расте, пиев и таблети фитовал и бев на травар исто..сега косата мие густа ама не ми расте! дали знае некој да ми каже што да пробам ?? :)

14. marta.99

marta.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    134
    пробај со б-комплекс, масирај го скалпот со чичково,рицинусово масло,помага доста и шампон од коприва можеш во својот шампон да истолчиш б-комплекс,ад капки и ставај го тоа на косата. треба само трпение не може да порасне косата одма тоа е многу нормално ама со овие состојки ќе ти се забрза растот 100% проверено :)

На ubavica92 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Ќе бидеш ли фина, да ни го споделиш името спрејот? :wasntme:

16. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Е сега да си го споделам мислењето.Незнам дали претходно сум пишала.Корситев многу препарати,та купени,та и домашно направени,овие готовиве ми беа така побројни на листава,зошто не сум многу по такви чуда домашни,а и несакам да ставам се на коса,иако знам дека природното е поздрвао,сепапак не. :P И она што највеќе ми ја зацврсти косата,ми ја опорави и го забрза растот е:витамин Б,внесен по природен пат,знаете во што се има витаминБ,потоа таблети -пивски квасец,ама континуирана употреба,зелен чај и општо течности,многу чаеви и течности консумирам и забележувам промена,шампон орзен за масна коса,постојано го употребував,сега некоја недела направив само одмор,па користам од авон за масна со малина и хибискус и за крај масирање на скалпот,со рицинусово,бадемово,маслиново и арганово масло(ова од авон)зошто незнам дали има по аптеки,иако е ова за после миење на коса,јас ова третово по ред(првите две шишенца ги ставав после миење)го користам за пред миење,зошто ми ја мрси дополнително косата.

17. Moonstone.17

Moonstone.17 Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2013
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    1.862
    Еве, јас имам долга коса. Не користам никакви препарати и сл. Редовно ги шишам расцветаните врвови и мислам дека така побрзо ми расте хаха :P

18. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    2.607
    Колку пари е кокосовото масло?

19. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Зависи кое кокосово. Има кокосово во шишенце и цените од фирма до фирма се движат од 50 - 100 ден. и тие тешко дека ќе ги пронајдеш некаде.
    И има кокос во тегличка кое е многу поголема грамажа (и ако се прашувам јас и поквалитетно) од 300ден. па нагоре.

20. Kristinna1

Kristinna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    125

дали мислиш флуид ? да, сигурно за флуид и флит нема ништо такво значење за то ..сепак ФЛУИД е ..поздрав :D