Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    А каков е пак тој флуид што ја расне косата?

2. Kristinna1

Kristinna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    125
    не знам ни јас што е тоа ФЛУИД но таа напишала:
    Majli.15 напиша: девојки ако сакате побрзо да ви расне косата користете
    секоја недела за 1 месец косите растат до 6 или 7 см

а флит немат таков збор а би требало да е ФЛУИД но ко така напишала "девојки ако сакате побрзо да ви расне косата"
    девојки ја ви кажувам по мое е мислење ..

3. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Дајте луѓе,појаснете,флит,флуид,блуит,незнам ти што.Кажете што е тоа,кај да го најдеме,како да кажеме,а не вака да се нагаѓаме,флуид,флит,па грешка,од флит,до флуид има има...

4. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Мајли15 напиша нешто за "флит" и не се поправи туку нешто дообјасни (недоволно)...ама никој друг ни слушнал за тоа, ни видел такво нешто.
    Флуид за коса сум сретнала (за сјај, за волумен, бојадисана коса...) али тоа е нешто како спреј или силиконски капки ако не се лажам и описот не се совпаѓа со спомнатиот "флит" кој делува на растот на косата. :?:

5. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Иако уште од почетокот ми беше сомнително, сепак да напишам дека можеби мисли на марка која се вика така, или некој спреј со механизам на прскање (познато и како „флитање“) па може од таму да почнала да го вика „флит“.

6. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Еве го делот каде што напишала мајли.И прво,што и да е,и колку и да е ефикасно,неможе коса да порасне за месец повеќе од 2цм,па и 3 нека бидат.Ама 6 или 7 знаете колку се?Ај мајли те молам земи линијар и види до каде е 7 и провери си тебе дали косата толку ти пораснала за еден месе или за седум?
    Второ,мислам дека доволно појасни од сите нејзини постови.
    Ете вака напишала де.Беспотреба настана забуна,заради девојката што само си претпоставуваше.
    И во иднина,ве молам кога набројувате препарати,маски или што и да се,пишете ги убаво и точно состојките и како да се набават.Благодарам,пријатно. :tmi:

На MiloMalo и OmniaVanitas им се допаѓа ова.
  7. JustPrincess

JustPrincess Активен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Девојки јас веќе 4 месеци си правам шампонче за раснење на косата и за овие 4 месеци ми има пораснато околу 5 6 цм.
    Се што треба да се направи е следнотоо :
    *Шампон од Коприва од Алкалоид - 1Л
    *60 апчиња Б комлекс
    Од како ќе ги ставите апчињата остајте го еден ден за да се стопат апчињата и следниот ден ќе забележите дека шампонот има сменето боја т.е станува кафеав. И нормално пред секоја употреба да се промеша :P
    Испробано ;)

8. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Со мојата очајна желба побрзо да ми порасне косата, си купив шампон од Докторс. [​IMG] Од Веро го зедов, пишува дека е за раст на коса, па ќе видиме какви резултати ќе покаже.

9. bojanalove

bojanalove Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2010
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    21
    Devojki, epa vaka.. dosta vreme gi chitav vashive mislenja i povekje pati prochitav deka ako sakam da ja zajaknam kosata i pobrzo da mi raste treba da stavam chaj od kopriva, pa sakam da prasham kako da go koristam, dali treba da go ostavam povekje vreme na kosata i dali treba da go plaknam? :D

10. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    ^Стави го после миење,топол или ладен,како ти одговара,и не ја плакни косата,само завиткаја во пешкир и остави да се исуши природно(кога можеш).Ако го исплакниш,нема да има никаков ефект врз косата,мислам дека.
    И,ако си во можност,нека биде природен,со листови од коприва,сама приготви го,зовриј ги во вода,и така ставај го по 2-3 пати неделно.

11. Jecichka

Jecichka Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    22
    МИј ја косата со шампон од коприва, оној малон можеш со бело капаче што е или од Илирија континуирано, а последното плакнење прави го со чај од коприва, значи одкако убаво ке ја исплакниш косата од шампонот последниот млаз нека биде со чај од коприва потоа не плакни пак со вода. :)

12. bojanalove

bojanalove Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2010
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    21
    ok, fala mnogu :D

13. laill

laill Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    2
    Девојки дали сте слушнале за побрзо растење коса се ставало од средството за растење волна на овците. Ако некој знае за ова подетално да ми каже а исто така и дали е штетно? Значи косата ненормално растела за месец дури 6 cm. Оваа информација ми е од фризерка но сепак сум голем скептик :)

14. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Луѓе,кажујте ова ми држи мене вода,ако не 6цм за месец,1-2 цм сигурно расте повеќе.Мислам логично,штом се употребува за раст на волна кај овците,нормално дека поттикнува раст.Само дали е штетно,да не предизвикува некакво оштетување,па да си останам без коса. :D

15. laill

laill Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    2
    kikki фризеркава вели дека немало никаква штета. Шишенцето се зема од земјоделска аптека и само на врвот на капачето се тура од средството и се раствора со чаша вода и се мачка по коренот. Откако ке се измачкаш ја чешчаш цела коса ставаш најлон и згора крпа и по половина час ја миеш косата. Само еднаш во неделата се користело. Е сега сепак сакам да се осигурам дали навистина нема штета...ако знае некој нека пише :)

На kikkki му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Ти благодарам,и јас не сум сигурна а сакам да пробам,ама ако има штета,па да си ја расипам косата?Заради тоа се двоумам сеуште.
    А јас да ви кажам,си направив домашна маска од бадеми.http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 9Dql_A-oMk според оваа постапка,го оставив на коса нешто повеќе од половина час,и супер ми беше косата премека и преубава,сјајна,а и забележав дека побрзо расте.Јас досега сум ја направила 5 пати,ја ставам еднаш неделно и за овие 5 недели,косата ми порасна 1 цм,плус од вообичаено,а без користење на никакви средства мене 0.5 цм ми ратсе за месец.

17. bastet

bastet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    94
    Баш ме интересира и сакам да пробам бидејки сум психопат по долга коса! :$ :rofl:
    А дали знаете колку пари е!? :?:
    (прашувам за средството кое се зема од земјоделска аптека)

18. laill

laill Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    2
    Средството мислам дека околу 200 ден. било. :)

19. Mince19

Mince19 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Женски, дали може БЕДОКСИН таблети да ставам во шампонот? За раст на коса?? дали БЕДОКСИН е исто како и Б6 ??

20. Mince19

Mince19 Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Женски, дали може БЕДОКСИН таблети да ставам во шампонот? За раст на коса?? дали БЕДОКСИН е исто како и Б6 ??