Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. Sudika

Sudika Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    40
    Од се што прочитав се е индивидуално значи, зависи од косата, јас се мијам со ассо сапунче од алкалоид со зеленко е нешто на кутијата и расте коса и не ја мрси ептен ми е ефикасно, исто така за растење на коса ставав 1 жолчка од јајце со маслинов зејтин помешана, мачкав на коренот и оставав саат време да стои после ја мијам и е прекрасна, погуста и сјајна а зејтинот воопшто не ја мрси.

2. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145

и јас баш вчера го видов ова и сакав да го постирам... незнам што би изгубиле ако пробаме :P

3. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    А каде можам да најдам Рузмариново масло ? и одприлика колку пари е ?

4. ang246

ang246 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    145
    би требало да има во поголемиве маркети а колку пари е незнам..

5. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    2.607
    Каде можам да го најдам сапунчето и колку пари е? :) И тоа е специјално за растење на коса или...?

6. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    905
    Види во Sewa, мислам дека имаше, 77 денари ти е било кое етерично масло.

7. Adi990312

Adi990312 Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    3
    ama problemot mi e mene sto ja sakam kosata da mi bide podolga vo dolzina a ne pogusta, posto imam mnogu gusta kosa i mnoguu pati ja imam retceno ama nisto

8. Adi990312

Adi990312 Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    3
    kakva maska stavas? :DD

9. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    Лелее луѓе, ги повлекувам сите убави зборови кажани за шампонов. Еве сега се избањав по 3 пат и цела ми е мрсна како да не сум ја измила. Дефинитивно е колку пари-толку музика работава! :(
    Ваква бев кога ја исушив пред 1 саат :@ . Еве сега по втор бат ја измив со Wash and Go и е прекрасна косава. :)

10. bastet

bastet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    94

Ставам 4 лажички рицинусово масло, 3 маслиново, лосион пантексол 7-8 лажички, АД капки пола раствор (инаку јас во кутивчето од лосионот пантексол што ке остане од шампонот си додавам се од ова само дуплирам за рицинусово и маслиново, цела флашичка АД капки и + ако имам бадемово и после ставам мала количина на коса и со чешелче расчешлувам, па ми трае за ставање некаде околу 1 месец) Многу ја потхранува косата и омекнува и и дава сјај и плус за раст. :rofl:
    Колку подолго ја држиш, тоа подобро. Некогаш спијам со неа, некогаш ја држам 1-2 часа пред да се бањам. :wasntme:

11. bastet

bastet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    94
  12. Sudika

Sudika Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    40
    Го има секаде по продавнициве, и не е скапо воопшто на алкалоид пишува ассо со црно зелени букви нема да утнеш бело кутивче мене почнаа да ми растат бебешки и ок мие косата сега, а и други знам што го користат и што има ефект . поздрав :inlove:

13. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Ви благодарам :*

А да не знае некој како се користи Кокоскво Масло..? Мислам како се става, пред миење или..?

14. Kristinna1

Kristinna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    125
    Wash and Go од коприва и ја мијам косата ама помалце растит косата :/

15. Cuculkaaa

Cuculkaaa Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    0
    ме интересира дали го проба сапунов и каков е ефектот...???

16. Esperanza

Esperanza Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2011
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    23
    Жени оваа хининовата вода е чудо :D
    Месец дена ја користам и има резултати како од ништо досега. Комбинирам со рицинусово масло и стимулаторот на Икаров еднаш неделно и мислам дека сум на добар пат :D Секако и кратење на тутуносаните врвчиња по еден сантим на 4 месеци :)

17. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Јас го користев Lush скоро 3 месеци. Косата нити ми се згусна нити нешто значајно ми порасна
    (т.е нормално, колку шо би пораснала за тоа време со било кој шампон) и нема никаков уау ефект.
    Чисто за совет, не си давајте парите за џабе. Само првите 2-3пати е добро после ништо. Уствари после повеќе е на лошо ама ај. Единствено точно е дека ако го чуваш правилно стварно споро се троши,
    што е и нормално за било кој сапун. Сепак, џабе форсирање од вработените. (или нивни блиски, сеедно). Пример ќе ги земам од афродита шампоните, 5 пати поефтини и истотолку пати поефикасни ми се. А и погоре видов многу добри домашни маски и рецепти така да идете си на поефтина варијанта, било шо да одберете сигурно ќе имате повеќе ефект од ова.

18. the-dark-angel

the-dark-angel Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    38
    Девојки да ве прашам ја напраи ли некој маската од кафепауза?? како реагира? или џабе трошење време??
    ај некоја што пробала нека напише...:**

19. bastet

bastet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    94
    Jaс сакам да ја направам но никаде неможам по аптеките да најдам природно кокосово масло и рузмариново.

20. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    905
    Во Зегин имаш кокосово масло, мислам дека беше 299 денари.