Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    А рузмариново масло? :?:

2. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    905
    Во Биокулт и во Sewa. https://www.facebook.com/biokult.mk.

На renata77 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kirijakija

kirijakija Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2012
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    105
    презадоволна од шампонот од коприва. :rofl:

4. SEKERLEMA

SEKERLEMA Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    408
    7 витамини за побрз раст на косата

За да имате долга заводлива плетенка на плажа потребен ви е најефикасниот начин за поттикнување на растењето на косата.

Тоа можете да го постигнете со редовно консумирање на некои витамини, круцијални за растот на косата.

Еве кои се тие:

БИОТИН

Биотинот или т.н. витамин Б7 е богат со масни киселини, кои преку комплицирани процеси предизвикуваат вашата коса да расте побргу, поздрава и посјајна.

Преку секојдневната исхрана вие внесувате доволна количина во вашиот организам, но ако сте на некоја строга диета може да го уништите овој ред, па консултирајте се со вашиот доктор.

ВИТАМИН Б12

Уште еден супер важен витамин од семејството Б витамини е витаминот Б12. Го има во продуктите од животинско потекло, како месо, риба и јајца, а и во житарките.

Нашето тело не би функционирало правилно без овој витамин, а исто така и нашата коса. Се верува дека недостатокот од истиот предизвикува паѓање на косата и предвремена појава на бели влакна.

ВИТАМИН А

Ако ви е сув скалпот најверојатно ви недостига витамин А. Тој ги одржува фоликулите живи и прави скалпот да произведува себум, кој е природен навлажнувач. Овој витамин го имате во изобилство во овошјето и зеленчукот.

ФОЛНА КИСЕЛИНА

Фолната киселина или витаминот Б9 мора да биде на оптимално ниво во вашето тело за да имате силна, долга и здрава коса. Ќе ја внесете преку овошје, зеленчук, цели зрна и животински продукти.

ПАНТЕОНСКА КИСЕЛИНА

Пантеонската киселина или витаминот Б5 е тајната на здравата коса и е речиси невозможно да се предозирате од неа. Многу луѓе ја земаат како суплемент во исхраната.

ВИТАМИН Е

За метаболизмот и здрава коса полезен е витаминот Е, кој ја подобрува циркулацијата на крвта во скалпот.

Го подобрува и имунитетот кој влијае на сјајот на косата. Го има во зелјестиот зеленчук и јаткастите плодови.

ВИТАМИН Ц

Недостатокот од витамин Ц може да резултира со распукани врвови во вашата коса. Тој има антиоксидансна моќ и ги прави влакната поцврсти.

Превземено од notformen.mk

На MarchelineAmaru и kala21 им се допаѓа ова.
  5. bastet

bastet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    94
    Ке ја почнам маската од кафепауза во недела и ке ја ставам 2 пати неделно.
    Ај нека ми е со среќа! :clap: :wasntme:

6. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Има од Фитофарм шампон го имаше порано во Рубин кармин, многу помагаше за раст на косата, за друго не знам

7. Iv.girl55

Iv.girl55 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2013
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    103
    Тривитаминол многу помага за раст на косата.. можеби малку е смешно, али многу е ефикасно :))) наменето е за овци, али доктор го препорачува и за користење за косата. Го има само во Бугарија доколку можете да се снабдите со тоа..го користев и стварно има големи ефекти за 1 месец, 600 денари е :)

8. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Зелен чај – Одличен препарат за побрз раст на косата кој содржи многу антиоксиданси. Можете да го пиете или да го користите како шампон, лосион или некој друг препарат за коса. Неговата намена е универзална, а ефектот видлив.

Компир – Со водата која останува после варењето на компирот измијте ја косата, а потоа нанесете го вашиот омилен шампон.

Масло од грозје – Топлото масло од смеки грозје втријте го во кожата на главата пред да отидете на спиење. Правете го тоа два до три пати неделно.

Маска од јајца – Измешајте јајце со 50 грама маслиново масло. Смесата нанесете ја на косата, замотајте ја во фолија и оставете ја да делува еден час. Потоа измијте ја косата со благ шампон и ставете регенератор. Ова повторувајте го еднаш неделно.

9. Iv.girl55

Iv.girl55 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2013
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    103
    Исто така и плакнење со пиво помага многу :)

10. The.king

The.king Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2013
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    138
    со редовно миење,редовна нега и редовно одржување косата сама ќе се обнови и сама ќе порасне :D

На sercee и Iv.girl55 им се допаѓа ова.
  11. CandiceSwanepoel

CandiceSwanepoel Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    1
    Zdravo devojki jas pred sekoe anjanje stavam zolcka od jajce na kosata i ima efekt probajte :*

12. devil-angel

devil-angel Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    5
    ^Стварно а како ја правиш???
    Инаку јас мојата коса побрзо да ми расте ја мијам со шампон со б витамини и пред да ја мијам го масирам коренот со рицинусово масло.. И има многу добри резултати од тоа косата за еден месец ми порасна 10цм. Сето тоа беше летото 2012 е сега мислам пак да поцнувам со мојот третман.

13. Mosquiita

Mosquiita Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    663
    Каков шампон користиш ? ии од каде на најдам рицинусово масло ? :D

14. Gentleman..D

Gentleman..D Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    44
    имам слушнато за чај од коприви :D

15. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Мене маслото од орев ми дејствуваше. Не дека се брзам да ја пораснам ама сакав да пробам и ненормално многу резултат се гледаше.
    За една недела ми беше порасната околу 2 сантиметри косата, дури се вџашив. :D

16. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Освен ако не си ја третирала со надградба, нема никакви други опции кои би објасниле дека си имала 10cm подолга коса за само еден месец. Не е возможно.

17. Mosquiita

Mosquiita Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    663
    Од каде го купи маслото ? :)

18. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    2.607
    10 cm за еден месец,2 cm за една недела?!! Ма немој да ме јебеш бре :D

На Hipica и OmniaVanitas им се допаѓа ова.
  19. CandiceSwanepoel

CandiceSwanepoel Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    1
    devojki da ne znaete nekoj sampon sto go zabrzuva rastot na kosata? :*

20. elka.timova

elka.timova Истакнат член

Се зачлени на: