не треба до толку да се замараш сварно,ама остави се на природна база што значи остави ја косата сама да порасне.сега вака ти се чини глупаво ама ако си трпелива и ако не бидеш толку опседната и ако не се гледаш често(претерано) во огледало,ќе забележиш резултат.јас тоа го применувам,не користам никави таблети ниту маски,два пати годишно одам на фризер само за расцветаните врвови и ништо,пак си расте.на youtube имаш многу трикови за како побрзо да ти расте косата и само еден од нив запаметив-да се пие вода,но не да се предозираш,туку колку само за цело време да си хидрирана
мене многу многу брзо ми расти и ја кратам два пати годишно ама секогаш до половина стигнува и I am a very lucky girl а инаку иако брзо ми расти и кај мене се појавуваат расцутени врвови и пред некоја недела се решив веќе да ги чувам и нив и купив чичково масло(тоа ми се фати прво за око) и силиконски капки на докторс
Лелее сега значи јас да не купувам ореово маслоо ? А баш се надевав дека од него ќе ми порасне Некое друго масло кое помага ? Итноо
оди на јутуб и напиши како побрзо да ти расте косата ама на англиски и многу видеа ќе ти излезат и скоро сите се исти
Лелее сега значи јас да не купувам ореово маслоо ? А баш се надевав дека од него ќе ми порасне Некое друго масло кое помага ? Итноо [/quote] рицинусово
Дали и ма некој кристено хемикалии,препарати како и да се викат за побрзо растење и ако некој имам може ли да ми каже и која цена се каде се продаваат
Да, оревот пигментира. Имам слушано дека старите порано дури и облека фарбале со варени листови од орев така да ореово масло за плавуши никако
Не си плавуша. Ја имаш фарбано/шатирано некогаш косава или природна ти е ваква, некој прамен како рус ти е ? Јас сум бринета и користев ореово масло . Неколку нијанси потемна ми е косата од твојата. Не ми ја потемни воопшто косата.
САКАМ ДОЛГА КОСАААААААААААААААААААА , ми треба уште 7-10цм ве молам кажете вашите мислииии , совети па како да ми порасте косата ? :/
Има еден шампон од пиперка во прозирно шипенце е ,не се продава во маркет или во аптека,таков шампон може да ти го нарача твојата фризерка ,и е околку 400 денари некаде
Луѓе косата до 5 октомви мора да ми порасне барем 8, 10 цм. Дајте нешто што навистина делува а од утре почнувам со ставање на Ц витаминот и Б витамините во Бекутан шампон, миење на косата со чај од коприви, и маската за коса 2 жолчки, 1 лажица рицинусово масло, цеден лимон и јогурт. Пс. да ве прашам дали тие ампулите со сите Б витамини да ги ставам во Бекутан шампон и некој дали знае коллку време треба да стои оваа маскава и како да ги подредам по ред што прво да ставам маската, чајот од копривите или шампонот со витамините??
Единствено може да чекате да ви порасне косата, што и да ставите максимум може да порасне 1цм+ за месец а не 5,10цм јас имам пробано се и сешто на мојата коса со очајнички обиди да го убрзам растот но косата секогаш си расте по 2цм месечно максимум.
Женски слушнав една работа за брзо растење на косата можеби ќе ви биде смешна и чудна ама ај да споделам една другарка ми рече за брзо растење на косата да си купам коњски шампон т.е.од шампоните наводно кои ги употребувале за коњите косата брзо растела и мн.се зацвстувала сега дали има логика незнам и најверојатно вакво чудо во ветеринарните аптеки би требало да има