Аспиринот делиува смирувачки на скалпот, против првут и за подобар сјај и квалитет на влакното. Плус - За обновување на бојата на косата Надворешните влијанија ја оштетуваат бојата на косата, отстранувајќи го нејзиниот сјај и правејќи ја безживотна. Тоа може да го прескокнете со помош на чаша топла вода во која ќе додадете шест до осум истолчени таблети аспирин. Смесата нанесете ја на целата коса – од темето до врвовите. Оставете да отстои 10 до 15 минути, а потоа нормално измијте ја косата.
Велат дека делува шампон од коприва оние обичните.. јас пробав и задоволна сум, но исто така не треба да одиш на фризер многу време, јас точно 1 година и 3 месеци немам отидено на фризер, ми беше косата шишана последен пат во -ве- од рамениците па надоле шпиц од позади до под лентата од прслукот,на пола грб .. незнам како да опишам.. а сега ми е до гз, и тоа не ја пеглам веќе 4,5 месеци така да не ја горам многу и оштетена ми е на врвовите некаде 5 цм. но дечко ми несака да ја шишам сеуште
Зелен чај Зелениот чај многу помага при растот на косата, бидејќи содржи голем број антиоксиданси. Можете да го пиете или да го измешате со шампонот, лосионот или со друг препарат за коса. Компир Искористете ја водата која ќе ви остане по варењето компири за да ја измиете косата. Потоа убаво исплакнете со шампон. Масло од семки од грозје Нанесете топло масло од семки од грозје на кожата на главата, непосредно пред спиење. Ова правете го два-три пати неделно. Маска од јајца Измешајте јајце и 50 грама маслиново масло. Смесата нанесете ја на глава и замотајте ја со фолија. Оставете да делува барем еден час. Потоа измијте ја косата со благ шампон и ставете балсам. Ова правете го еднаш неделно. Денес го пробувам ова со зелениов чај
Срцки ај казете колку се ставаат бе комплекс апцинја во сампонот и колку се пари апцинјата само побрз одговор
имам долга коса, секој месец ја стрижам, и приметив дека така многу брзо расте, ама имам тенко влакно и не ми е многу густа.. прочитав дека рицинусовото масло потикнува раст на нови влакна, и алпецин шампонот, па ме интересира каде може да го побарам шампонот?
И јас денес ги земав бевиплекс ампулите , земав 2 ампули и ги растворив во 500мл шампон од коприва. Гледам некоја девојка пишала дека едната е за 200 мл , па затоа земав и две . Ќе го пробам сега и ова да видам дали има некој резултат
Сок од кромид за раст на косата Исцедете сок од кромид и измешајте го со вода. Нанесете го ан косата,особено на темето и оставете 25 до 30 минути. Можете да ја завиткате косата во крпа така да кромидот го апсорбира косата. Измијте ја потоа добро за да се ослободите од непријатниот мирис. Кромид и масло од кокос Кога ќе се измеша со масло сокот од кромид го зголемува растот и ај храни косата. Измешајте сок од кромид со масло и масирајте ја косата. Завиткајте ја со крпа. Тоа ги отстранува мртвите клетки од темето и го зголемува растот на косата. Кромид и пиво Парчиња кромид или сок од кромид можете да измешате со пиво за да го зголемите растот и општата состојба на косата. Употребете ја маската два пати неделно. Кромид и мед Ова е делотворен домашен лек за зголемување на растот на косата. Згмечете кромид и додајте неколку капки мед. Нанесете на косата и оставете некое време,потоа измијте. Кромид и рум Подгответе маска за коса со натопување на една главица кромид во чаша рум преку ноќ. Наутро масирајте ја косата со оваа смеса. Ова е еден едноставен начин како можете да го користите кромидот за раст на косата. Кромид и лимон Можете да користите сок од лимон и кромид за раст на косата и лечење на првут. Лимоновиот сок го чисти коренот и го намалува опаѓањето на косата. Кромид и јогурт Во сок од кромид додајте лажиче јогурт. Изматете добро и масирајте го коренот со таа смеса. Оставете 45 минути а потоа измијте со шампон.
Пробал ли некој пантенол раствор на Галеника http://www.galenika.rs/index.php?option ... 6&idpar=33 ? Расположена сум за експерименти со коса во последно време, и од многу долга ја скратив на многу кратка, и сега повремено имам напади на паника околу мојата одлука и некако почнав да се каам, па ми треба нешто што ќе ми помогне да си ја смирам душава а да не е лексилиум
Jас користам за фарбана коса , а не ми е фарбана (ќе одам во пеколот). Инаку мене и без шампонов ми раси бргу косата па затоа незнам колку е ефикасен во растот на косата, ама многу убава ја прави и и' дава сјај
Јас го користам тој за сува и оштетена коса, пред една недела почнав да го користам, нормално дека сеуште нема резултати за раст на косата.
За сува и оштетена.. Не е лошо и маска да се користи, бидејќи има влијание многу Јас ја користам маската од AVON со арганово масло
Имаш во било која аптека и не е повеќе од 50ден,колку што знам ефтино е јас го купувам она на фитофарм... значи се става на коренот пола саат да отстои пред миење... си ставам од него и на трепките ми станаа подолги и погусти а и на лицето и ми стана мн помеко и помазно... значи повеќенаменско нема да зажалиш ако го купиш