Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. Sofija3

Sofija3 Активен член

Се зачлени на:
    16 април 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    6

Поточно кој шампон од Orzene ? Гледам има за мрсна,нормална....
    Каков користеше?

2. Sofia-P

Sofia-P Активен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Аспиринот делиува смирувачки на скалпот, против првут и за подобар сјај и квалитет на влакното.

Плус -
    За обновување на бојата на косата

Надворешните влијанија ја оштетуваат бојата на косата, отстранувајќи го нејзиниот сјај и правејќи ја безживотна. Тоа може да го прескокнете со помош на чаша топла вода во која ќе додадете шест до осум истолчени таблети аспирин. Смесата нанесете ја на целата коса – од темето до врвовите. Оставете да отстои 10 до 15 минути, а потоа нормално измијте ја косата.

3. frutisima

frutisima Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    Велат дека делува шампон од коприва оние обичните.. јас пробав и задоволна сум, но исто така не треба да одиш на фризер многу време, јас точно 1 година и 3 месеци немам отидено на фризер, ми беше косата шишана последен пат во -ве- од рамениците па надоле шпиц од позади до под лентата од прслукот,на пола грб .. незнам како да опишам.. а сега ми е до гз, и тоа не ја пеглам веќе 4,5 месеци така да не ја горам многу и оштетена ми е на врвовите некаде 5 цм. но дечко ми несака да ја шишам сеуште |(

4. dulcela

dulcela Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    134
    Зелен чај
    Зелениот чај многу помага при растот на косата, бидејќи содржи голем број антиоксиданси. Можете да го пиете или да го измешате со шампонот, лосионот или со друг препарат за коса.

Компир
    Искористете ја водата која ќе ви остане по варењето компири за да ја измиете косата. Потоа убаво исплакнете со шампон.

Масло од семки од грозје
    Нанесете топло масло од семки од грозје на кожата на главата, непосредно пред спиење. Ова правете го два-три пати неделно.

Маска од јајца
    Измешајте јајце и 50 грама маслиново масло. Смесата нанесете ја на глава и замотајте ја со фолија. Оставете да делува барем еден час. Потоа измијте ја косата со благ шампон и ставете балсам. Ова правете го еднаш неделно.

Денес го пробувам ова со зелениов чај :)

5. devil-angel

devil-angel Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    5
    Срцки ај казете колку се ставаат бе комплекс апцинја во сампонот и колку се пари апцинјата :D само побрз одговор :*

6. Marinelce92

Marinelce92 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    16
    имам долга коса, секој месец ја стрижам, и приметив дека така многу брзо расте, ама имам тенко влакно и не ми е многу густа.. прочитав дека рицинусовото масло потикнува раст на нови влакна, и алпецин шампонот, па ме интересира каде може да го побарам шампонот? :)

7. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    И јас денес ги земав бевиплекс ампулите , земав 2 ампули и ги растворив во 500мл шампон од коприва. Гледам некоја девојка пишала дека едната е за 200 мл , па затоа земав и две . Ќе го пробам сега и ова да видам дали има некој резултат :)

8. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Сок од кромид за раст на косата
    Исцедете сок од кромид и измешајте го со вода. Нанесете го ан косата,особено на темето и оставете 25 до 30 минути. Можете да ја завиткате косата во крпа така да кромидот го апсорбира косата. Измијте ја потоа добро за да се ослободите од непријатниот мирис.
    Кромид и масло од кокос
    Кога ќе се измеша со масло сокот од кромид го зголемува растот и ај храни косата. Измешајте сок од кромид со масло и масирајте ја косата. Завиткајте ја со крпа. Тоа ги отстранува мртвите клетки од темето и го зголемува растот на косата.
    Кромид и пиво
    Парчиња кромид или сок од кромид можете да измешате со пиво за да го зголемите растот и општата состојба на косата. Употребете ја маската два пати неделно.
    Кромид и мед
    Ова е делотворен домашен лек за зголемување на растот на косата. Згмечете кромид и додајте неколку капки мед. Нанесете на косата и оставете некое време,потоа измијте.
    Кромид и рум
    Подгответе маска за коса со натопување на една главица кромид во чаша рум преку ноќ. Наутро масирајте ја косата со оваа смеса. Ова е еден едноставен начин како можете да го користите кромидот за раст на косата.
    Кромид и лимон
    Можете да користите сок од лимон и кромид за раст на косата и лечење на првут. Лимоновиот сок го чисти коренот и го намалува опаѓањето на косата.
    Кромид и јогурт
    Во сок од кромид додајте лажиче јогурт. Изматете добро и масирајте го коренот со таа смеса. Оставете 45 минути а потоа измијте со шампон.

9. cucickaa

cucickaa Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Скратувај ги врвовите на секои 5-6 недели..што почесто толку подобро.
    И купи си капки за коса. :)))

10. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Пробал ли некој пантенол раствор на Галеника http://www.galenika.rs/index.php?option ... 6&idpar=33 ? Расположена сум за експерименти со коса во последно време, и од многу долга ја скратив на многу кратка, и сега повремено имам напади на паника околу мојата одлука и некако почнав да се каам, па ми треба нешто што ќе ми помогне да си ја смирам душава а да не е лексилиум :D

11. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Jас користам за фарбана коса , а не ми е фарбана :tmi: (ќе одам во пеколот). Инаку мене и без шампонов ми раси бргу косата па затоа незнам колку е ефикасен во растот на косата, ама многу убава ја прави и и' дава сјај :)

12. hellowooorld

hellowooorld Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    107

Јас го користам тој за сува и оштетена коса, пред една недела почнав да го користам, нормално дека сеуште нема резултати за раст на косата. :)

13. tanjabela

tanjabela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    138
    која цена се бевиплекс ампулите?

14. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.809
    Допаѓања:
    11.274
    30 ден. :)

15. CandiceSwanepoel

CandiceSwanepoel Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    1
    devojki kolku vreme treba da se ostai pivoto da otstoi ?

16. Iv.girl55

Iv.girl55 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2013
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    103

За сува и оштетена.. :)
    Не е лошо и маска да се користи, бидејќи има влијание многу :) Јас ја користам маската од AVON со арганово масло :)

17. khaleesi1

khaleesi1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2013
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    52
    За побрзо да ви расте косата ставајте и рицинусово масло, јас си ставам и има ефекти

18. anna-tessa

anna-tessa Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    22
    Каде можам да го купам тоа масло и по која цена??? :)

19. khaleesi1

khaleesi1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2013
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    52
    Имаш во било која аптека и не е повеќе од 50ден,колку што знам ефтино е :) јас го купувам она на фитофарм... значи се става на коренот пола саат да отстои пред миење... си ставам од него и на трепките ми станаа подолги и погусти :) а и на лицето и ми стана мн помеко и помазно... значи повеќенаменско :D нема да зажалиш ако го купиш

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. anna-tessa

anna-tessa Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    22
    Благодарам многу :)

На khaleesi1 му/ѝ се допаѓа ова.