ако сакате да имате бујна,здрава коса пијте мерц таблети,а исто така од нив и побрзо расте косата и тоа многу побрзо,ефектите се познаваат после еден месец одкако си почнала да ги пиеш таблетите ,а се пијат 2 таблети на ден односно една на сабајле една на вечер. исто така има разни шампони за побрз раст на косата јас имав порачано од keune и имаше резултати нависитина,ама ако планирате да ја пеглате/виткате почесто треба да користите силиконски капки а ако ја миете многу често користете регенератор,бидејки косата ке се оштети навистина треба голема нега на косата,а особено на долгата
Не ја пеглајте и избегнувајте сушење со фен. Носете ја почесто врзана но во плетенка или репче ама долу. Јас ова го практикував цело лето. Обавезно си ставав регенератор од ушите надоле. Два пати неделно ставав ореово или бадемово масло за да ми јакне косата и неколку домашни маски. Плус ја фарбам црно, а за три месеци имам коса која порасна од раменици до под гради. Ке си продолжам со истиот третман. И еден мал совет од мене, со испеглана коса делувате многу вештачки, навикнете да ја носите таква каква што ви е природна и нема да има проблеми со раст, сува, оштетена коса. Природно си е најубаво.
http://www.kafepauza.mk/zivot/domashen-recept-za-efikasen-i-brz-rast-na-vashata-kosa/ Домашен рецепт за ефикасен раст на вашата коса. Не сум го пробувала и не знам дали има ефекти! Пробајте .
Здраво девојки, започнав со ставање на витамини Б во шампонот,но иако ги прочитав вашите мислења не знам дали јас не забележав или нема , не знам дали треба да чекам некое време пред користење или не. Јас почекав неколку минути бидејќи само и сега не сум сигурна дали требаше да почекам или нема врска бидејќи добро го промешав се, видов дека се смена шампонот. Па не знам сега,а покрај тоа рицинусово масло и чичково ги купувате во аптеки или во маркети?
Жолт стана, така? Јас кога го правев не го чекав ич, лупнав тоа инекциите измешав и одма на глава. Малку ми ја сушеше троа, ама со маски регенератори масла и чуда издржав. Летово ми порасна косата бајаги, задоволна сум ама од преса и фен се откажав скроз и многу е полесно. Инаку маслата ги има и по аптеки има и во маркети... лесно се наваѓаат. Со среќа па пиши ни резултати
Не знам дали го обои, бидејќи мене секако жолт ми беше ,но мене ампули ми беа тие, и не беа сите жолти знам една беше црвена, но тоа се тие само не знаев дали има врска дали да се чека или не бидејќи добро го измешав. И мене малце ми ја исуши,но само малку. Сепак фала, обавезно ќе пишувам како оди ај се надевам ќе има некој напредок остави ја сама, редовно шишај ја останав со ваква цел живот.
Бев опседната со косата.пиев и пивски квасец некое време и мерц таблетките потоа,па продолжив со витамински шумливи таблети.ии кога се вратив од одмор конечно имаше разлика и тоа доста видлива.паа може да е нешто од овие што ги пиев ..и дааа пиев и чај од рузмарин некое време божем за косата бил добар
Go koristam podolgo samponot na baza na pivo ali nemam nikakvi reultati.... Ne raste mojata kosa na isto mesto e
jas pred da ja izmijam kosata stavam maska od pivoo i seuste ne sum zabelezala nekakvi rezultati ... sea pocnav da koristam obicen sampon od kopriva i vo nego stavam 3 glavici kromid pa kje vidime za rezultati
Пантенол раствор не, но таблети да. Ги пиев затоа што имав проблем со косата и нови влакненца пораснаа за 2-3 недели, но не забележав некои којзнае какви промени во должината на косата. Но, ако го раствориш во шампон или го користиш на ист принцип како оние маслата - не знам како точно се користи, би требало да има ефект зашто колку што сум запознаена, пантенолот помага при растот на косата, па ако не друго - ќе ти помогне за самоутеха дека сепак правиш нешто за побрзо да ти порасне косата.
Има и таблети за пиење??? Треба да ги препише дерматолог или можам на своја рака да си ги земам? Ах леле очајна сум, што ми требаше ова
За шмукање се и мене ми беа многу вкусни - ту благички, ту неутрални. Не се воопшто скапи и мислам дека не одат на рецепта, можеш слободно да си ги земеш. Ако не помогнат за растот на косата до замислената мера, за квалитетот секако ќе помогнат - секоја комбинација ти е добитна во случајов.
Имам многу ретка и мала коса.Многу девојки ми кажале да користам шампон од коприва и во него да издробам и ставам апчиња Б-комплекс,по неколку месеци ќе сум го видела резултатот.Дали некоја од вас знае дали ова навистина помага ? Фала однапред
Гледам го фалите Орзене шампонот, па и јас да си го кажам искуството со него... Го користев пред 1-2год, многу убаво ми мирисаше,ми ја правеше косата мазна, бев задоволна додека не приметив дека косата почна, ептен ама ептен да ми паѓа..мајка ми го користеше-исто и се случи,како и на баба ми...се мислевме да не е период,ама не беше..прекинав да го користам и веднаш престана да ми паѓа...потоа едвај ја упраив со фитовал... може кај повеќето од вас има ефект,ама сепак да ви кажам да внимавате
Јас го користам веќе неколку месеци и сум презадоволна,а ниту една моја пријателка која го користи не се пожалила немам слушнато ништо негативно за шампонов, не знам да не е нешто до вашите коси да не се понежни па им треба посебна нега или нешто, не знам бидејќи прв пат слушам за ова,а знам доста луѓе кои го користам шампонот и тие како мене се презадоволни. Косата ја прави мека,а и пивото кое го содржи шампонот има Б витамини кои помагаат при растењето. Воопшто немам забележано никакво опаѓање баш мислам дека ми се зацврсти и ми стана погуста. А за девојката која бавно ѝ одело растењето, имај трпение не гледај секој ден или секоја недела туку секој месец или на два месеци за напредок, не се нервирај за тоа бидејќи со стрес само полошо ќе направиш. Збогувај се со пегла,фен преса и такви работи кои користат топлина. Ако не можеш да си го дозволиш тоа (немаш време, не можеш да ја наместиш) пробај суши ја некое време природно и на крај само малку со фен или пак со ладниот воздух кој фенот го има,но бар сега уште овие денови додека не заврши летово да ги искористиме кога косата природно побрзо се суши,а и не е тешко да ѝ се дава форма и стил. Исто така стави Б витамини во шампонот или пак пиј ги. Ако не сакаш така барај на гугл храна што содржи Б витамини (леб, лук, ореви,бадеми,ориз,пченица,риба) Сепак природно си е природно Пред спиење масирај го скалпот. Но најважно од се немој многу да се замараш со косата остави ја нека расте не се оптеретувај толку, ќе порасне не може да не расте воопшто подобро грижи се да биде здрава и негувана па кога ќе ти порасне ќе имаш здрава и цврста коса, или пак и сега кога не ти е долга бар нека биде здрава. Со среќа.