1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. eminaa

eminaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    a na mene mi istecea malce,ama aj za dr pat ke znam,covek na greskite se uce :rofl:

2. plavusha

plavusha Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    124
    пиј апчиња пивски квасец, мене ми кажаа дека се за дебелење ама ништо :( ми порасна косата повеќе и ноктите не се штетни се пијат три пати на ден по две, можеш да ги земеш од аптека мислам дека беа 400 апчиња 400 денари ама ако сакаш и ги делат колку сакаш толку може да си земеш. :)

3. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Пивски квасец- не, благодарам!

Од него се поправив 10кг. Едвај ги симнав.

Веќе бегам од него како од ѓавол :lol:

4. eminaa

eminaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    e arno malku :( pa neli nekoj vika deka se slabealo od niv,deka nemas apetit?

5. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    328
    Pivski kvasec = na B vitamini..taka devojki isto vi se faka dali ke konzumirate kvasec ili vitamincinja B kompleks...a za debeleenjeto e individualno, koj kako mu se faka...baven ili brz metabolizam

6. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Toчно е тоа Скарлет- еве јас во послениот период требаше да пијам Б-комплекс апчиња- испив 2 дози значи 60 апчиња за 20дена и ептен ми се зголеми апетитот и пак качив некое килце :|

Мене негативно ми делува на килажата- за другите незнам :?:

А тогаш кога го пиев квасецот ептен редовно го пиев демек за кожа, за коса, за нокти. Ни на крај памет не ми текнуваше зошто толку ми се јаде. Катастрофа бев, се поправив 10кг и тоа за ептен краток период :devil:
    После мајка ми ми кажа што е работата.

А сега дали е така кај сите, незнам- јас знам за мене дека веќе имам фобија од пивски квасец. :lol:

7. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.004
    Се здебелува од тоа. и јас ги пиев редовно по 3 наеднаш во денот. И квасецот здебелува, ама и се приметува дека расте косата побрзо :)

8. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Дефинитивно се зголемува тежината од б-комплекс и пивски квасец. Јас бев на чекор до анорексија, и докторите ме бомбандираа да пијам б-комплекс и пивски квасец за да качам килажа.
    А дека некој ослабел пиејќи ги.. :^)

9. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Kjuti,se razbravme :P:P:P Strashno mi se mrsi kosata od ova 4udo ama povazen mi e krajniot rezultat otkolku momentalniot izgled heheh :P Shtom tolku devojki se falat,zasho da ne se proba :) Luv ya !

10. bubi4ka90

bubi4ka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    tabletite pivski kvasec deluvaat kaj sekoj individualno zavisno od organizmot, inaku kna od licno iskustvo ne upotrebuvajte (barem ne onaa vo mali knizni kesicki) bidejki kosata pocna da mi opaga kako luda najprvo mi bese meka i mnogu po bujna a potoa pocna da paga i otidov na lekar i zapocnav so terepija od oligovit, tableti pantenol i sprej za kosa revitin i sum mnogu zadovolna pa zatoa prodolziv da go koristam sprejot revitin bidejki ne e samo protiv opaganje na kosata tuku i za nejzino obnovuvanje i rastenje pozz :)

11. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299

Krisi :) kolku bi me cinelo da go podgotvam samponot za pobrz rast ??? :) Pozz

12. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    510
    Што е тоа пантенол? Каде можам да го најдам и по која цена?

13. little.one

little.one Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    А Колку пари е пивскиот квасец??
    кажете ми побрзо зошто сакам долга косаа!:(

14. bilmil

bilmil Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    veke koga zborime za kosa aj da prasam sto da koristam protiv mojava kosa koja brgu se mrsi , sum gi probala site samponi protiv mrsna kosa, ampuli so ista namena i sl. no bez efekt!

15. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.390
    Допаѓања:
    1.115
    Мислам дека има тема за мрсна коса, совети побарај таму. Јас само ќе ти кажам да не ја миеш често, туку колку што е можно поретко, па со тек на време косата ќе ти се навикне и нема бргу да се мрси.Позз

На ElenaDimanoska му/ѝ се допаѓа ова.
  16. VikiToO

VikiToO Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    52
    Ве молам за помош !!! ставив ампули во шампонот кој ми беше безбоен .. и се обои жолт па дали знаете дали може и косата да ми се обои :( ве молаам девојки помогнете ми

17. zasekogas0408

zasekogas0408 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2010
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    41
    Imam citeno deka redoven sex ima dosta golema uloga za posjajna,poubava kosa i pocvrsti nokti... ;) paaa devojki ne zalete go vasoit partner :lol:

18. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Ти одговорив во сакам да кажам- нема да ти се обои.

19. Krisi

Krisi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    153
    Го немам правено рецептов така да не би энаела точна цена да ти кажам. Ама еве Ад капки се негде 100 денари, аљмпули б комплекс околу 50 мислам, не сум сигурна, сампон некој детски поевтин, пантенолот исто не би требало да биде мн скап. Мислам дека се на се не би требало да иксоци многу скапо, јас планирам да го направам па ке пишам ако го правам.
    Инаку эа пантенол еве ти, ме мрэи да преведувам ,многу ми се спие :)
    In cosmetics, panthenol is a humectant, emollient and moisturizer. It binds to the hair shaft readily and is a frequent component of shampoos and hair conditioners (in concentrations of 0.1-1%). It coats the hair and seals its surface[citation needed], lubricating the hair shaft and making strands appear shiny.

20. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    510
    Криси јас сите аптеки ги отпревртив и пантенол во ампули не најдов, само таблетки има... :^)