Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.018
    Допаѓања:
    81.359
    ^ Во сите аптеки го има, ама навистина не знам колку чини. Мислам дека е нешто поскап од стандарните шампони, ма да и за тоа не сум толку сигурна. :)

2. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Е вака сега.
    Зошто за некоја недела ќе има точно цела година,откако ја ишишав ептен кратка косата,над рамена,до сега ми е над гради,што за скоро 12 месеци,косата ми порасна околу 5-6см,а би требало во нормала 12 цм,и веќе дојде време за шишање,јас пак ќе почнам и ќе се потрудам по вештачки пат да добијам,малку подолга коса,зошто ако ја ишишам па макар и 2цм,ќе ми биде многу кратка.
    До пред само 2-3 месеци,се обидував на некој начин да го забрзам малку од малку растот,зошто не ми растеше воопшто,задоволна бев и со само половина сантим, за месец,ама во буквална смисла,не дека постојано се гледав во огледало,ама не само јас,туку сите го забележуваат тоа,косата не ми расте,најозбилно.
    Се откажав,но сега,пак сакам да се обидам,зошто морам да ја ишишам,за месец два,па сакам бар 2-3 см да ја пораснам.
    Купив таблети пивски квасец и бекомплекс,и ставив 7 б-комплекс,а 20 мислам дека беа,пивски квасец.
    Знам дека у суштина се исто,мешавина од б-витамини,ама сепак се одлучив за ваква комбинација.
    Ги ставив вчера,и сега стојат ама не се убаво растопени во шампонот,инаку е орзене за масна коса,а утре сакам да го употребам за прв пат.
    Дали е доволно скоро 3 дена стоење,за да почнам да го употребам и дали доволно таблетки ставив во 400мл шампон?
    И да,во меѓувреме ќе се обидам да јадам што е можно повеќе јаткасти плодови,ф'стаци,ореви,бадеми...

3. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    339
    Јас го користев од лук од афродита, но бидејќи ми се потроши продолжив да се мијам со Орзене, и забележав дека почна да ми паѓа косата а никогаш пред тоа не ми пагала волку, си помислев дека е период но кога го прочитав ова :o

На khaleesi1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. smurffi

smurffi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    378
    И јас го користев пред неколку месеци .. и чудно но, да. И мене почна да ми паѓа косата со негово користење, но не многу. Исто така и добив првут од него. Откако го сменив немам веќе првут и не ми паѓа толку многу косата.

На khaleesi1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Snowbell

Snowbell Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    148
    Za pobrzo rastenje i za zdebeluvanje na vlakonoto mi preporacava Caps Inneov za zenski i maski poiseni se apcinjata i mi predloziva derma roler so kokteli,napraviv dva tretmana i mi bese dovolno vo edna ordinacija kako svemirski brod vo Ajrodrom do trgovskiot Biser, ne mi teknuva imeto bese nesto so PLUSderma,dermaPLUS (super se) provereno i so cena

6. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.018
    Допаѓања:
    81.359
    Во врска со темава, јас сметам дека покрај разноразните препарати наменети за забрзување на растот на косата, мислам дека најголемо влијание има храната која ја внесуваме, посебно јаткастите плодови како бадеми, ореви, семки од тиква итн.
    Моментално сме под рестрикција - мајка ми постојано измислува некои нови закуски со јаткастите грицкалки и секојдневно ги внесувам, највеќе бадемите - непечени. :mm:
    Ноктите ми растат како луди, не ми се толку осетливи и кршливи, па дури и ако напукне некој и го исечам, за два до три дена повторно си достигнува пристојна должина, а порано со недели сум чекала да ми пораснат убаво.
    Исто е и со косата - нема два месеци откако ја ишишав нешто под рамениците, а сега веќе ми е до градите и порасната е минимум 5 сантиметри. Ќе ја шишнам малку на врвовите кај и да е, но зборот ми беше дека откако почнав да конзумирам вакви работи процесот на растење е доста убрзан, па не ве кошта многу да пробате. :)

На OmniaVanitas му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Што се замарате толку? Се сеќавам и јас еднаш бев опседната од ова. Ништо нема да ви помогне. Само да ја шишате и одржувате. А тие чуда што ги ставате можат и да штетат. Подобро исхранувајте се здраво.

На Name му/ѝ се допаѓа ова.
  8. CandiceSwanepoel

CandiceSwanepoel Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    1
    devojki posle sekoe mienje plaknete ja ednas kosata so voda od svareni koprivi slusnav deka mnogu pomaga go zabrzuva rastot i go sprecuva opagjanjeto na kosata :)))

На Monika.J му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Mishela-Несакав да те цитирам и да се уфрлам,ама сакам само да кажам дека со месеци умерено консумирам,бадеми,лешници,ореви,индиски ореви,ф'стаци,и не сум забележала ефект.Дури и маска за коса направив,микс од сите овие,и ја ставав еднаш неделно,4-5 пати ставив и зошто невидов никаков ефект и се откажав,скапи се за на коса :D си реков ќе ги консумирам како и обично.Ама немам ефект,кашкавал јадам секој ден,грашак,јајце,банана и скоро се што има во составот Б-витамин,пак нема ефект.
    SnowWhite8-Никој нема да ми верува дека косата не ми расти,не сум воопшто опседната со косата,и ми е најпоследното нешто(барем периодов) за кое се грижам.Ама,врвовите веќе почнаа да пукаат, и тоа цела година штом издржаа,супер се,а мене косата никако да ми порасне.Почнувам со употреба на пивски квасец во шампонот,па ќе видиме за некој месец.
    Не ви се уфрлив во муабет за да ве матам со моите проблеми,туку сакав само да потенцирам дека верувам дека има некој како мене што навистина не му расти косата,покрај тоа што имаа пробано најразлични средтсва,па пред да кажете ,,не се замарајте со косата,и оставете ја да расте природно,, размислете дека на некој не му расте воопшто,или тоа е минимално,а тука дошол со надеж дека ќе најде лек,зошто не ми е ич мене гајле дал имам до задник или до гради коса,туку пука,пукаат врвовите,од самиот воздух,влага,сонце,особено море,базен во летниот период,се оштетува и мора на шишање,а што кога цела година не ви пораснала ни 10цм? Ме плаши фактот дека ќе одам или со испукана коса,зошто се шират и нагоре испуканите врвови,или ќе треба да ја кратам до над уши. :worried:

10. Iv.girl55

Iv.girl55 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2013
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    103

Го имав купено лани по препорака од дерматолог, мислам дека беше околу 500-600 ден. :)

11. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.018
    Допаѓања:
    81.359
    Кики, можеби не ти фали витамин Б, па до тоа е проблемот. :)
    Јас мислам дека премногу си се оптеретила со помислата за подолга коса и затоа мислиш дека нема напредок, а сигурна сум дека има барем минимален, кој можеби и не е толку приметлив.

На kikkki му/ѝ се допаѓа ова.
  12. funsunn

funsunn Активен член

Се зачлени на:
    25 август 2013
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    7
    Девојки знаете некој шампон или балсам за побрз раст на косата? :*

13. Mosquiita

Mosquiita Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    663
    Значи вака:
    Купив рицинусово масло и сакам да прашам дали да го ставам само тоа или да направам некоја маска со него ? :)

14. EleonoraLovato

EleonoraLovato Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    676
    можеш само маслото да го ставаш, а некој имаше пишано и дека меша неколку лажички масло со едно јајце па го става

15. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    339
    Јас вака правам маска
    може било какво масло јас обично користам или маслиново или ореово
    1-2 лажици масло
    жолчка од јајце
    1 лажица сок од лимон исцеден
    1 лажица јогур (само да е подебел)
    целата смеса ја мешам и ја нанесувам на скалпот а ако ти остане можеш и на цела коса да ја размачкаш, нека стои најмалку еден час. Косата е мека, нежна како свила а и коренот потхранет

16. Iv.girl55

Iv.girl55 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2013
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    103

Мачкај го коренот со маслото, а поефикасно било и да се помеша со маслиново и да се поминува на коренот .. што можеш подолго време да го чуваш :)

17. hellowooorld

hellowooorld Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    107
    Поминаа негде 20тина дена откако го купив Оrzene шампонот врз база на пиво, тој за сува и оштетена коса. Јас лично сум презадоволна. Ми порасна косата негде 1цм, што кај мене не се случило никогаш, порано по 1цм ми растеше за 2-3 месеца. :)

На Monika.J му/ѝ се допаѓа ова.
  18. khaleesi1

khaleesi1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2013
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    52

Јас си ставам само од него на коренот, само не ставај во големи количини,ептен малку треба оти после мн тешко ке го измиеш.. јас го оставам да стои еден саат или најмалку пола,за да има време да дејствува

19. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Имате нешто резултат од руцинусовото?

20. Monika.J

Monika.J Активен член

Се зачлени на: