Форумџика на годината

Како побрзо да ми расте косата?

Discussion in 'Коса' started by skorpija1992, Dec 23, 2009.

1. redhat

redhat Истакнат член

извини ке сакаш да ми кажеш од каде го купуваш овој шампон и колку е цената :D

Hipica likes this.
  2. viktorija94

viktorija94 Активен член

Јади ја корката од лебот, побрзо растела косата хахахаха :D
    Така ме лажеше баба ми како помала за таа да го јади мекото од лебот а јас корката, носеше вилици жената, не за друго :)

3. Eli.Malik

Eli.Malik Истакнат член

Па сварете зелен чај и турете во шампонот со кој ја мијате косата помага 100% :!: ;) :rock:

Natali.3 likes this.
  4. EMILI1999

EMILI1999 Истакнат член

А го имаш испробано ова ти или некој друг?
    И резултативе после колку време се гледаат? :)

5. TIGRICA123

TIGRICA123 Истакнат член

прочитав еден рецепт за раст и сјај на косата го пробав и косата навистина е поубава, погуста и сјајна....пробајте ако сакате во шампонот со кој се бањате ставите две лажичи сода бикарбона и сок исцеден од 2 лимони...убаво измешајте и користетго има резултати...позз

6. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Зелен чај
    Зелениот чај многу помага при растот на косата, бидејќи содржи голем број антиоксиданси. Можете да го пиете или да го измешате со шампонот, лосионот или со друг препарат за коса.

Компир
    Искористете ја водата која ќе ви остане по варењето компири за да ја измиете косата. Потоа убаво исплакнете со шампон.

Масло од семки од грозје
    Нанесете топло масло од семки од грозје на кожата на главата, непосредно пред спиење. Ова правете го два-три пати неделно.

Маска од јајца
    Измешајте јајце и 50 грама маслиново масло. Смесата нанесете ја на глава и замотајте ја со фолија. Оставете да делува барем еден час. Потоа измијте ја косата со благ шампон и ставете балсам. Ова правете го еднаш неделно.

7. Tea1233

Tea1233 Активен член

Со зелениот чај.

8. Agrona

Agrona Популарен член

Овој шампон ми го порача една колешка од работа, поим немам од каде точно рече дека од Италија негде го правеле и некој тука во Македонија ги носел, дали од Гостивар, дали од Тетово искрено не знам. Имаше каталог донесено и јас си го порачав шампонот и маска за коса. Баш пред некој ден ја прашував дали се уште има, ни рече дека не носел повеќе човекот сега за сега. :(

9. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Јас го имав користено шампонов, навистина е убав, за пари не ми текнува колку беше, јас го купував во маркет.
    Така да во поголемиве маркети го има сигурно.

redhat likes this.
  10. Iv.girl55

Iv.girl55 Истакнат член

Го има секаде, Tinex, Carrefour, Vero и регенераторот и маската за сува и оштетена коса :)
    околу 170 денари е некаде :)

sweet-star and Hipica like this.
  11. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Тој проблем се решава со повремено менување на шампонот. Orzene е одличен шампон (а не сум позната по фалење на производите :lol: ). Го користам во комбинација со балсам од истата линија. После употребувањето резултатот е свиленкаста коса и лесна за фенирање/средување. Единственото нешто кое му е недостаток е тоа што од него после одредено време се забележува паѓање на косата. Тоа го средив на начин што после 5-6 миења со Orzene, менувам шампон и нанесувам друг балсам. Тоа го практикувам во наредните 2-3 миења. Откако почнав така, немам проблем со опаѓање на косата. ;)
    Не му ја мисли, проблемот е краткотраен.

sercee likes this.
  12. doutzen

doutzen Популарен член

мене мајками ми вака со шишање
    акоо растеше со шишање келавите никат нема да беа келави

13. Kozmeticharka

Kozmeticharka Активен член

Јас мојата коса ја израснав со витамин Б 6 во шампонот, Во еден шампон ставав 10 столчени таблетки и после го употребував.. Ти најубаво земи си ампули Б6 од аптека доволни ти се 2 ампули за шампон од 200 мл.. се надевам помогнав

14. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Дали повеќе ти пукаше косата кога го користеше шампонот, зошто имам слушнато дека побрзо расте ама и повеќе пука ? :)

15. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Пупи, јас мислам дека то со пукањето има врска со квалитетот на самото влакно - ако ти е потенко влакното и склоно кон пукање, нормално дека покрај употребата на шампонот ќе треба и почесто да се дружиш со ножичките, а напротив, не мора да кратиш којзнае колку, доволни се и неколку милиметри (ако веќе ептен до толку имате уплав од ножички) и по некое време пак кратење минимално.
    Ако имаш појако влакно, сигурно дека нема да имаш толку многу испукани врвови, но како и да е, покрај употребата на ваквите витамински шампони не ги заборавајте ножичките.

pupi.girl likes this.
  16. Kozmeticharka

Kozmeticharka Активен член

Бидејќи ми беше многу кратка косата како раснеше така одев на фризер да ми дадат форма па немам приметено дали косата пукала

17. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Mishela мислам дека си во право, ќе треба почесто одење на фризер, јас си ја имав косата шатирано и почнав редовно да одам на фризер. Мојата коса си расти ама имам уште малце од тоа шатираното и ми е испукано. Сакам уште малце да ми порасне косата за да одам и целосно да го отстранам плавото, а да не изгубам многу од должината. Вреди да се проба со витаминскиот шампон во секој случај :D

18. kikkki

kikkki Популарен член

Девојки,сум прочитала наназад низ страниве,споменати беа апчиња-Мерц,е сега јас ги забележав случајно во локалната аптека,и на паковката пишуваше,за сјајна и бујна коса,здрави нокти и кожа.
    Па,саакав да прашам,дали некој има искуство со овие таблети,дали се забележува раст и на густина и сјај на косата или исто како и другите препарати,за џабе фрлање пари или..?

19. Rama

Rama Форумски идол

Кај мене беше џабе фрлање на пари,ги пиев 3 месеци и никакво баш никакво подобрување

20. Silver.E

Silver.E Популарен член

Имам користено секакви видови масла, со години ги користам, да не речам од дете. (Нели природно е, поздраво од шампон).

Но за растење на косата, најголеми резултати ми покажа само Рицинусовото масло. (го користам 2-3 пати неделно).