Прво,престани д аја фарбаш ако е можно,ако не почни со к'на да ја фарбаш. Ставај и масло,маслиново,чичково или арганово,можеш и кокосово или бадемово,земи си маска за оштетена коса,би ти ја препорачала маската на орзене за оштетена,и веќе испуканите врвови,ги враќа во ред,дури што до пред да ја употребувам,мислев е невозможно без да се скратат,и да секако скрати ја степенасто,за да испаднат оштетените врвови.
Си ја скратив косата пред еден ипол месец и тоа цели 6 цм ! Разочарана бев, па фризерката ми го препорача Тео шампонот, за побрзо растење на косата. Сега, по еден ипол месец е речиси иста должина како и пред кратењето.
јас мислам за секој посебно на мене на пр може по 2цм ми расте а на некој друши за 2 месеци еден сантим
Подобро да јадете повеќе здрава храна него ли да ставате секакви глупости на косата. Мене одамна докторката ми кажа да пијам б витамини наместо порано што пиев лексилиум и тие ми се покажаа добри и за косата.
имам слушнато дека ако се става масло на косата, побрзо ќе расти, и си купив вчера и ете денес го ставив на косата и после како да го одмијам, зашто јас косата ја мијам со асо дерм сапунот, дали треба сега со шампонот или нема да биде штета и ако со сапунот?
луѓе јас ја правам маскава и мислам дека делува, ставам едно јајце и 50 грама маслиново масло и ги мешам и после тоа смесата ја ставам на глава и ја мотам во фолија и така ја оставам отприлика еден саат, и тоа така секоја недела
Минатото лето косата ја скратив до рамења, после тоа малку ја бев сечела (митилот само) и сега косата ми е под раменици. Значи за 2 години ептен малку ми порасна, сепак јас знам дека мојата коса многу бавно расте и баш не сакам да пробувам се и сешто па затоа стално користам шампон од коприва (wash and go).
И јас го правам истово. За растење не знам дали делува, мене ми расте брзо косата, ама е многу добро за врвовите и целата коса изгледа многу поздрава и посјајна
На мокра, ама исцедена, не да се цеди вода од неа. После ја замотувам или со кеса или со пешкир и ја оставам да отстои 30-40 минути
ЈАс 2 месеци одев по рутинска препорака од фризерката Во овој шампон од коприва изгречкани 3 апчиње пивски квасец, 3 витамин Б6, 15 капки АД, и ампула витамин Ц Малку грдо ќе ви мириса од пивскиот квасец, ама, има ефект .
Probav so se i sesto Majkami spezijalno sobra koprivi gi svari i so taa voda ja plaknev kosata ,,Nisto,, Go zemav orzene mesto da mi raste kosata pocna da opaga se razodcarav Probav so samponot od kopriva, nikakvo dejstvo Probav sekoj vtor den da ja mackam so bademovo maslo i od toa nisto ne bidna Koristam regenerator barem 2 pati vo ndelata isto i maska koristam .. Sum probala so domasni maski se mi e za dzabe Go koristev i fidoval ,,nisto,, Stavam kapki pred da ja peglam i toa mn retko ja peglam da ne ja ostetam posto i taka ne raste.,,, Koristam Glis za rascesluvane i volumen, isto za volumen koristam i od Victoria.... Ne raste kosata Nemam uste probano od kojnskiot sampon ,vcera go barav vo apteka pa mi rekoa deka vo ponedelnik ce go imaat.... Ne sum sigurna dali da go zemam neznam kako ce bide efektot...posto ne e i evtin ... Dali nekoj od vas ste go koristele,kakov efekt ste imale ...?? Sto vikate da probam li i so toj ...mislam deka mi e posledna varijanta , dokolku nemam efekt ce stavam nadgradba i vetuvam deka vise nema da se zamaram so rastot na kosata ....
абре луѓе..едноставна работа..како да порасни? Вака сега..чукни во дрво-чукни три пати(за среќа) и чееееекајте се додека не израсни 3.05 колку шо е висок еден кошаркарски кош...