Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. Marinelce92

Marinelce92 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    16
    сакам нешто за згуснување, планирам Алпецин да си земам.. многу брзо ми раси косата во должина,ама во густина катастрофа :D од некој др шампон за згуснување дали сте задоволни?

2. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Знаеш дека убавината на косата, а и на се останато, не зависи само од надворешна нега?
    Убавината е од внатре, а ако има нешто што не чини од внатре, тогаш тоа се манифестира надворешно.
    Така да, џабе ти ставаш маски, купуваш препарати, кога проблемот може да лежи во твојот организам.

Направи си анализа на крвта, и во најмала рака пробувај да внесуваш витамини секојдневно, како додаток во исхраната. Поготово, во периодите кога има прелаз од едно годишно време во друго, бидејќи нели тогаш, имунитетот се намалува.
    Посебно, внимавај на внесување витамин Б.
    Ова од искуство ти кажувам.

Додека не си го подобриш имунитетот и да почнеш да внимаваш на витамините, нема да можеш да пораснеш убава и здрава коса.

3. sercee

sercee Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    25
    Imam napraveno proverka na krvta pred nekolku meseci....se bese vo red...Ce proveram uste edna za da sum sigurna mozebi e i toa vnes na povece vitamini....

4. sercee

sercee Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    25

Ti raste li na ovaj nacin kosata ? Da probam i jas ?

5. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ Епа пишува дека има ефект, значи расте.
    Секоја коса е различна, мораш да пробаш. Нешто што на другите ќе има ефект, на твојата коса може да нема и обратно.

6. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Природен метод ќе предложам јас, почесто миење и никако пеглање повеќе од еднаш до два пати неделно. :D

7. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Не, не и не...
    Не постои поголема глупача од мене!

Косата ја скратив, многу! :worried:
    Ви се молам кажете ми како да ми порасне барем некој сантиметар. Сакам да пробам со ставање на б-комплекс ампули во шампонот, пробал некој?
    Било какво искуство, добредојдено.

...одам да плачам ;( ;( :worried:

8. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    8.312
    Јас пред 2 месеца ја скратив косата и гледам дека за ова време ми е порасната околу 4цм. Пред секое миење на коренот ставав топло рицинусово масло, помешано со малку маслиново за да се разреди или чичково. Го држам по 1 час и потоа убаво ја мијам косата. ( моментално со кокос шампон од Афродита).
    Со сигурност велам дека имаат влијание, барем кај мене. Исто така редовно пијам зелен чај или коприва. Некогаш ја плакнев со сварени листови од орев. Ова со маслата добро се покажа и планирам и натаму да го практикувам, ја сакам уште подолга. Ќе ставам во шампонот и ампули Б6, Б12. Гледам дека некои имаат пишано дека и тоа има влијание.
    Уште што нема да направам за оваа коса моја, ме измачи веќе :)

9. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    2.608
    А да те прашам:која количина од рицинусово и маслиново ја ставаш? и заедно ги загреваш или...?

10. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.839

Подобро пократка и здрава од долга и изгорена. Вчера и јас ја скратив, пократка не ми била во животот, најдолгиот дел ми е до половина од градите... Ајде ќе си ги пораснеме пак, со користење шампон од коприва и секој друг метод што ќе го слушнам. :) Се мислам дали да си купам фитовал капсули... Ги користел некој ? :)

11. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.631
    Кога веќе ги користиш шампоните на Афродита, зошто не пробаш со тој од коприва? Потврдувам дека има влијание во растењето на косата и плус го намалува паѓањето и тоа многу. Точно е дека по малку ја суши, но сепак како и останатите шампони на Афродита и овој е со поблага формула, доколку користиш маска не е ништо страшно. Поздрав :)

12. Aschenputtel

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    8.312
    Баш денес купував и се мислев меѓу тој од коприва и камилица со липа, но го земав вториот. Мислев дека ќе ми ја суши косата оти кога го користев тој на Илирија многу ми беше сува на коренот и ме чешаше. Затоа не се одлучив, а мислев дека повеќе одговара на мрсна коса оти една другарка го користи, а нејзината многу се мрси.
    Маска секако користам, така да нареден пат ќе го пробам од коприва. Фала на советот :)

На BellaRagazza91 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Aschenputtel

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    8.312
    А да те прашам:која количина од рицинусово и маслиново ја ставаш? и заедно ги загреваш или...?[/quote

Ставам лажица и пол (голема) рицинусово и една мала маслиново. Заедно ги загревам малку и нанесувам убаво на коренот.( јас правам патец на средина и нанесувам, ако остане малку со прстите масирам секаде)

14. sercee

sercee Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    25
    Sega ce prodolzam pak so samponot orzene ....Dali ce mozit nekoj potocno da mi kazit sto da stavam vnatre koj ampuli...?? Sakam i so tie da probam ? Fala :)

15. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    1.270
    Mene mi kazaa deka kokosovoto maslo pomaga za rastenje na kosata i ja generira suvata i ostetenata kosa.... Dali nekoj znae da mi kaze kako se upotrebuva ? :)

16. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.839

Си ставаш малце во раката и го распределуваш низ косата. Не ставај премногу зошто тешко е да се измие :)

17. Marinelce92

Marinelce92 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    16
    Сакам да прашам дали може во алпецинот да ставам од Б витамините.. тие погоре што ги имате спомнато? ако знае некој да ми одговори :)

18. QueenB

QueenB Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    49
    Кофеинот локално ја стимулира микроциркулацијата на наголемиот орган во нашето тело, кожата, па така делува и на коренот на влакното на главата. Значи благотворно дејство имаат сите производи кои во себе го содрзат кофеинот, лосиони или шампони...

19. Mosquiita

Mosquiita Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    663
    Во последно време кој и да ме види првата реакција му е ,,Леле колку ти пораснала косата ,па како па што..,, Значи единствено пред да ја мијам косата 1 саат ставам рицинусово масло на коренот и толку. Од кога почнав да го ставам секој ден слушам како ми пораснала косата но и самата приметувам така да ви препорачувам да пробате :)

На sweet-star му/ѝ се допаѓа ова.
  20. RiRii

RiRii Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2011
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    45
    Имаше мислење горе дека Во шампон од коприва изгречкани 3 апчиња пивски квасец, 3 витамин Б6 го забрзува растот, дали ке помогне ова? И 3 апчиња од пивски квасец да одат дирекно во шишето во шампонот илии?