Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. srcka55

srcka55 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    18
    Јас користам шампон од Афродита од лук,ми помага многу,не ми паѓа косата и многу ми има пораснато,воопшто не мириса на лук,ама малце е крута косата после,што може за маска да користите од докторс за сува коса маската што е позз

На 122 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Од кај купувате капки од коприва?јас барав и во зегин ама ко од марс да се паднати,појма немаат :D

3. TheUnbreakable

TheUnbreakable Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    17
    Многу ретко ја сушам косата со фен и ја пеглам едвај еднаш месечно. Шампонот на Афродита од лук навистина помага. Убаво мириса а и косата расте побрзо. Мене рицинусово масло не ми помогна воопшто, а и многу е густо и ако не се измие убаво, косата ќе ви биде мрсна. Најмногу ми помогна мешањето на кокосово и бадемово масло. Не се тешки масла, а потоа косата ја прават како свила. Последен пат бев на фризер во август а врвовите воопшто не ми се испукани. Навистина маслата се корисни и не се многу скапи.

4. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Некој период практикувам пред капење да нанесувам макса од банана и забележав дека рсате побрзо.
    Сега не очекувајте 2цм за една недела ама 1 цм плус во месецот.
    Продолжувам со експеримантирање јас. :D
    Рецептот е лесен.
    Земете една банана со пола шоља вода,во блендер и блендирајте ја се додека не добиете хомогена смеса,тоа значи да нема неизблендирани делови,зошто се лепат за коса,околу 4-5 мин е тоа.
    Ставете ја на целата коса подеднакво.
    Една банана е довлна за коса со средна должина и среден волумен.
    Ако времето ви дозволи оставете ја околу час,чац и половина.
    Но не ја држете помалку од пола час,во спротивно не би имало ефект.
    Во бананата има витамин б,што го забрзува растот и калиум кој и дава цврстина и волумен.
    Не само што побрзо ќе расте,туку и ќе добиете повеќе волумен,сјај и цврса коса.
    Не е скапо,а е наједноставно.

5. Camellie

Camellie Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    107
    Јас користам Брезов шампон од илирија, таков old school, и баш ми помогна. Јас од кратка коса ја раснам во долга, па за одприлика година дена ми порасна до рамења. Башка и косата ми е поздрава и ми се мрси на 3-4 дена, за разлика од претходно кога веќе 2 ден ми се познаваше мрсен корен.

Прикачени фајлови:

• download.jpg
      download.jpg
      Големина на фајлот:
      4 KB
      Прегледи:
      456
    На Angela12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Saska023

Saska023 Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    3
    Каде можеме да го најдеме шампонот ? ;)

7. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    ^ Шампонов го има во сите маркети,а можеш да го најдеш и во аптека.

На Saska023 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Camellie

Camellie Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    107
    Плус 80-90 денари, не е воопшто скап.

9. D-Ana

D-Ana Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Vaka: Edinstveno nesto za koe shto se grizam i investiram vo nego e mojata kosa. Imam temno kafeava kosa i skoro mi e do polovina. Pred okolu 4 godini bev opsednata so peglanje na kosata i ja peglav sekoj den a ponekogash i dva pati na den so ogled na toa shto sakav sekoe pramence da mi bide pravo i ni malce prekrseno pa taka za okolu edna godina stignav do ,,tri pramena" na glavata, skoro celata kosa mi padna a imav sredno gusta kosa ... Po mnogu soveti od drugarkite svativ deka moram da ja isisam i ja isisav skoro do ramenici i prestanav da ja peglam. Kupiv shampon od breza i vo nego istolciv 10 b kompleks vitamini. Ja miev kosata so shamponot edna godini i si ja vrativ svojata gustina. Ovoj recept pomaga pred se za zgustuvanje na kosata, go stimulira rastot na novi vlakna i malce potpomaga za dolzinata. Sega, posle 4 godini povtorno mi e kosata do polovina,ne ja farbam, mnogu retko ja peglam, sjajna mi e, koristam ulje od gala od badem ili od orev, gi menuvam, ja pravat kosata meka i sjajna i pred se ja zastituvaat od pukanje na vrvovite, go ostavam masloto da mi stoi na kosata okolu eden cas, potoa ja mijam so garnier od avokado i puter (zolto pakuvanje) i koristam shauma regenerator od kokos, potoa od koga kje ja isusam stavam silikonski kapki.

10. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    486
    Јас користам Брезов шампон од илирија,сакам да ја пораснам, какви таблетки да купам, б комплекс помагат ли, ако некој сака да каже кој користел, и по колку се ставаат ? фала ви

11. ruzki748

ruzki748 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    6
    2ампули В6 и 2 ампули В12 и 1/2 АД капки воден раствор

12. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Дали има пробано некој маска со јајце?
    Ми препорача фризерката пред миење час-два да ставам изматено јајце на коса,за раст,за зацврстување и за хидратација било.

13. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.018
    Допаѓања:
    81.359
    Да Кики, јас одвреме-навреме ставам таква маска со јајце, но во изматеното јајце додавам малку лимон, чичково масло и мед.
    Косата по ваквиот третман е преубава, мека на допир, сјајна и полесно се обликува.
    Малку ми е мачен процесот на миење зашто шампонирам повеќе од вообичаеното за да ја измијам темелно косата, но ефектот потоа не се споредува. :)

На kikkki му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Што мислите дали зелениот чај помага во побрзиот развој на влакнот.Јас имам така прочитано и пишуваше да се пие или да се оплакнува со него :D
    Ми се допаѓа тоа на Мишела баш ќе го пробам :D

15. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    486
    Девојки место ампули јас имам купено б таблетки, има некој ставено таблети делува ли, и ако ги ставам вечер, од утре шампонот може да се корсти или после 10 дена?

16. victory314

victory314 Нов член

Се зачлени на:
    7 јануари 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    vaka. jas imam isprobano i nogu brzo raste so ovoj samponov na ilirija go ima vo site prodavnici brezov sampon na ilirija :D i vo nego ke somelite (istolcite) 10 b kompleksi vitamini, 1 vitamin b6 i eden vitamin c kosata kje vi raste ko luda... a ovie vitaminite od koa kje gi somelite turete gi vo samponot i isklamkajte 3-4 pati vo nedelata mijte si ja kosata so nego i kosata ke vi bidi em sjajna i dolga i meka.. :) :rock: ;)

17. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    ова сега го прочитав на http://karmin.tocka.com.mk/56/115244/so ... bava-kosa-
    Секоја жена сака да има здрава и негувана коса, но малкумина знаат како да го постигнат тоа.
    За да имате поздрава и подолга коса, следете ги овие совети:

Чешлање
    Кога ќе се чешлате, употребете притисок на главата. Со тоа правите еден вид на масажа на главата со што ќе ја подобрите циркулацијата на крвта во главата и ќе го стимулирате растот на косата.

Маска
    Маслото за коса треба да го користите барем еднаш неделно. Пред да легнете, на косата темелно нанесете хранливо масло. Можете да користите бадемово, рицинусово, кокосово, па дури и маслиново масло. Во утринските часови убаво измијте ја косата.

Врзување на косата
    Кога одите на спиење, врзете ја косата во плетенка, за да не се оштети.
    Витамин „Е“
    Храната богата со витамин „Е“ е исклучително важна за растот на косата. Редовно јадете храна која е богата со овој витамин.

Немојте да ја миете косата со жешка вода
    Не користете многу жешка вода за миење на косата, бидејќи може да ви ја оштети. Топлата вода ги отвора порите на главата, и на тој начин доведува до опаѓање на косата.

Одржувајте ја косата чиста
    Честата употреба шампон е штетно за косата, но редовно миење на косата е исто толку важно како примената на масло. Мијте ја косата со благ шампон најмалку три пати неделно.

18. Ivy18

Ivy18 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    76
    Мое лично искуство пробав со маслата со чичково и рицинусово ама ништо , исто и во шампонот ставив апчиња б комплекс и пак ништо, а во меѓувреме не сум обожавател на зеленчук и овошје т.е не јадев ич , ама крвта ми ослабна , па сменив начин на исхрана јадев цвекло, спанаќ, јајца, и воопшто секакво овошје и зеленчук и косата почна да ми расти побрзо и влакното ми стана поцврсто. СОВЕТ обрнете повеќе внимание на тоа што јадете, внесувајте повеќе витамини внатрешно, и оставетеја косата нека диши.

19. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    6.710
    Мое лично искуство. Во шампонот од афродита од лук што е против опаѓање на косата здробив 3 таблети пивски квасец го измешав и го користев секој втор трет ден. Не верував дека ќе биди нешто и дека виткана косата не заприметив а и толку време имам да ја гледам сега..И денес се капам, ја сушам ја пеглам гледам - Порастена :o :?: Си викам мајкуму кога порасна? :D

20. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Ме интересираше дали некако влијае на растот на косата?