Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. Tori1

Tori1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    95
    Јас го користам,го купив од аптека :) ама го има и по маркетите :)

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  2. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.697
    Допаѓања:
    6.623
    ^А има сигурни резултати, зашто едно време се миев со чај од камилица, маски од јајца со медови, мајонези и ништо не ми помогна, да не купувам за џабе :)

3. Tori1

Tori1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    95
    Јас сега почнав да го користам,еднаш се имам измиено и по мека ми е косата ама имам ставено и б6 б12 ампули,така да ќе видам после неколку миења би требало да има подобровување чим од прво миење има разлика :) пробај и ти од кај знаеш може ќе ти помогне и не е скап 64 денари го земав од аптека :)

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  4. anonymous16

anonymous16 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    921
    Сама си направив еден шампон од кој прилично брзо ми растеше косата во тој период додека го користев

500ml - Шампон од коприва
    50 апчиња - Б комплекс
    5 апчиња - аспирин

Апчињата се ситнат и се раствараат во малку вода и откако ќе се растворат се додаваат во шампонот, потоа се мешаат. :emo:

5. lovehappiness

lovehappiness Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    5
    На сајтот овде најдов 3 рецепти, кој од овие е најефективен?
    1.- шампон од коприва (1л)
    - шишенце рицинусово масло
    - ампули B1,B6 i B12 (по 3 ампули од сите витамини).

2. - Шампон од коприва 500мл
    - Пантенол 50 мл
    - Капки од коприва 30мл
    - АД капки- (воден раствор ,едно шишенце)
    - Б витамин во ампули (2-3 ампули)

3.1. пола литар шампон од коприва
    2. едно шишенце капки пантенол
    3. витамин D капки уљени
    4. едно шишенце рицинусово масло
    5. едно шишенце кантарион
    6. витамин C ампула
    7. витамин B ампула

6. kikkki

kikkki Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    4.846
    Сакам само да прашам дали маслиновото масло има некаква улога во растот ?
    Пошо еве јас ставам веќе вторпат и немам забележано нити промена на растот(знам дека е прерано)ама нити во сјај и мекост.
    Дали да продолжам да го употребувам за да забележам раст,или за џабе да не го држам на коса,оти кај мене нема ефект ни на сјај ни ништо.
    Инаку го држам најмалку 1 саат

7. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    ^ Нема шанси ниту да се забележи од 2 пати ставање. Апсурдо е да се очекува резултат со 2 пати користење.
    Инаку, само маслиново масло можеби не, ама можеш да додадеш едно јајце и малку мед и млеко и ова во вид на маска да го нанесуваш еднаш или два пати месечно бидејќи нема да имаш потреба од повеќе пати :)

На kikkki и MiloMalo им се допаѓа ова.
  8. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    2.208
    Јас пишав дека ќе го кажам резултатот од рицинусовото масло и помина 1 месец ама јас престанав да го користам бидејќи после 4-5 пати почна да ми се мрси косата и секој ден ја миев (а обично на 2 дена ја миев пред тоа).Дали на некој се има случено ова? Јас претпоставувам дека е од маслото,нема од што друго да е..

9. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    8.280
    Јас користам веќе 5-6 месеци редовно рицинусово масло помешано со малку маслиново, го нанесувам на коренот, стои најмалку 1 час и после најнормално ми се мие косата. Користам поблаг шампон, моментално камилица од Афродита и немам забележано проблем со мрсење. Дури ми е многу поубаво кога го ставам оти порано ме чешаше кожата и се правеа лушпи. Сепак, кај секој различно. Јас сум задоволна, немам проблем и потврдено дека го забрзува растот. За 1 месец ми порасна косата 2,5цм :)

10. Angella13

Angella13 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    7
    Здраво девојки... Јас имам многу кратка коса и виткава,не ми се допага и денеска купив Б комплекс ампули и шампон ORZENE ,ги ставив таму ампулите...Сакам да знам дали може некои негативни последици од ваквото користење на Б комплекс ?
    Поздрав :*

11. A.a

A.a Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    60
    Јас да ви кажам,во последните 2-3 месеци користам шампон Коприва значи оној обичниот што е ,и во него ставам сецкан кромид и така го оставам да отстои 15 дена, и потоа си ја мијам косата со него.Па уште еднаш ставам друг шампон или регенератор,за да не мириса на кромид и може да се каже дека има резултати.Косата расте побрзо.

12. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Колку апчиња Б комплекс треба да се стават од прилика во 100 мл,шампон од коприва?

13. HoneyAxl

HoneyAxl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    151
    Jас мешам чичково,кокосово и ореово масло и има многу добар ефект!косата ми станува помека и отприлика расте побргу колку што гледам последниве недели.Инаку јас ставам и исцеден сок од лимон и мед,со маслата исто.Пред да ја пробам маскава гледав на youtube,медот има добар ефект и скоро на сите видеа го имаше.Всушност ги користам за побрз раст на косата,а потоа користам и брезов шампон за раст на коса од Ilirija,а некогаш и еден од Palmolive од маслиново масло или пак оној од кромид на Afrodita.Дефинитивно сите помагаат и имаат голем ефект и ви ги препорачувам :) :* :*

14. HoneyAxl

HoneyAxl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    151
    Сакам да го пробам ова, ај кажи мии колку време треба да стои маската на коса ? :)[/quote]
    Oбично јас ја држам половина час,некогаш повеќе,пред миење :)

15. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.468
    Допаѓања:
    172.155
    Кога почнав да ставам редовно масла на косата почна да ми расте како луда значи ставајте од маслата од кокос бадем,орев,маслиново

16. Tikiss

Tikiss Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    5
    А колку е тоа редовно?

17. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.468
    Допаѓања:
    172.155
    Па јас ставам еднаш неделно и гледам бар 2-3 саати да ми стое на косата се упива скроз али го користам веке година време резултати ке приметиш некаде после 4-5 месеци редовно користење

18. Tikiss

Tikiss Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    5
    Епа супер, баш пред некој ден видов по маркетите некаде и не беше скапо, веднаш ќе си купам :D :D

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.096
    Знаеш дека маслата повеќе ја мрснат косата? Се става еднаш месечно.

Јас би ти препорачала да си го купиш шампонот од лук на афродита, тој е против опаѓање на косата НО мене кај пак ми порасна за само 1 месец користење само шампон.

20. kikitta

kikitta Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    275
    луѓе за побрз раст на коса и за згуснување помага чај од коприва но треба редовно да се пие барем 3 пати во текот на денот.... јас пиев минатата зима и навистина имаше резултати плус помаѓа и во паѓањето на косата :!:

На dijana8 му/ѝ се допаѓа ова.