Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. lal

lal Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    23
    Kade moze da se kupi maslo od cimet i kolku pari e ?

2. makedonce20

makedonce20 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    643
    Каде купувате капки од коприва?

3. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    А бе зори вода и во водата остај неколку коприви да накснат,15мин. После ос тоа оплакни ја косата ;) .Или користи шампон од коприва,од онај најефтиниот.(ама тој ќе ти напрај првут) :^)

4. Dimkovska123

Dimkovska123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    62
    Јас денес купив ампули за косаа b1,b6 и b12 и си ги растворив во шампон па ќе видиме како ќе биде. Него ме интересира дали некој пробал вака со ампулити и дали има ефект ?

5. bastet

bastet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    94
    Jaс имам пробано, и верувај не помага, освен тоа што ке ти стори премногу првут и кожата ке ти се суши и чеша, друго нема да добиеш. Три месеци се зезав така.

Story of my life.
    Во вода варете лисја од орев, или пак правете чај од коприва, и по секое бањање или миење на косата плакнете ја со некое од овие две.
    Инаку ставање алкохолен оцет растворен во вода 1:1, и држење околу 30-40 минути пред бањање го забрзува растот на косата, бидејки ја зголемува циркулацијата на главата.
    Проверено, помага.
    + користење на рицинусово масло.
    ....како и во исхраната повеќе да се додаде риба, јајце и јаткасти плодови!

На Dimkovska123 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Плакнење со зелен чај помага? :?:

7. LILACVET

LILACVET Нов член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    jas vcera napraviv sampon od kopriva i mu dodadov B6 vitamini 10 i vitamin c od 500 ml 10 pa se nadevam deka ke ima rezultati

8. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    И јас имам користено, мене ми помогна и имаше видливи резултати за 2 месеци.. Не ми направи првут, ни ми ја исуши кожата, па ни ме чешаше.. На секоја кожа има различен ефект. Јас ставав по 2 ампули б1, б6, и б12, во 200мл. шампон од бреза од Илирија. Пробај :)

На Dimkovska123 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Fatima-Bella

Fatima-Bella Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    8
    Zemete eden sampon od breza od 1000 ml I vo nego savete 30 b-complex apcinja istolceni I 10 c vitamin isto taka istolceni ubavo izmesajte I ostavetego da odstoi eden den I mijteja kosata samo 2 pati nedelno ama nemojte da koristite drug sampon za kosa dodeka go koristite ovoj :)

10. QueenofPentacles

QueenofPentacles Нов член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    32
    Јас во шампонот од лук ставам: 4 бивиплекс ампули, 4 ампули од коприва, 10ml ад капки, 50ml пантенол, 10 витамин Ц истолчени апчиња, 1 лажичка рицинусово масло (за да не ми биде сува косата), малку цимет и корени од ѓумбир во прав. Исто така на секои 4-5 дена варам коприви, камилица, корени од чичек, корени од ѓумбир, зелен чај и цимет, го ставам во шишенце со распрснувач и после секое миење се прскам само на коренот. Кај мене има забележителни резултати :)

11. maacyy

maacyy Нов член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Јас косата ја мијам со шампон од лук од афродита козметика. За мене шампонот е многу убав, бидејќи имам многу мека коса која многу ми се мрси, а со овој шаппон не ми е толку мека и можам да ја мијам на секои два дена. Од пред некој ден почнав да ја плакнам косата со чај од коприва, откако ќе ја исплакнам од пената од шампонот, само не од филтер туку баш од сува коприва. Уште од првото миење косата ми изгледа многу поразлично и е многу поубава за обликување. Претходно само што ќе ја исфенирав или ќе ја испеглав со преса веднаш ќе ми се прекршеше, а сега ми стои права и убава два дена, бидејќи ми е инаку слаба и морам да ја мијам на секој втор ден. Ова за чајот ми е совет од една колешка која имаше многу оштетена коса, но со плакнење на косата до чајот од коприва за два месеца успеа да ја направи како свила.

12. Madilyn

Madilyn Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2014
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    126
    Јас тука прочитав руцинусово масло да ставам за да ми порасне побрзо. Го користам веќе месец и повеќе нема премногу видливи резултати ама помага. Сега засега не ми е многу порасната ама се надевам за некое време ќе биде.
    Го ставам на коренот, пола саат/ саат пред да ја мијам косата, немам проблеми после со мрсна коса или слично, не е скапо околу 100ден. го земав од аптека. Ако сакате да имате подолга коса пробајте не губите ништо.

13. Ultimate.Shopper

Ultimate.Shopper Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2014
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    380
  14. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Девојки, другарка ми од Америка ми донесе FULFIX против опаѓање и за побрз раст на косата, меѓутоа ми донесе повеќе отколку што и нарачав. Затоа 3 шишенца ги продавам по многу поволна цена т.е многу поефтина од оваа што ја нудат во Македонија. Ги продавам и сите заедно, но и по едно. Кој е заинтересиран очекувам порака во inbox.

Линк за да видите за што станува збор
    http://www.fulfixcomplex.com/nz2BXazdF/
    FulFix® - Нair growth product with Biotin. Get rid of hair loss
    www.fulfixcomplex.com

15. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.343
    Допаѓања:
    2.607
    Каде можам да најдам сува коприва? :)

16. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Најдобро е да можеш да си набереш коприви, природното е секогаш најдобро ќе ги исушиш и ќе си правиш чај од нив. Можеш и со свежи коприви директно наберени да ги свариш. Безразлика дали се свежи или суви исто се корисни само да не биде од филтерче чајот.

17. love.a7x

love.a7x Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    112
    Тео шампон со екстракт од пиво, розев е, ќе го познаете, и на самото шишенце пишува дека е за побрзо растење на косата. Го користев, има ефекти. :)

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  18. EleonoraLovato

EleonoraLovato Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    676
    Jas svariv koprivi vo voda i mi ostana mnogu technost,kolku dolgo vreme mozhe da se chuva ili nesmee da stoi?

19. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Па не верувам дека би се расипало, би требало да можеш за следното миење да ги искористиш, само дали ќе биде исто како тогаш да си го сварила не знам.

20. tea666

tea666 Нов член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Devojki mene me interesira kako zeleniot caj vlijae na kosata? i kolku cesto treba da se konzumira?