Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.696
    Допаѓања:
    6.623
    Луѓе, магичната формула: шампон од бреза, ампули Б6 и Б12 издробени внатре. Така користев првиот пат и верувале или не, луѓе што ме немаа видено една недела ми рекоа дека ми е многу порасната косата. Скоро една година ми стоеше истата должина, до над рамена а сега ми е едно 5 цм под рамената. Вторава комбинација ми е исто шампон од бреза, Б и Д капки и чичково масло во шампонот. Не ми ја мрси косата, иако вака како шампон не ми мириса баш убаво. Ама затоа резултатите се одлични. Ја немам шишано косата година ипол, и од шампонот почна тек во последниве 2-3 месеци да ми расте, помека ми е, ми свети, не ми е расцветана. Препорачувам.

На blackred му/ѝ се допаѓа ова.
  2. davidof

davidof Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    12
    Во шампон од коприва издробив витамини Б-комплекс и Д капки и косата никогаш не ми растела толку брзо.
    Стварно многу помага. :)

3. blackred

blackred Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2014
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    11
    Ми изгледа доста уверливо :) Само сакав да те прашам за размерот.Значи во цело шише од шампонот ги дробиш ампулите или со секое миење нови таблети ?? И колку пари се
    Б6 и б12 ? Тенк ју однапред :D

4. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.696
    Допаѓања:
    6.623
    ^Во цело шише таблетите, а за цена стварно не знам, мене друг ми го правеше и платив 200 ден за 500 мл.

5. CandyFiller

CandyFiller Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    1 belka od jajce ( ako vi e pod ramenata 2belki)
    2 golemi lazici med
    6 golemi lazici maslinovo maslo
    4 golemi lazici kokosovo maslo
    -se mesaat sostojkite i poleka se nanesuva od korenot na kosata. Stoi 30 min.

Maskava e mnogu efikasna ja koristam dve nedeli i kosata mi e mnogu meka so mnogu poveke sjaj od prethodno za rast ne sum zabelezala ama ako zabelezam ke vi pisam ;)

На CandiceSwanepoel му/ѝ се допаѓа ова.
  6. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Можеш да одиш во аптека да си купиш ампули, знаат таму сигурно прашај ако не знаеш ти кои. Иначе една е од 11 до 16 денари, така ги купив јас во Зегин. Ќе ставиш неколку и не на секое миење туку еднаш ги ставаш и ти трае додека не го потрошиш шампонот. Само измешај го убаво.

На blackred му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LoveMichelle

LoveMichelle Нов член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Миј си ја косата со чај од коприва . :)

На *mia* му/ѝ се допаѓа ова.
  8. CandiceSwanepoel

CandiceSwanepoel Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    1

A kolku pati nedelno ja stavas?

9. CandyFiller

CandyFiller Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3

pa sekogash pred da ja mijam taka da okolu 3 pati nedelno

10. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.618
    Шампонот од коприва многу помага стварно и во него издробени Б витамини.
    А инаку јас еднаш неделно пред капење го мачкам коренот од цела коса со Д капки и стојам така пола саат и има ефект.
    Само мора така пред да ја миеш косата зашто капките се многу мрсни.

11. WinX13

WinX13 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2014
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    13
    какви се тие Д капки, од каде се купуваат и колку пари?

12. brienneoftarth

brienneoftarth Активен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    7
    нема потреба од купување на посебни капки и витамини за косата да расте побрзо. од искуство кажувам дека се што треба да направите е да го зголемите количеството на протеини во вашата исхрана. повеќе јајца, млеко и немате проблем.

На dankee му/ѝ се допаѓа ова.
  13. WinX13

WinX13 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2014
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    13
    јас мислам дека нема човек на моја воздраст што пие повеќе млеко од мене :D ама ете косата бавно ми расти, не е до протеините... дури ставам и директно на коса маска од јајца па пан ништо :( :@

14. brienneoftarth

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    7
    е во тој случај, можеби е до самиот корен на косата. мојата другарка го има истиот проблем со косата како тебе. кога почнав да го применувам ова со протеините , забележав промена за само 2 недели, а таа ми кажа дека немало промена.. навистина не знам..

15. brienneoftarth

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    7
    е во тој случај, можеби е до самиот корен на косата. мојата другарка го има истиот проблем со косата како тебе. кога почнав да го применувам ова со протеините , забележав промена за само 2 недели, а таа ми кажа дека немало промена.. навистина не знам..

16. valery15

valery15 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    126
    Косата ми е долга 45 цм. Сакам да ми биде уште подолга, барем 60 цм. Ова сакам да го постигнам најкасно до месец декември. Е сега ме интересира дали косата расте преку лето, пошто некни на еден форум прочитав дека во јули влегувала во т.н. фаза на мирување која трае се до октомври и косата не растела за да се заштити од жештиниве, вистина е ова?

17. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    Не е! :D
    Ако беше така ќе заштедевме сите со тоа што немаше да купуваме фарби четири месеци.

18. valery15

valery15 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    126
    Навистина не знам како да си ја пораснам косата.
    Витамините, протеините не играат никаква улога, само накачив некое кило плус.
    Косата ми е густа како волна. Ке пукнам. Наместо да расте станува се повеќе и повеќе густа, а тоа не се издржува на овие жештини.

19. Dazey

Dazey Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    123
    Абе не ги пиј витамините стави ги во шампонот,јас така обично правам, имам пробано да ги пијам ама и јас многу се подувам од нив.

20. valery15

valery15 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    126
    Девојки ај ве молам ако сакате да ми дадете некои совети за косиштево мое лудо и никакво. Прво и основно косата ич не ми расте ама баш ич, а се отепав од грижа кон неа.
    1. Не ја мијам со многуу топла вода
    2. Користам шампон што ја потхранува косата. Тоа е шампонот од Хера. Всушност е од коприва. На него многу убаво си пишува дека го потхранува влакното, во споредба со другите шампони што сум ги сретнала во маркет ко на пример против првут, бојадисана коса, мрсна коса, коса за волумен итн. Овој Шампон мислам дека е сосем океј.
    3. Витамини, протеини, јагленохидрати. Наутро обавезно пијам по 3 чаши јогурт. Не можам да си го замислам денот ако не се напијам домашен јогурт, оној што го прави мајка ми, а навечер пијам по една чаша млеко топло и зготвен пудинг со млеко. Јадам многу домашно сирење (кравјо а и козјо). Јадам и зденки, путер и маргарин. Сметам дека млечните производи доста ми се застапени/ Редовно во исхраната имам растителна исхрана која доминира над животинската. Доста јадам грав, грашок,спанаќ,пченка, тиквици, компир (варен, пржен, печен) а во текот на годината редовно јадев морков и цвекло направена салата. Од овошје деновиве се тепам од јадење праски, рани јаболки, вишни, лубеници. Неделно јадам и по 2 јајца варени. Пијам домашни овошни сокови кои ми ги приготвува мама. Пијам секој ден и биотен, цинк како витамини и не бидува и не бидува .Косиштево мое си кроти и не расте. Важно штркнале летово исто кои и лани маливе влакненца, кои зимно време се кријат а лето ми штрчат од сите страни, ми иде да ги испоубијам.
    Косава се на се ми е долга ПРЕКУ СИЛА 45 цм.
    А бе цела година веќе направи ( од септември месец па до сега) ми пораснала само 5 цм.
    А купив и пред три месеци ка б комплекст кои ги растварам во шампон па не бидува.
    Некој тоа ич не го почитува па има коса до газ. А бе да не може ич да ми порасни. Ќе се убијам. Дајте некоја помооош, од оние кои имате долга коса како ја чувате 300+ страници на форумов ме отепаа од читање али ништо онака што ќе ми користи не пронајдов.