Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.155
    Допаѓања:
    9.009
    Според мене, треба да го сменеш шампонот. Според тоа што кажуваш дека имаш густа, бујна, претпоставувам дека ти е сува косата. Знам по мене и мојата е сува, густа, бујна и имам користено шампон од коприва, но не одговара за сува коса, подобар е за мрсна. Пробај со некои на Афродита, камилица со липа или тој од кокос, можеш и на Syoss со кератин, шампонот моментално го користам и многу сум задоволна од него. Мораш да си правиш домашни маски, нанесувај на косата маслиново или бадемово масло, маслиново со јајце измешано или со мед, држи го околу 1 час и измиј ја убаво косата. Ти треба и маска за коса, добри се на Gliss жолтата и црната, силиконски капки. Можеш да го мачкаш коренот со рицинусово или чичково масло, го поттикнуваат растот и да ја плакнеш косата со чај од коприви,листови од орев или рузмарин.
    Точно е дека и исхраната има големо влијание, како што читам добро се храниш. И јас пијам многу козјо млеко, јогурт, јадам јајца, грав, грашок,леќа, многу зеленчук и овошје и има ефект навистина.
    Се надевам ти помогнав малце :)

2. puzzle

puzzle Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    19
    мене многу ми помогна маска од мед, маслиново масло, цимет и лимон. косата ми стана погуста, а иначе ми е како пајажина.

3. dreamland

dreamland Активен член

Се зачлени на:
    12 април 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    здраво.нова сум на форумов,ке може ли некој само да ми каже која цена се пантенолот и ад капките.позз :)

4. puzzle

puzzle Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    19
    околу 100 ден. капките и 100 денари пантенолот. јас редовно ги ставам во шампон и плус б-комплекс ампула

5. dreamland

dreamland Активен член

Се зачлени на:
    12 април 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    и на мене исто за во шампон ми се,,да пробам и со нив,,бидејки имам еднаш само со ампули правено,,благодарам многу :*

6. valery15

valery15 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    128
    Како изгледа тоа маслиново и рицинусово масло и ? Каде се купува? Како изгледа?
    Извинете но прв пат слушам. :^)
    Фала однапред

7. puzzle

puzzle Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    19

Ги имаш сегде - Веро, Тинекс, аптеки

8. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Мене косата брзо ми се мрси и би сакала некој шампон со овие ампулите да ги ставам, но да не ми ја мрси косата. Подобар е од копирва или бреза за мрсна коса?? И точно имате колку ампули се ставаат и од кој витамин?? Купив и Д капки кје ги ставам на скалпот пред миење .

9. Play

Play Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    69
    Можеш ли подетално да ми го кажеш „рецептот“ за маската? Колку треба да ставам од се или од око? :)

10. sToBiToBi

sToBiToBi Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    27
    Значи вака, во 250ml шампон се ставаат по една доза ампули : Б1, Б6 и Б12 , ама во случај да сакаш да користиш шампон од коприва или од бреза ќе треба да земеш дупла доза од витаминиве, што значи по 2 ампули од секој, бидејќи вообичаено таквите шампони ги има само по пола литар.
    Со среќа :*

11. puzzle

puzzle Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    19
    Play, јас отприлика ставам (само да не излезе густа маската). Ја држам на коса околу 30-40 мин и ја мијам после.

12. puzzle

puzzle Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    19
    Во Зегин ги има (па и во Веро ги имам гледано) шампон од коприва или бреза по 200-250 мл се. Значи треба да се купи од шампонот што е зелен со бело капаче (уште од времето е овој шампон)- околу 90 денари е.
    На овој шампон мислам:

И во него ставете од ампулите Б1, Б6 и Б12 (1-2 дози), пантенол раствор и АД капки. Доколку не најдете ампули можете да купите апчиња Б-комплекс да ги издробите (околу 10-15 апчиња се доволно) и да ги додадете.

За мрсна коса: пробај со маска од зелената глина на Виталиа- околу 190 денари е и супер е и како маска за лице и како маска за коса.

Прикачени фајлови:

• 2063g.jpg
      2063g.jpg
      Големина на фајлот:
      3,6 KB
      Прегледи:
      308
  13. maacyy

maacyy Нов член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Да најубаво е да си ја набереш од некаде и остави ја неколку дена убаво да се исуши

14. sToBiToBi

sToBiToBi Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    27
    Јас ваков не користам..бидејќи сите што сум ги прашала кој е најубав ми рекоа херба или фрутела , а тие се по пола литар, така да 2 дози од ампуливе се потребни... а за ова, пантенолов и АД капкиве првпат слушам...ама пробај , може ќе се исплати...јас ова го кажувам како нешто што би ве коштало поевтино , а има ефект :)

15. puzzle

puzzle Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2014
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    19
    Повели sToBiToBi , прочитај за Пантенол :D

http://popara.mk/2011/zhivot/ubavina/na ... na-kosata/
    http://zdravakosa.blogspot.com/2013/08/ ... -kosa.html

На било која страна да отвориш за нега на коса ке ги најдеш истите состојки што ги пишав.

Еве види и за другиве витамини што ги пишав. А ако е скапо да дадеш 250-300 ден за шампонов што ке ти трае сигурно 2 месеци-no comment

http://boza.mk/2011/najvazhni-vitamini- ... bava-kosa/
    http://karmin.tocka.com.mk/56/111829/vi ... -na-kosata

16. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Фала ви многу, ќе напраам ова со шампонов и оваа маскава ќе ја купам обавезно па ќе пишам резултати :D Иначе мене косата ми е до половина сакам уште малце да ја пуштам па да си кратам врвови само :D

17. PrivateUser

PrivateUser Нов член

Се зачлени на:
    25 јули 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Ми го препорачаа шампонот на Козмерика Афродита демек од него растела побргу косата и ајде го купив оној од кокос и ставив ампули B1 B6 B12 и С.Го користам речиси 2месеци,но не сум забележала косата да ми е порасната :lol: некако се ми е иста

18. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.482
    PrivateUser па да ама од оној на база на лук.

19. anuvcheto

anuvcheto Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2012
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    352
    Кој шампон би ми го препорачале за побрз раст на косата, сјај и волумен? 3 во 1 :rofl: Какви ефекти покажал на вашата коса, дали сте задоволни и цена?

20. sToBiToBi

sToBiToBi Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    27
    Во никој случај не реков дека нема ефект твојот рецепт.. само кажав дека ова ме фаќа поевтино..затоа што немаат сите толку луксузи за да даваат толку пари на шампони и 300 чуда.. :^)
    А што се однесува до шампонот мене 2, максимум три недели ми трае, епа сега ти види како се исплаќа повеќе :)