1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    510
    Читај неколку страни назад има рецепт и за шампон и за маска. Да не најде ти пантенол?

2. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    ^ Најдов во Зегин,последниот им го зедов. :) Од Јака е,во шишенце од 100ml 85 денари.

А еве и една маска што вклучува пантенол:
    Изматете:

-1 супена лажица бадемово масло
    -1 супена лажица рицинусово масло
    -1 супена лажица Пантенол-раствор
    -1 жолчка и
    -неколку капки сок од лимон

Кога ќе добиете компактна маса, нанесете ја со втривање во коренот на косата, така што, со прсти ќе намакате од мешавината и смесата ќе ја нанесете на однапред со прст, или чешел направен патец. Направете го тоа по целата коса, и не се плашете дека е комплицирано. Постапката е брза и лесна.
    Откако ќе се измачкате со смесата, измасирајте ја главата со рацете, во коренот на косата, за да смесата што подобро навлезе и се разнесе насекаде во коренот на влакното.
    Останете така намачкани, барем 1/2 час, па исплакнете ја косата со млака вода, а потоа измијте ја косата на вообичаениот начин.

3. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Значи на што се сме спремни ние девојките :) . Колку се трудиме, бараме пантенол и под небо и под земја, правиме смеси за на коса хаха
    Искрено јас го направив рецептот со 2 ампули Б1, две Б6 и две Б12 и ги растворив во 150 мл вода, ја навлажнувам косата со него после миење на два до три дена и ја оставам да се исуши.......па посакајте ми среќа :D
    Ако успее ќе ви кажам :?:

4. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    Го имам дома,ама прикрај е :$ (ама не го киристев јас :!: ) :D
    Сега баш при крај е и мојот шампон па се мислам дали да земам ваков ^или стариот(Лореал-розово шишенце) :?:

5. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    510
    Лилит дали се втрива само во коренот или се нанесува на цела коса? И дали го проба рецептов? :)

6. torte

torte Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    zdravo jas sum nova sega se registrirav ,gi citav vasite komentari bidejki i jas imam problem so kosata
    izgorena mi e od peglanje,farbanje :worried:
    sega vo momentov koristam shampon so B 6 vitaminn ,uste sum na pocetok
    ama prethodno koristev shampon od Doktors portokalov nesto taka odd propolis i imase rezultati ama sega go nema nikade go barav vo apteki go nema,vo pogolemite marketi ama nikade go nemam a kolku bese efikasen
    nekoja neka proveri vo pogolemite marketi neka go pobara ne e mn skap ako go najdite kazete !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

7. elenadimiskovska

elenadimiskovska Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2010
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    0
    ke ja mies sekoj den ke ja kratis po malku i ke ti porasne sigurno vo megjuvreme stavaj nekoj preparati za koosa pozzzzzzzzzzz

8. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    510
    И јас ги кратев врвовите на 2 недели, па затоа никогаш не успеав да ја пораснам косата.

9. ludacaa

ludacaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    181
    едноставно не мислете на тоа како колку,само остајте ја косата на раат и да видите колку брзо ке ви пораснееее
    јас само се нервирам зашо толку многу брзо ми расте бидејки јас ја носам кратко шишана...

10. maja0

maja0 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    33
    [/quote]
    А каде може да се купи овој шампон? Јас прашав во Зегин и ми рекоа дека нема :(

11. A.m.Y

A.m.Y Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    mozes i da ja mies so pivo ili pivski kvasec pivoto ja pravi kosata po gusta :D

12. pejcevska

pejcevska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Isto taka mozes da probas so caj od koprivi, treba da ja mies kosata so caj od koprivi ima mnogu dobri i vidlivi rezultati.

13. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    328
    Девојки разберете дека не постои препарат што може да ја направи косата да расте! Џабе шљакање со маски, било домашни или купечки! Се е до исхраната, начинот на живот! Ако јадеш мрсна храна, и кожата и косата ќе ти бидат мрсни, и др ако не пиеш вода, кожата и косата ќе бидат суви!...Значи битно е она што се внесува во организмот, а не надворешно! И јас сум фрик за косата, и за неа направив 24543 чуда, ама едно го заборавив, т.е она што го кажав погоре! Затоа денес И ПАК си шетам со пократка коса!.....Позззззз :*

14. ma4enceEdno

ma4enceEdno Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    465
    Девојки ај кажете ми дали ќе има врска ако наместо ампули од б витамин , издробам неколку апчиња б6 витамин, оти имам од апчињата дома а и плус одма сакам да пробам да ставам :P

15. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Слободно стави, исто е...прво измиј ја кафеавата облога со која се филмувани- ќе станат бели. Потоа издроби ги (малку потешко ќе ти оди толчењето ама стави ги во толчник со малку жешка вода) и ќе добиеш жолта течност која е иста како жолтата ампула b-comlex. Некаде предходно го имам пишано ова.

16. plavusha

plavusha Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    124
    лелее алал да ти е!!! :clap: јас да се поправам 10 кг. од мене ќе нема посреќна!!! ама ништо ни грам не качив од него :doh:

17. Butterfly1996

Butterfly1996 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Годинава ми е полуматира па сакав да ја пораснам косата за да можам да си направам некоја фризура..ама многу малку ми расти..и таја и ноктите..и барам совет како да ги пораснам што е можнно побрзо..Побарав совет и од BRAVO girl имаше статија баш за тоа како побрзо да ти порасне косата.Требало да се јадат мусли и ореви секој ден и да се внесува калциум.Ама јас мислам дека тоа не е доволно.Кажете ми што да праваааммм!

18. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Малку сум офтопик но морам да ти кажам за ноктите. :) Обично не верувам на лакови и гелови за побрзо растење на нокти, но ми се случи една другарка да ми го порача Grow Potion Nail Experts гелот од Avon и да не си го земе, па почнав да го користам од немукает :D Имав кршливи нокти што постојано се разслојуваа и тоа ме вадеше од кожа! Како што почнав да ги мачкам ноктите од гелот, се запрепастив од фактот дека екстерна состојка може така да делува... ај што ми ојакнаа ноктите туку и ми пораснаа експресно. Како никогаш да не се расслојувале Од кога го имам помина месец, а сега сите мислат дека имам надградба- многу се долги и што ми е најчудно- цврсти се и не се кршат!?! Инаку не сум фан на козметиката на Авон и далеку од тоа дека правам реклама, но имам некои `матични` производи од кои сум задоволна и редовно си ги нарачувам, а ова ми стана дефинитивно еден од највжните :inlove:
    вака изгледа:
    И после ова почнав да верувам дека косата може да почне интезивно да расте со надворешна употреба на препарат, предходно бев убедена дека се е до исхраната.

19. Butterfly1996

Butterfly1996 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    фала многу..братучетка ми што живее до емен ми го препорачуваше ама таја прај порачки за авон и мислев дека само скаа да и напрам промет.ама сега не е единствена така што ми викаше и сега ќе си го земам..фала уште еднаш..
    сега ми треба уште совет за косата..:/

20. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    ете погоре имаш многу корисни совети. разгледај ги најмногу оние домашни рецепти и сигурно некој ќе ти фати око. :)