Мене чичковото масло ми го препорачаа на доктор пред миење на ди ставам само на темето на главата и ми го препорачаа бидејќи имав нешто во глава ми растеше како брунки и пред миење такво да си ставам и да се измијам за растење на косата незнам дали се употребува
Го користам еднаш месечно чичковото масло. На фризер ми рекоа дека честото користење ја мрсело косата.
http://www.vitabiotics.com/perfectil/original/ Девојки добив информација дека овие исто доста помагале,ги има во Зегин 390 ден се
Користев Доктор`с шампон од мед така некако - прополис и ми порасна косата многу и тоа за 2 недели. Е сега проблемот е што не мозам да го најдам шампонот а го купив од Пакет маркет 80-100 денари така некако беше. Дали знаете друг шампон што дава резултати во растот на косата? (приемр од едно шише на се осеча резултат)
Б-комлекс ампули од Зегин. Ставете ги во шампонот што го користите. Косата не ми растеше, со години ми беше над рамена. Одкако почнав да ставам ампули за година дена ми порасна до кичма...
Јас користам кокосово масло,или поевтина варајанта кокосово млеко со малку мед се нанесува со масажа и стои еден час па се измива.Кај мене има резултат.
Немора да значи дека се мрси, секоја коса е различна јас користам наизменично еднаш кокосово еднаш чичково, се миам 2 пати неделно (понеделник и сабота) притоа секој ден вежбам и се потам но не ја мијам. Инаку маслата не се за по брз раст туку за влакното да не е оштетено, да е сјајно и сл. За побрз раст само витамини јас користам вит. Ц б 12 б6 и б2 како ампула во шампон од бреза и има резултати
Сите ампула се со различна цена но не се скапи. Од околу 11 ден се движат до 25 (толку е само б комплекс што ти претставува мешавина од витамините на б групата). Јас ставам 2 од б2 б6 (или б12) и една од ц таа е поголема. Редам во зависност од тоа какви ќе најдам во аптека
Zavisi od goleminata na samponot, ako e mal stavi 2 ako e pogolem 3. Vo zegin 30-40 denari bea tie sto gi zimav jas.,,
девојки јас користам таблети од пивски квасец , и шампон од фитовал ,во шампонот ставив ампули од б6 и б12, и за две недели ми порасна два сантиметри , а за една година ми порасна 5см и мн ми се оретчи мн , а сега со таблетиве ,шампонов , и ампуливе ми расте како луда
Шампонот ми е 1000ml таков од коприва земав значи да земам еве на пример 4 само какви зш гледам различни сте изнапишале...белки како шо ја мијам косава на 2 дена ке ми потера
Само рицинусово масло и масажа. Има и корисни совети на овој канал https://www.youtube.com/playlist?list=PL419BE3CE0984778C
Девојки , на еден српски сајт, најдов како да се направи шампон за побрзо растење на косата па да го споделам со вас, се работи за следново : Šampon od koprive (običan litarski) Pantenol 100 ml (vodeni rastvor) Kapi od koprive 30 ml (jedna bočica) AD kapi, vodeni rastvor (jedna bočica) Ricinus ulje 50ml U 750 ml šampona od koprive, umešati celu bočicu pantenola 100 ml, celu bočicu koprivinih kapi 30ml, celu bočicu AD kapi i ricinusovo ulje (ko ima prirodnu, netretiranu kosu neka stavi pola bočice ricinusa, a ko ima farbanu suvu kosu, neka stavi celu bočicu).
И јас користам таков шампон ама го претураме во празно шише затоа што шише пд 1л со 4 ампули е малку ... го претураме и ставам б2 б6 или б 12 од кој има од тие по 2 (вкупно 4) а некогаш редам и повеќе
ПОСЛЕ ОВА КОСАТА ПОВЕЌЕ НЕМА ДА ВИ ПАЃА, А И ЌЕ РАСТЕ МНОГУ ПОБРЗО Позната новинарка од списанието Allure се изненадила кога од фризерката добила необичен совет против косопад: Нанеси само малку цимет на темето и убаво измасирај го скалпот само неколку минути. Оваа информација подоцна ја проверила и кај својот дерматолог кој и објаснил дека циметот е еден од најдобрите природни стимулатори за брз раст на косата како и ефикасен лек против косопад. Дерматологот Франческа Фуско изјавила за списанието дека нејзините пациенти биле мошне задоволни од овој совет. На сите кои сакаат да го пробаат циметот како лек против косопад им препорачува во маслиново масло да додадат лажица цимет за да се добие погуста смеса, и со препаратот да го масираат скалпот неколку минути, а потоа да остават лекот да отстои неколку часа. Остатокот од маската треба да се нанесе и по должината на косата за да се зајакне влакното и да не пука. Ke go probam ova, zosto e nemozno da e stetno