Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. AnaKlarc

AnaKlarc Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2014
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    156
    Да едно апче денар јас пијам по 2 апчиња насабалје поручер и навчер а ги купувам кога ќе снемам

2. Daddy's Girl15

Daddy's Girl15 Активен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    30
    И јас тогаш ке си ги купам ама немој да ме здебелатт...лелеел уфф....

3. LiliMari

LiliMari Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2013
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    18
    Немој да ги пиеш, јас исто ги пиев за коса биле добри, нокти и кожа. Вистина има ефект но и кг плус, ама кога ке ппочнеш да јадеш нема крај . Мислам од нив се поправив од 51-52 на 60 . Потоа одвај се вратив на старата килажа па пак се подлагав со Мерц таблети и одма почнав да се поправам и веднаш ги прекинав. (ова беше пред 7 год, сега би била задоволна и со 60кг)

4. AnaKlarc

AnaKlarc Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2014
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    156
    Па јас ги земам но во денот еднаш јадам еве сега изедов половина леб :$ али порано јадев повеќе и тоа ми е за цел ден:!:па така незнам дали можамм за се здебелам:worried: а наутро правам по 100 стомачни

5. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Zdravo feminki. Ve molam koja ima iskustvo i znaenje kako da se sprecat beli sramni vlakna. Zboruvam za sprecuvanje na priroden nacin, bez farbanje na vlaknata i slicno.

6. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    490
    Јас користев пивски квасец за да се здебелам искрено кај мене немаше никаков ефект воопшто не се поправиб

7. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    490
    Иначе женски читав дека од лук растела косата ... дури и правев муабет со една проф која е докторка и и таа мо го препорачаа ама мене ми е страв да не мирисам многу ... што викате вие?
    Имате ли користено?

8. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    1.113
    Има на Афродита шампон од лук кој воопшто не мириса,сум слушнала дека доста го фалат,јас го земав пред една недела па ќе видиме дали ќе има резултати :)

9. AnaKlarc

AnaKlarc Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2014
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    156
    А дали имаше ефект? Ако имаше дали беше голем или пак не?

10. AnaKlarc

AnaKlarc Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2014
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    156
    Па ако косата ти е плава мислам дека и би требало да ти бидат такви незнам зашто да го спречиш но знам некој рецепт со лимон за избелување на коса но незнам дали би било добро таму да ставеш

На Acisal му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Strumfeta17

Strumfeta17 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2013
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    132
    Сите рецепти и начини како да ви расте побргу косата се само мит, Не постои начин како да ви расте побргу косата како што не постои нечин како побавно да ви растат несаканите влакна. Секој човек си е индивидуа за себе и ѓенетиката е нешто што е однапред одредено и неможе да се влијае а некои работи како што се, растењето на телото, косата, несаканите влакна, бојата на кожата и уште еден куп работи. Сите тие совети за наводно побрзо растење на косата се само психолошка мамка и ве тераат психолошки да мислите дека побргу и расте а всушност воопшто не е така.
    Прво што неможете да направите е да измерите дали и колку ви е порасната косата за одреден период.
    Секогаш ако мислите дека ви е повеќе порасната психолошки ја ставате главата малку поназад и добивате впечаток дека наводно ви е повеќе порасната и обратно кога сте незадоволни.
    Затоа наместо побргу да ви расте погрижете се правилно да ја негувате и да имате квалитетна и здрава коса.

12. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Pa ne mi e bas tolku plava plus prilicno sum pametna za da sum tolku plava, no vo pravo si za limunot, ne bi bilo dobro da go stavam kaj "pticata". Nesto so ponormalna ph vrednost bi bilo posoodvetno mislam. Sepak blagodaram za zelbata da se pomogne.

На AnaKlarc му/ѝ се допаѓа ова.
  13. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    490
    Нема врска .. тоа дека е генетика е точно о кај сите е различно извини ама не е иста коса негувана и коса на која не и се обрнале внимание. Мене косата со апмупилите ми расти и истото нешто го имам коменторано на истава тема неколку пати, маслата капките сите тие работи се за влакното да е поубаво по сјајно и негувано, воопшто не се согласувам со тебе.

@AnaKlarc ти напишав јас не се здебелив мене не ми помогна а ми беше препорачано од девојче на кое помогнало

@Kala22 колку пари е од прилика? Благодарам :*

14. Strumfeta17

Strumfeta17 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2013
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    132
    @JustBeYou Немораш да се согласиш јас кажав само што мислам и стојам зад тоа.
    Ампулите се ставаат на влакното а не на темето, а косата расте од темето, за останатото несакам да коментирам тоа е јасно како ден дека коса не расте од купки и разни купки и слично.
    Инаку се согласувам дека не е исто негуана и не негувана коса, но само во поглед на нејзниот квалитет.
    Исто како што со ниту еден шампон или сличен проивод неможе да се стимулира да ти расте поспоро влакната на интимен дел, пазуви.... Затоа кај сите е различно дали ќе им подникнат влакната после 7/10.14 дена по депилација, исто е и со косата.

15. evasonce

evasonce Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2014
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    206
    Sve e genetika....

16. ccca

ccca Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.205
    mene mi pagase ednas kosata od stresovi
    se borev so cistenje na kosata (pocesto bez sampon)
    i redovno ceslanje deka go vadi gjubreto i go masiral skalpot ceselot

drugar imase problemi so kosa zaradi naglo slabeenje i hormoni ama toa go dijagnosticiraat na kozno na klinicki centar i ti davaat terapija taka da neznam so kako e :P

17. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    490
    Незнам како ти се тушираш ама јас кога се туширам 2 пати ставам шампон и го марширам темето на главава а потоа седам така неколку минути за тоа време се депилирам што значи дека коренот го впива сето тоа

18. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    513
    Некој да каже дали овие помагаат?

Маска од банана

Потребни состојки:

• 2 изгмечени банани
    • 1 жолчка
    • 1 супена лажица сок од лимон
    Подготовка:

Измешајте сè и нанесете ја смесата на косата. Замотајте ја прво со пластична кеса, а потоа и со пешкир. Чувајте ја 30-40 минути, па измијте ја.

Маска од портокал

Потребни состјки:

• 1 шолја свежо цеден сок од портокал
    • 1 шолја јогурт
    Подготвка:

Измешајте ја целата смеса, нанесете ја на косата и како и претходно ставете пластична кеса, па пешкир. Оставете ја да делива 30-40 минути, па темелно исплакнете ја.

19. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Купете си Vitamins for the hair на Natural Wealth, на другарка ми и се згусна и и порасна од тие витамини..

На Sweet-Mila му/ѝ се допаѓа ова.
  20. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.839
    Пребарајте на јутуб the inverse method
    Со овај метод во кој се наведнувате надолу и 4 минути ја масирате главата, може и да користите масло за коса, се гарантира растење на косата за 1 цм неделно. Бидите внимателни и не се враќајте наеднаш во првобитната состојба туку пополека, зошто може да ви се слоши. Има логика зошто тогаш целата крв оди во главата :)