Jas stavam masla kokosovo i ricinusovo i pocnav da pravam maska so kvasec pa ke vidime inace kosava mi e kako cuma na site strani odfarbanja pa redovno ja nosam vrzana kiga i da ispadnam a zlatna kosa imav prethodno ama pusta baba za ubavina ako uspeam da ja upravam dobro ke bide
Слушнал ли некој за the inversion method? Се практикува само една недела у месец и косата растела еден инч(2.54цм)
A колку време почека од првиот пат? Мислам дека треба најмалку две недели бидејќи косата се навикнува.
The inversion method се практикува една недела. Ја навлажнуваш косата, мешаш природни масла ги нанесуваш на скалпот и го масираш скалпот 5 минути со главата надоле. Така правиш секој ден една недела и после се прави пауза.
Имам коса до рамењата ја шишав летото. Кога ја шишав ми беше пократка од сега. Бидејќи ми е кратка морам нонстоп да ја пеглам или виткам бидејќи кога ја мијам ми е многу надувана. Моето прашање е дали да ги скратам врвовите и да си ја чувам косата цело лето или пак да не ја пеглам и да продолжам да ја негувам. Веќе не користам маска туку само шампон, многу хемикалии има.Кога ја шишам многу ми ја скратија и сега ме е страв од тоа.
Мое мислење е ако сакаш да ја пушташ долга , гледај колку помалку фен да користиш (барем летно време) и да го скратиш пеглањето. Можеш маска да не користиш (освен ако косата ти е сува) но можеш некое масло за коса да си земеш (за да ги зачуваш врвовите , помалку да пукаат итн..) И помалку одење на фризер. Јас да ти кажам скарана сум веќе со фризериве , секое одење на фризер им викам скрати ја мааалку косата тие 4-5 прста ми ја кратат. Е веќе не одам , ќе ја негувам косата но на фризер веќе нема да стапнам
И јас исто се откажав од фризерките. Секогаш кратат повеќе од тоа што треба. 2 пати годишно идам на фризер колку да се каже ете... И ставам маска од кокос, силиконски капки коа ќе ми испукаат врвови, си ја негувам. И еве скоро до половината ми е.
И јас имам мн лошо искуство со фризерите и имам фобија од нив секогаш кога ќе одев му велев само 1 сантим кратење поќе не,тие по 3 по 4 сантими косата орепана со плачење се враќав,сега поледната фризерка каде што одам неколку години како ќе му речев така ќе ја скратеше горе долу задоволна бев,ама пред 2 месеци ми ја уништи косата,му реков на 2 дела да ја скрати за горе малку волумен да добијам,и горниот дел му реков 2 сантими а долу еден сантим,луѓе вервајте горниот дел ми го мана 4 сантими долниот 2 ми ја ја запусти косата тотално,неможев да се гледам во огледало и уште не ми е порасната мн бавно ми расти, јас поќе нема шанси да одам на фризер,сватив дека кратењето нема врска ако се негува косата нема да се оштети...Јас во месецот најчесто користам фен морам за да ми застани некако косата,а преса и фигаро преретко само 2 3 пати месецот и јас лично си знам дека косата не ми е толку оштетена за тие да ми ја кратат толку
Zdravo me interesira dali ima nekoj koj sto znae nekoja farba plava megjutoa da nema grafit vo nejze bela da e ne zilta da ispagja kosata bidejki koristev garniekosata bese bela skroz beznikakov grafit megutoa vekje ne se uvezuva to.broj i nemozam da najdam plava farba bez grafit
миленче па ако сакаш косата да ти биде бела , мора да земеш таква фарба со графит зашто тие го убиваат жолтилото , јас кога бев плава не бев задоволна воопшто од гарниер , еве мене косата убава бела ми испаѓаше со на Еволушн 11.11 можеш да ја погледнеш во каталог , исто така мора да имаш претходно бланш ставено за да испадне бела инаку тешко
Девојки го има ли некој употребувано овој серум, за хранење на коренот на косата, гледам многу задоволни корсиници има, читам насекаде пофалби , па сакам да знам ако го има некој користено да размением искуство.
Пишав овде дека се мислам дали да ја скратам косава (оштетените врвови) и ете вчера ја скратив. Кај оваа фризерка одам прв пат по препорака на другарка и жената е стварно професионалец.Ми кажа дека ми е оштетена косата. И ми рече да ставам некоја "б-фаза" за кога ја пеглам да не ми е надувана и да ми се обнови косата а после спомна силиконски капки, исто е тоа?Дали знае некоја феминка што е тоа б фаза? Косата сеуште ми стое како непипната од вчера. Дали тоа се должи на тоа што таа изгледа ми стави капки или? Каде можам да најдам силиконски капки освен од авон и орифлејм се ставаат само на врвовите или на цела коса? Пред или по пеглање? И најважното прашање кои се најдобри и по колку пари се?
^ има во космо , околу 200 денари беа .. се ставаат само на врвовите, ке протриеш со прсти. мислам дека има и во аптеки. А имаш и на Лореал околу 400.
Какви сакаш, само внимавај да се органски ладно цедени, односно како состојка да го има само маслото од плодот.