Lugjenca go kupif samponot od luk zatoa so procitav pomaga za rastot a toa e mojata cel.Za kolku vreme vidovte rezultati ?I ako znaete kolku cm haha (Nemam mk podrshka vo mob)
за побрз раст на косата треба шишање на секои 2 д 3 месеци ставање различни хранливи маски и најбитно да не се користат преси фигара на секојдневна база и резултатот ќе го забележите
Aко се шишаш на 2-3 месеци само ќе го ишишаш тоа што ти пораснало. Пред да почнеш да ја чуваш косата треба да се ишишаш, т.е. тоа што е изгорено да се тргне целосно. Тогаш може да почнеш да ја чуваш косата. И да најбитно е да не се користи пегла, фен и сл, зашто тоа највеќе ја уништува косата.
Da i jas ja sisav na 2meseca i sekogas ista dolzina,frizerkata mi rece deka nema potreba od toa samo go kratime toa sto porasnalo i sega ja sisam 2pati godisno i ampuli i ok si e eve veke do polovinata
јас се шишам на секои 3 месеци и многу брзо ми расте косата шишањето го поттикнува растот на влакното сега ми е целосно здрава па фризерот ми рече дека може да издржи 5 месеци
според мене, шишањето нема врска со брзината на растот, едноставно, косата се крати од врвовите, а таа излегува од коренот, така да нема влијание. ако после секое шишање расте побрзо од претходно значи можам да дојдам до тоа да ми порасне 10 цм за една недела. Шишањето е битно за обновување на испуканите и расцветани врвови, а као шо знам цветаат највеќе од топлина (фен, пегла) Освен тоа не се шишам многу често, и пак брзо ми расте
vitamini za pobrz rast na kosata se rastvoraat vo sampon od kopriva mene koga mn mi ja skratija gi koristev i si ja vrativ dolzinata
Vo apteka ampuli za pobrz rast na kosata(b1,b6 i b12 msm taka bea pak pobaraj tie ke ti dadat)i zemi si spric tecnosta tesko se vadi bez nego dosega gi imam preporacano na 4dr i site gi pofalija
Да, нема никаква врска шишањето со растењето. Едноставно кога ти е многу изгорена затоа што ти се кинат влакната кога ја чешлаш таму каде што се пукнати/расцветани ти се чини дека ти расте поспоро косата бидејќи дел од должината се губи/опаѓа. Затоа е важно да се ишиша тоа што е оштетено. Мене лично многу ми смета кога ми е оштетена косата, не можам да поднесам да ја гледам, и сакам да се шишам веднаш. Инаку тие ампули мене многу перут ми правеа, а имам прочитано и други феминки го имаат тоа напишано.
Инаку тие ампули мене многу перут ми правеа, а имам прочитано и други феминки го имаат тоа напишано. Zavisi mene nisto ne mi se sluci samo pobrzo mi porasna,na edna dr isto i pomognaa duri i prestana da i se mrsi cesto
Вчера случајно кога бев на каса во ДМ видов дека има на попуст 99 ден некои шампони на GLISS за растење на коса побрзо, за омекнување и слично. Повеќе беа.
само јаболков оцет Не трошете пари за шампони и апчиња-не помагаат. Јас пробав и со секакви шампони и апчиња,но косата ми беше на иста големина. Тетка ми е фризерка и ми кажа да ставам јаболков оцет пред миење -10 мин. пред да се капам,потоа до шампон и вода да се исплакне. А дополнително за испукани врвови се става вода од варен компир ( коа ќе се свари компирот у тенџере,водата да се исцеди и да се стаи на косата да делува 5-10 мин.и да се исплакне ) . ИМА ЕФЕКТ
Б витамин, како и другите витамини во апмули имаат дејство само 1 недела. Јас порано користев демек за растење на коса, но аптекарката ми кажа дека тие имаат дејствие само една недела од кога ќе ја отвориш . Значи доколку се одлучите да користите ставете во помала количина на шампон или пак во истиот почесто ставајте ... доколку тоа нема некои несакани последици, ама не би требало ... Затоа што ако една апмула стои во 200 милилитри шампон , тоа ќе има многу мал ефект .... Првите две, три миења...зависи колку пати ќе ја измиете косата. Јас користев ама престанав,затоа што почна косата цела да ми се обновува , нели нормално и почнаа да ми растат онакви бебешки влакна....
Шо вика тетка ти, пред миење се става јаболков оцет? Јас па еве веќе 2-3 месеца , по 2-3 пати во месец ја измивам косата со јаболков ама отпосле шампонирањето.... Ја оставам 5-6 минути па ја плавам. Јас го ставам заради зајакнување, а не сум знаела дека помага и во растот....