Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. India

India Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2016
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    15.688
    Да содржат биотин и цинк, па околу 300 ден. има 60 во паковање, а се пијат по една капсула дневно.

На LollySky и x.Daisy.x им се допаѓа ова.
  2. Ivance(biberce)

Ivance(biberce) Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Здраво и јас имам проблем со растењето на мојата коса многу ми е кратка и сакам да ми расте побрзо ве молам дајте некој совет повеќе би сакала со природен шампон, односно сама да си направам што можам да го нанесам на косата, но не е битно кажете ми што и да знаете однапред фала многу:D;):*

3. Спонџ Боб 98

Спонџ Боб 98 Нов член

Се зачлени на:
    10 јануари 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    21
    Јас веќе два месеци користам шампон од коприва измешан со рицинусово масло,капки од коприва, ампули б1,б6 и б12, пантенол раствор, б-комплекс апчиња издробив и навистина помага при растење, а и не се мрси брзо косата и помека е

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ivance(biberce)

Ivance(biberce) Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    фала многу ќе пробрам се надевам дека ќе има ефект:makeup::*:D:)8);)

На Спонџ Боб 98 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.366
    Мацо тоа маслото на Данаи, не знам колкави резултати ќе ти даде. Може само моментално да добиваш ефект на помека коса, но обновување,растење и се што очекуваш, мислам дека нема. Маслата на Данаи се разредени, а и не се природни и чисти. Купи си на друг бренд.

На mimi**** му/ѝ се допаѓа ова.
  6. India

India Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2016
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    15.688
    Да да знам а и по самата амбалажа се познава користам на Гала фарм, a ова после маникир на кутикули..поентата ми беше дека користам бадемово масло :D

На Ginger^ му/ѝ се допаѓа ова.
  7. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    25.380
    Јас од апчиња ги користев овие : dragees.png
    имаше ефект , ама ги прекинав бидејки сум бремена , а сеуште користам шампион од коприва со б комплекс издробени апчиња во него ( го земам овој шампион претежно ) :
    99667-0.jpg
    а некогаш за промена купувам од лук на Афродита т.е овој :
    afroditaa.jpg
    Имено , од сите имав ефект , одма приметив нови бебешки влакна , за нијанса две погуста коса , ми се изретчи со првата бременост , скоро до прокелавување дојдов , и појака коса имам не ми се кине толку лесно , и не ми пага многу како порано .

На Nausicaa и India им се допаѓа ова.
  8. cupicupicake

cupicupicake Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    72
    Од мое искуство следниве работи најмногу ми помогнаа за косата да ми порасне до половина и сеуште ми расте иако ја шишам на еден месец:

1. Ја офарбав косата во мојата природна боја, од многу светло плава во темно кафена, сега се фарбам на месец ипол наместо секои 3 недели.
    2. Пред секое миење на косата ставам кокосово масло на целата коса, а правам и масажа на склапот со маслото, го оставам да одстои најмалку 20 мин или цела вечер доколку можам.
    3. Косата ја мијам со соодветен шампон (во мојот случај за сува коса) и на секое миење користам обавезно убав регенератор за сува коса (не ми менува која фирма е битно е да не ми прави првут и да е наменет за сува коса).
    4. По миење ја цедам косата, ја држам во крпата едно 10-15 мин, ја расчешлувам и кога е веќе полусува ја фенирам со слаб фен и четка за фенирање (имам многу густа коса). Со ова го скратувам перидот на горење на косата со фен на половина. Порано користев голем фризерски фен кој ми ја гореше косата сега користам фен од 600 W. Пеглата за коса е во ѓубре :D
    Ова го практикувам веќе неколку години и косата ми расте како луда, ќе напоменам повторно дека е клучно редовното шишање кај добар фризер бидејќи ако фризерот нема добри ножици и не знае да шиша се ќе пропадне во вода.

9. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.506
    од прилика колку расте косата месечно?

10. cupicupicake

cupicupicake Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2015
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    72
    Па кај мене од прилика 2-3 цм.

11. flowersss

flowersss Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    130
    Дo пред некoе време и јaс нa темaвa си бев aктивнa дo душa и сегa сум дa дoзнaaм нештo нoвo нo сегa и сo пoрaснaтa кoсa :D кaј мене нaјгoлем ефект имaше aлпецин лoсиoнoт ви гo препoрaчувaм нa сите мнoгу пoмaгa јaс сум ептен зaдoвoлнa сегa ке гo пoчнaм и втoрoтo шише пa се нaдевaм дo летoскa нa здрaвa и убaвa кoсa :D

12. AutumnGirl

AutumnGirl Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2016
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    8
    Јас користам ампули за растење на косата ги купувам од која и да било аптека, три ампули B1, B6 i B12. Двете се проѕирни, едната е розева. Се ставаат во шампон од коприва така велат сите најдобро било и јас забележав значително подобрување косата е подолга, побрзо расти и е понегувана, поцврста. Тие коштаат околу 46-50 денари.
    Еден совет од мене до вас: не ја пеглајте пречесто косата, јас ја пеглав секој ден и ми беше многу уништена сега ја пеглам само за викенд. :D:D:D

13. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Од Шампонот со лук од фармаси значи косата ми порасна ненормално брзо

14. Sasha Fierce

Sasha Fierce Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2015
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    12
    Каде го зема , колку пари е и мириса?

15. babyane18

babyane18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    462
    Po kolku apcinja moze na den da se piat ovie od pivski kvasec sto se? A i kako mozam da gi zdrobam(so sto) za da gi stavam vo samponot ili dovolno e sto ce gi piam samo?

16. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    срцка мислам дека беше 350 денари , земав повеќе работи па не ми текнува , иначе нема никаква миризба на лук а го нарачав од мојата фризерка од каталог , види разгледај и распрашајсе исто се нарачува како од орифлејм и авон , поздрав

17. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.506
    Jas pijam po 5 na den , a gi tolcam so sto ke najdam , lesno se tolcat . Na pr gi stavam vo najlonce i ke zemam teski predmet i ke gi istolcam site i gi stavam vo samponot so luk , i go nisam siseto se dodeka postani samponceto kafena boja

18. babyane18

babyane18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    462
    Не се многу по 5 јас по 2 почнав а и мислам дека ми се доволни поради тоа што дојам па ми е страв за малата или не се штетни? А потоа се топат во шампонот мислам не останува грутки или?

На a.nuska му/ѝ се допаѓа ова.
  19. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.506
    Ne se stetni , nekoi i poveke pijat , no bidejki dois konsutiraj se so doktor , i ne ostanuvaat grutki , istolci gi i ke vidis deka odma se ronat , jas gi pijam so meseci i mn pozitivni rezultati dobiv

На babyane18 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    2.208
    По колку таблети пивски квасец се ставаат во шампонот и каде ги купувате? Јас побарав во апотека и ми дадоа кутија со 500 апчиња, па затоа прашувам по колку се ставаат, да не купувам толку за џабе и дали има да се купи помала количина. Сега за сега ставив б-комплекс па ќе видиме.. И за колку време забележавте резултати со б-комплексот?