da ima vo pomali kolicini odnosno se prodavaat 20 apcinja pivski kvasec i se okolu 130 denari i osven pivski kvasec pisuva na paketkata deka se so plus vitamin b , gi ima vo zegin.... Jas na primer pivskot kvasec ne go pijam tuka tolcam dve apcinja gi stavam vo kokosovo maslo i jajce i gi vtrivuvam vo koren i maskata ja nosam 1 2 ponekogas i poveke zavisi kolku vreme imam i ako veruvate kosata mi mnogu brzo raste i da ne zboruvam kakov volumen imam..
Многу многу многу брзо ми расте косата >.< ќе се ишишам на кец од страните и одма за една две недели ми пораснува пола сантим
дозираање шо да ти кажам , ја еве 5 месеци земам по 5 таблети и предозирана сум од витамини , едуцирајте се прво па после делете совети !
Тебе не ти се обратив, зошто се најде засегната? Баш како стручно лице и зборувам. А тебе не ти се обратив. Ти ако сакаш, пиј си и по цела табла наеднаш, зезни го црниот дроб или бубрезите итн., само не шири дезинформации по форумов дека е во ред кој колку сака да си пие, сепак е тоа лек/додадок на исхрана а не бонбони. Дозите не ги пишуваат за џабе.
ова е форум и секој може да коментира што сака , а и никаде не посочив дека мене ми се обрати , патем да те прашам што се пивскиот квасец? со што е богат ? што се витамините? Се гледа колку си стручно лице што кажуваш дека едни витамини се штетни за бубрезите инаку витамините се далеку поздрави од бомбоните за твоја едукација!
Да да на природна база се и многу квалитетни и јас го слушнав истото, сите го фалат, го имам мириснато, свеж мирис има, баш убав.
Pola litro shampon od kopriva od alkaloid i vnatre se stava AD kapki 10ml, 30 ml kantarion, 20ml pantenol rastvor i 3 ampuli b6 i 3 ampuli b12 ....i se mesha i so toa si se mies i ako imash potreba na kraj regenerator na vrvovite si stavas se ova se kupuva od apteka...
Здраво. Ќе сакате да ми појасните колку таблети пивски квасец да истолчам во 250ml шампон од коприва? Планирам да го пробам овој метод за побрз раст на косата. Поздрав
Кој сака може и по 10 таблети да зема (доловување поента, немој на некој да му текне навистина да зема толку)! Ако некој го прави нешто, не значи дека е во ред. Некој ви дава совет, а вие пишувате „ако си толку експерт кажи ова, кажи она“. Која дрскост за некој кој се обидува да ви објасни нешто. Со се ' што се претерува има негативен (и обратен) ефект. Земањето на било какви таблети на своја рака треба да биде на одговорност на оној кој ги конзумира - да го прочита упатството и дозирањето и да се држи до него. И 10 таблети да се испие, организмот секако си апсорбира онолку колку што му е доволно, а другото се исфрла, а при исфрлање минува низ многу органи кои можат да бидат оштетени со тие количини, па макар биле и витамини. Ако се работеше за витамини внесени преку храна е друг муабет, ама ова се обработени и не е во ред да се претерува со дозата. Пивскиот квасец навистина нема да направи сериозни проблеми, но зависи од тоа колку е концентрацијата на капсулите, толку и треба да се консумира. Пример, на оние кои ги имам моментално пишува дека за возрасен е доволна само една таблета бидејќи имаат голема концентрација, но на други знам дека може да се консумираат и повеќе зошто концентрацијата им е помала. Затоа, држете се до упатството. Како што напиша и LollySky, дозирањето не стои за џабе. Од пивскиот квасец има секакви придобивки меѓу кои зајакнување на влакното при растење, зајакнување на ноктите, па наместо да го ставате во шампон кој ќе делува само локално, моја препорака е да ги консумирате (со препорачано дозирање и консултација со доктор или фармацефт). Наместо само долга коса, ќе имате и други придобивки.
Мене не ми е јасно како би помогнале витамини во шампон? Читав дека само биотин и уште еден витамин од б витамините може да апсорбира скалпот, но за да има ефект треба да стои многу подолго на коса отколку што трошиме ние на миење коса. Затоа мислам дека е гола вода, може надворешно да има некој ефект како чистење, сјај, впрочем како и сите шампони, ама како би помогнало во растење кога треба да се дојде до коренот? Нека ми објасни некој.
ЗДРАВО девојки. Јас за растење на косата еве што користам...1. Едно јајце и 3 супени лажици маслиново масло ја нанесувам таа маска на коса и ја оставам да стои околу 40 мин. Таа маска ја правам 5-6 пати месечно, а што се однесува до резултатот е за чудење. Премногу брзо расте. Исто така ја правам и со кокосово масло ја мачкам целата коса пред спиење, ја врзувам и ја мијам тек сабаљето. И ова ви е многу добра маска
Abe dajte ne se truete so apcinja,kapsuli gluposti,da stavate nes na kosata ajde ama da piete .Samo zdravjeto si go unistuvate od kade znaete utre toa pienje na taa hemikalija kade ke izbie,kosata so tek na vreme ke porasni gledajte si go zdravjeto