шампонот cycle vital го купив од космо и е 500, дава волумен и убава мазна ја прави косата, е сега за растење сеуште незнам 1 недела само го користам, а продавачката ми рече дека по 1 месец веќе ќе се гледаат ефекти многу бил ефикасен
флуидот е 564 денари, го купив од космо, ја штити косата од пукање и оштетување и после миење на влажна коса ставаш по должината на прамените, али никако на скалпот пошто ќе ја измрсиш
Луѓенца мене косата лани во зима многу бргу ми порасна а после многу ја пеглав и сушев со фен па ми се оштети многу..ја скратив пред некое време и пак ја оштетив еве некни ја скратив малку пак и сеа сакам да ја пораснам си земав биотин ама сепак незнам вие шо мислите???
Феминки, малце помош... Сакам да купам рицинусово масло за раст на косата ама не знам како да го употребам.Некоја со искуство да ми каже како да го ставам на коса и за колку време има резултати
Не се лажете со девојкава, тоа е обичен шампон како тој што го правите со коприва, ад капки, пантенол и незнам уште што.
Мене ми е многу густо рицинусовото масло, па го мешам со чичково или масло од семки од грозје. Го нанесувам на влажна коса. Прво на коренот, убаво секаде нанесувам, и потоа ја масирам главата. Бидејки ми се суви врвовите на косата, го нанесувам маслото и на остатокот од косата и потоа ја замотувам со најлон па крпа и ја мијам со шампон по 2-3 часа. Уште по првиот третман осетив дека косата ми доби многу убав сјај, волумен и мекост. Многу сум задоволна и го практикувам третманов еднаш неделно. За згуснување рано е да кажам, претпоставувам дека влијае на коренот на косата, т.е. на влакната кои допрва би почнале да растат, така да видливи резултати очекувам по 2-3 месеци.
девојки купив нов шампон од лук од Херба , 1000 мл , е сега ставив 50 таблети пивски квасец од Амос , но се мислам колку ампули од витамините ( има ампула што ги содржи сите витамини )да ставам во шампонот од 1000 мл ?
Jas sakav podolga i pocvrstaa kosa pa taka procitav na net deka so sok od kromid rasti mnogu brzo kosata ii vooedno pisuvase deka so dve mijenja kosata nema da mirisa jas 4 dena so se ja izmiv uste mirisa na kromid ako mozi kazete mi so so da ja izmijam za da ne mirisa
Probaj da ja oplaknes so jabolkov ocet, ili bilo kakov ocet rastvoren so voda. Ke mirisa malku na ocet ama ocetot ima osobina na apsorpcija na mirizbi. Vidi, probaj mozda ke pomogne, da odmogne nemoze.
девојки имам пишано дека го користам шампонот од лук помешано со таблети од пивски квасец , косата цела ми се обнови , значит бебешки влакна насекаде , кога се туширам нема ниту едно влакно од косава паднато , но за 10 месеци е порасната 10 см , и дури сега не ми расти си седи во истата должина , што да и ставам на косава за побрзо да ми порасни , бидејки јас очекував повеке да ми порасне ...
Уште одпочеток простете за оффтопик,ама незнаев каде да прашам,па ќе се обратам тука..Им ја зафркнав формава на веѓиве и тоа мноогу.Како побрзо да ги порастам?!?!
https://www.facebook.com/1079078529...7907852929380/159242354462596/?type=3&theater што мислите за шампониве, дали ги имате користено и дали стварно помага за растот на коса?
А оние плавине гумени мечиња што ги рекламираат по инатаграм се осмелила некоја да ги проба? Наводно се за здрава коса со убав сјај и за побрз раст. Чудно ми делуваат малку што знам...
Здраво, не можам да го отворам видеото, меѓутоа ако станува збор за масажа на косата со главата надолу, јас го имам пробано. Го правев лани. Има некој резултат, ама не како што покажуваат на сликите. Мислам дека тајната е баш во тоа што си контра гравитација (надолу а не нагоре) и масирајки ја поттикнуваш циркулацијата. Нешто слично како положбата свеќа во јогата (со нозе над глава) која има безброј бенефиции меѓу кои и подобра кожа и коса со оглед на тоа што одиш контра гравитација и крвта оди во главата. Значи резултати има, ама не очекувај чудо. И секако доколку имаш проблеми како висок или низок крвен притисок, или за време на бременост или било каков проблем со срцето ова не треба да се прави. Јас ја правев еднаш месечно во тек на 7 дена (секој месец по една недела). Сепак не треба да се претерува. Поздрав.
Најбрзо расте ако не ја мислиш и мериш секој ден. Така барем беше во мојот случај. Пред неколку години, фризерот ме скрати повеќе одошто планирав и додека се нервирав за косата, ништо. Месеци поминаа, должината горе-долу таа. Потоа, бев премногу окупирана со обврски за да мислам на косата и тогаш и текна да расте побрзо од кога било. Не дека моја перцепција е во прашање, не ни обрнав прво сама внимание, други ми посочија и ме прашаа што користам за да ми расте косата брзо. Периодов, должината не ми е многу ни важна, поважно ми е здравјето. Можеби затоа се сменија работите, должината не ми е првиот приоритет. Едит: Сега ми текна, тој период за првпат сменив и некои навики во исхраната (не драстично, само се навикнав на малку поинаква кујна, нема измена во намирници).
Ricinusovoto maslo se Stava zaedno so kokosovo okolu po Edna tretina od sisencata ke izmesas ke ja namackas kosata od vecer I ke prespies taka duri utre mienje.ova se pravi ednas vo mesecot 3 meseci