Малку сум скептик околу порачување шампони од страни по фб.Од кај да знам што има во шишето и слично. Ама на мака, ќе си купиш. Си порачав 250мл од фб страна и навистина поттикнат ми е растот на косата. Сега па ме нервираат ,,бебешките влакна,, кои морам цело време зад уше да си ги ставам. Цел месец го користев и навистина има ефект. Нормално, не очекуваме за една недела, ама еве месец има поминато и навистина сум пресреќна. 400ден. со карго мислам дека беше. Да си го дотрошам повторно ќе си земам. https://www.facebook.com/Samponzakosa/?fref=ts
И јас го порачав пред 2 месеци, се ишишав кец, како за промена и се каев. Али сеа ми е порасната. Супер е шампонов.
Еве ви ги состојките 750ml šampona od koprive (u litarskom pakovanju), 30 ml kapi ulja od koprive, 1 bočica AD kapi na vodenoj bazi, 100ml Pantenol rastvora, 50 ml ricinusovog ulja Priprema i primena: Od litarskog pakovanja odvojite jedan deo šampona kako bi napravile mesta za ostale sastojke. Dodajte mu ulja, AD kapi i Pantenol, pa sve dobro promućkajte da se sjedini. Šampon koristite pri svakom pranju, dobro ga umasirajte u koren vlasi, sačekajte par minuta da deluje, pa isperite. Pre svake upotrebe ga promučkajte jer se ulje izdvaja na površini tokom stajanja.
Се работи за шампон од бреза и коприва плус витамински коктел и есенцијални масла внатре. Тоа го копирав од страницата. Јас сум презадоволна.Не ја познавам личноста која го продава производот но во порака ако сакаш ќе ти пуштам слики од резултатите кај мене Поздрав
Јас прочитав дека маслото од рицинус помага во растот на косата. Знае ли некој од прилика колку пари е ?
100 денари, уште првото нанесување забележав промена. Најмногу на бебешките влакна.Ама ете сега 2 недели немам ставено, не ми текнало.Обично ми текнува ама пред миење, а јас 2 пати го ставив и преспав со него. Може да се мие на пола час или 1. Само мрсно е после 5 пати ставам шампон. Земи од онаа на Фитофарм, подобро било
Jas do koristam samponot alverde od avokado i na sekoe mienje ja plaknam so ruzmarin i mnogu brzo mi raste. Probaj nema nisto da izgubis
Еве ви дoмaшен и нaјефикaсен лек зa пoбрзo рaстење нa влaкнoтo и вoеднo хрaнење нa кoренoт . Еднa рaкa oриз (не миен) и зoвриен (без шеќер и сoл) и кoгa ќе биде вруќa вoдaтa (нoрмaлнa зa миење) кoгa се пoсипувa пoпoлекa и се мaсирa кoренoт , се истискувa кoсaтa и се стaвa кaпa (oд aптекa купенa oнaa белa кaкo нa дoктoрите) зa дa не јa упие вoдaтa , еден сaaт се држи тaкa и пoтoa се плaкне сaмo без шaмпoни или мaски зa кoсa , и се суши пoстепенo без фен.
Женцки, ептен гледам сте споделиле рецепти Ама јас не знам за што да се одлучам. Дали кокосово масло, дали рицинусово, што? Само да не мучкам ампули и таблети, сакам некој така, готов производ
Potrebna mi e vasa pomos.Imav dolga kosa no pocnav da ja peglam i farbam mnogu cesto pa kosata mi izgore mnogu.ja spostriziv mnogu kratko i sega nEznam sto da pravam za pobrgu da mi porasne,ako znaete pomognete
Купи си шампон од коприва литарски и во него издроби апчиња б комплекс и капки од коприва и ке ти порасне за мнг брзо време ,барем мене така многу брзо ми расте и плус ја обновува косата.
Мене ме интерсира дали некој користи шампони, капки, регенератори и такви ствари со рицинусиновото/арганово масло?! Ги гледам доста ги има ама не знам дали да се одлучам на ваков чекор за не си ја мрснеам косата со вакви капки - мрсни - третмани бидејки немам време за вакви етапи?! @sesilija што мислиш ти?!
Јас време и нерви за вакви рецепти искрено немам, па само се мачкам со масла Прво се мачкав со комбинација од кантарион и маслиново, а пред некое време купив и рицинусово. Многу е помрсно, ама успевам да ја измасирам цела глава и го оставам некој саат пред да се бањам. Првиот пат мислев дека ќе треба минимум 3-4 пати со шампон да ја поминам косата за да го одмијам маслото, ама успеав со два пати Дома кога сум обавезно си ставам од маслото и на веѓите и трепките. Уште е рано за резултати, ама ќе пишам импресии за некое време.
Апсолутно никогаш не сум се замарала за должината на косата. Некогаш е долга, некогаш пократка. Дури и врв ми е чувството кога после подолг период долга коса, отидеш на фризер и смениш на кратка, па тоа чувство на олеснување Никогаш не сум се нервирала ако случајно фризерот скратил малку повеќе Инаку, долгата коса (умерено долга) е чиста елеганција. Секако не само должината, туку треба и негување, со масла, маски, повремено скратување на сантим, одличен фризер. Едноставно кажано, исто како и долгите и здрави нокти, треба одржување и пред се, за истото личноста не треба да е под стрес.
Zdravo... jas si stavam maska za da mi rasti pobrzo kosata : 1 kvasec, 2-3 lazici mleko, 1 lazica maslinovo maslo, 1 lazica med i se ova se mesha i se cheka smesata da narasni odprilika 20ti min...se stava na cela kosa i se drzi na kosata najmalku 1 chas(kolku povekje tolku podobro)....maskata ja pravam ednash na dve nedeli....isto koristam i ampuli za rast na kosata (b vitamini) vo sampon od kompriva...koristam i kokosovo maslo ednash nedelno pokje stavam na vrvovite odkolku na korenot, bidejki e mrsno...kosata ja mijam 2 pati nedelno, ne ja susham so fen, i ja peglam 3-4 pati mesecno....site mi vikat deka mi e porasnata kosata, pobujna i mn meka...Pozz
девојки да ве израдувам бидејќи ова има ефект !!! во скопје почнало да се продава хининова вода, шампонот и плус тоа спрејчето за после бањање, на зелен пазар и двете се по 100 денари, само на една тезга ги продаваат 120, баш ми е мило бидејќи ова има ефект и го донесоа и во скопје