Стар ми е постов ама колку што се сеќавам после месец два се забележува разлика.Сега веќе не го користам тој шампон ми се засити косата после долга употреба и почна да ми се мрси.Искрено сум забележала дека косата во зимскиот период побрзо ми расте за разлика во летниот период кога ми е многу сува,кршлива и ми паѓа.А зимно време искрено ми е поубава ете тоа е некој мој впечаток и буквално избегнувам да и ставам многу работи и да го гушам влакното,Еве сега само шампон користам и силиконски капки на врвовите бидејки ми е шатирана за да легне убаво влакното,друго ништо не употребувам,што помалку тоа подобро верувајте
Има некои како капки на али се викаат Андреа околу 3 долари, бев скептик ама ај да пробам, за растење немам сеуште забележано ефект ама ако имате сува коса се супер, се ставаат во шампон, косата е мазна и премногу сјајна и даваат баш здрав изглед.
Ќе може ли некој да ми каже како беше оној "рецепт" со шампон Афродита и витамини (б6, б12...). Кои витамини беа точно и колку од нив? Прочитав некаде, ама сега не можам да најдам.
Порано една аптекарка ми направи шампон за растење на косата, т.е во шампон од бреза или коприва, стави издробени Б2, Б6, Б12 ампули, АД капки, и малку чичково масло за да не ја масти косата. Комбинацијата на се ова стварно не мирисаше убаво ама косата ми беше мека и негувана и многу брзо ми порасна, за еден месец имаше забележителни промени.
Дојдов да го напишам буквално ова Пред еден месец во шампонот од коприва од илирија ги ставив витамините и почекав 1 ден за да го користам шампонот. Пред да се капам клавав рицинусово во комбинација со кокосово масло бидејќи само рицинусово е многу густо, на водена коса го масирав скалпот и чекав 1 час. Шампонот од коприва многу ми ја плеткаше и некако многу брзо ми се мрсеше косата, али користев регенератор, тој на палмолив зелениот па колку толку помагаше. За тој 1 месец косата ми порасна колку за 3 месеци со мојата обична рутина. Исто чат пат пиев и б-комплекс. Ампулите не беа повеќе од 45 денари 3те, шампонот околу 95. Туку многу го имаат поскапено шампонот, порано не беше ни 50 денари
Барај погоре, милион пати е пишуван овој рецепт, ама не познавам ни една лично која имала видливи резултати. А, меѓу нив сум и јас, мене косата многу ми се исуши од таа мешавина.
Јас користам рицинусово масло и жолчка, еднаш неделно, 1-2 саати бред туширање. Па ќе видиме колку ќе помогне Некоја од вас има ли искуство со оваа комбинација?
Исто и на мене, по миење со тој шампон косата ми беше ептен сува и заплеткана. Воопшто не одговараше на мојот тип на коса.
Препорака за побрзо растње на косата, а и подобрување на квалитетот на косата - ПАНТЕНОЛ РАСТВОР. Го има во Зегин од Галафарм 99 ден околу 200мл. Пред мене една жена го зема за да ја освежела косата па ајде и јас Го користам две недели и косава ми е помека, побујна и врвовите ми се посочувани. За растот не знам бидејќи многу кратко време го користам, веројатно после еден/два месеци би се приметила разликата. Пантенолот е раствор како вода, не е мрсен, и е со распрскувач. Го нанесувам неколку пати во денот (кога ќе ми дојде). На почетокот ми беше чудно дека ја укрутува косата - значи после три дена веќе мора да се мие, но после секое миење со шампон се приметува разлика. Еве подетално искуство од пантенолот - http://zdravakosa.blogspot.mk/2013/08/pantenol-rastvor-i-kosa.html
Искрено не знам дали ја потемнува, ама и не би требало... Само ако почне побрзо да ти расте ќе треба почесто да ја фарбаш... За секој случај прашај ги аптекарките или фризерот. Или прочепкај на нет ...
Женски, колку време го пиевте пивскиот квасец за да го постигнете посакуваниот ефект и колку треба да се пие на ден? п.с. Дали влијае на потемнување или жолт ефект кај русата коса?
Го пробав тој експериментот со шампонот од лук на Афродита измешан со ампули витамини лани ова време. Искрено не паметам да имаше некоја драстична разлика ама имаше некое подобрување, ми порасна косата побрзо од нормалното за некои 2 сантими. Бидејќи шампонот е баш големо паковање ми траеше некои 2 и пол месеци. Не продолжив да го користам пак бидејќи тогаш косата ми беше фарбана и од ампулите многу ми ја правеа сува. Сега откако се истрижав и падна бојата сакам да пробам пак ама немам трпение да чекам толку долго. Дали некој користел тамблети на Мерц што се за коса кожа и нокти, или некои други таблети наменети за побрст раст на косата? Пред некој ден побарав во аптека, аптекарката ми предложи едни други не го паметам името биле наменети само за коса и биле преубави имало многу задоволни.. Дали некој користел да сподели искуство?
Јас имам користено Merz таблети, немав никакво подобрување, а се здебелив неколку кила. Две мои другарки исто така ги пиеја, и они се здебелија,а немаа резултати ни на коса, ни на лице, ни на нокти.
Сум слушнала за шампонот од лук на Афродита и има ефект, баш една моја другарка го користеше и за многу брзо време и порасна косата 3-4 сантима. Инаку и Б комплекс апчињата се за раст на коса, на нокти.
Дали рицинусовото масло навистина помага за растење на веѓи? Зборувам за квалитетно, не оние од 50 ден.
Помага, јас го користев, бидејќи сакав погусти веѓи. Но, пробај и со кокосово масло, исто така помага многу. Можеш наизменично да ги мачкаш веѓите.
На веѓи не сум пробала, меѓутоа доста долго го нанесувам на трепките секоја вечер пред спиење, па да ти кажам имам доста задоволителни резултати. Згуснати се онака баш приметливо, па верувам дека и кај веѓите би се постигнал убав ефект. Немаш штета во секој случај. П.С. Ти користеше активен кислород за лице, така? Ако сакаш да споделиш импресии во соодветната тема за лице.
И на мене Мерцот многу ми влијае на апетитот. А, за да има резултати на косата треба да се испијат барем две-три шишенца, од едно не може. А, јас тек од првото се здебелив три кила.