Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. P.S.love

P.S.love Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    1.054
    Допаѓања:
    9.154
    Нема проблем :hug: Пробај,ќе видиш.За растењето не можам да грантирам, затоа што кај секого е индивидуално, ама за подобрување на квалитетот е :inlove: :emo:

На Kitty23 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sara mila

Sara mila Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2017
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    453
    Здраво девојки може ли да ми кажете за кокосовото масло некој рецепт за раст на коса ви благодарам од напред

3. IvanovaAnce

IvanovaAnce Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2017
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    154
    ShareTweet

Доколку барате низ списанијата и веб-сајтовите за природни производи за нега и раст на косата, во многу од нив ќе го најдете кокосовото масло наведено како „супер храна“ за вашата коса.

Ова е поради неговите антибактериски и антифунгални својства и затоа што е богато со минерали и витамини.

Кокосовото масло го стимулира растот на косата бидејќи протеините и маслото ја спречува загубата на протеини, кои водат до слабеење и оштетување на влакното. Ако го користите два пати неделно, со масажа на скалпот, ќе забележите дека циркулацијата и хидратацијата на вашиот скалп се има подобрено.

Како да го користите?

Луѓето кои се обидуваат да го запрат паѓањето на косата треба да го користат топло, со нежно масирање на скалпот. На овој начин, кокосовото масло продира длабоко во фоликулите, зајакнувајќи и хранејќи ја косата.

Со цел да постигнете максимални ефекти, пред да го нанесете на вашата коса треба да го загреете малку. Нанесете го маслото на вашиот скалп за да се осигурате дека маслото ќе се рашири еднакво на целата област. Продолжете со масажата на скалпот најмалку 5 минути. Оставете маслото да стои на вашата коса најмалку 1 час (или 2-4 часа ако сакате да постигнете поголеми резултати), а потоа измијте го со благ шампон со природни екстракти.

Треба да ја измиете косата темелно, бидејќи неправилно миење доведува до згрутчување на маслото со скалпот и отежнувајќи го растот на косата.

Кокосовото масло, исто така, се смета многу ефикасно во чистењето на вошки, и е неверојатно ефикасно во третманот против мозолчиња кои понекогаш се појавуваат на кожата на главата. Тоа не го стимулира само растот на косата, туку ја прави да изгледа сјајна и здрава, го чисти првутот, и делува како природен навлажнувач.

Најдоброто решение доколку сакате да имате убава, енергична и секси коса е користењето на кокосовото масло. Ако се уште се предомислувате, само погледнете колку производи за нега содржат кокосово масло.
    Повели се надевам дека ти помогнав.

На Sara mila и Matotheja им се допаѓа ова.
  4. Sara mila

Sara mila Активен член

Се зачлени на:
    22 април 2017
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    453
    Да мила ти благодарам многу

5. IvanovaAnce

IvanovaAnce Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2017
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    154
    Нема на што повели и друг пат.:)

6. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.324
    Допаѓања:
    2.594
    Пантенолот се става на корен?

7. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.444
    sega stotuku naidov na youtubu na video kade sto svez gjumbir koristat za zabrzuvanje na rastot na kosata

На N.2106 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Принцезичка1

Принцезичка1 Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    5.398
    Денес почнав да користам рицинусово масло на мокра коса и чекав да отстои еден саат па по некое време ќе пишам резултати

9. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.819
    Допаѓања:
    57.880
    Јас го користам веќе месец дена и конкретно на мојата коса гледам многу мала промена. Ќе го заменам со кокосово. Пробај види тебе лично како ќе ти биде.

10. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.251
    Допаѓања:
    4.961
    Во 50 мл чичково масло ставив 10 капки етерично масло од рузмарин и убаво се соедини сето тоа во мало шишенце од парфем, се прскам еве веќе 2 недели и забележувам резултати - почнаа да ми растат нови влакна така да претпоставувам маслата го забрзаа растењето на косата.
    Кој сака може да проба, инаку по препорака на @Biodevojka ми е ова.

На Biodevojka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. IvanovaAnce

IvanovaAnce Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2017
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    154
    http://mk.h-megaspray.com/?c=ru
    Дали некој го има пробано овој спреј?
    Многу ми е изгорена и оштетена косата од многу фарбање и фенирање.
    Гледам овој мега спреј има многу пофалби од луѓе.

12. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.324
    Допаѓања:
    2.594
  13. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.816
    Прскаш од спрејов,кога?
    Пред миење ?
    И колку време стои така пред да го одмиеш?
    Се опремив со маслата јас,кажувај како да го користам и стартувам :D

14. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Од каде го зеде етеричното масло од рузмарин?

15. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.251
    Допаѓања:
    4.961
    Ја мокрам косата ама убаво што значи убаво ја наводенувам, после ја бришам малку со пешкир и прскам 5-6 пати на оние делови кои што ми се најзагрозени, ја чувам 20-30 мин така и потоа нормално си ја мијам со биокап шампон против опаѓање коса 2 пати, плакнам убаво и толку :) баш почни па пиши ми за рез. :)

Бев на викенд у Струга и не знам што ми текна начекав таму аптека ( бети или виола) една од нив беше, мислам оти бети, и од таму купив.

Последна измена од модератор: 21 август 2017
  16. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Колку чини? И колку милилитри е? Се двоумам помеѓу кокосово или од рузмарин за кое доста пофални зборови слушам.

17. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.251
    Допаѓања:
    4.961
    10 мл -150 ден затоа и помалку се става, јас имам и кокосово ама еднаш-два пати смо сум ставила, моѓе и од тоа има ефект не знам :)

На IM.TMKQ му/ѝ се допаѓа ова.
  18. IgotID

IgotID Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    12
    Значи вака... пред 10 години ме изнервираа бебешкиве влака зедов ножниче и си ги скратив повеќе од нормално :) и проблем.... никако да пораснат а си ги сакам назад :D некое решение pls ...

19. bubamara14

bubamara14 Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    21
    Која цена се АД капките?

20. sToBiToBi

sToBiToBi Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    27
    За рузмариново не знам колку е цената, али кокосовото е одприлика 200 и нешто денари во Зеѓин, јас го купувам во тврда форма, она што личи на сапун, не маслото.. Мислам дека ти е попрактично и поисплатлиро ради тоа што можеш да го користиш и за многу други намени, покрај маски за коса, маски за лице, пилинг за тело, како балсам за усни и слично .. има мноогу мноогу намени

На IM.TMKQ му/ѝ се допаѓа ова.