Нема проблем Пробај,ќе видиш.За растењето не можам да грантирам, затоа што кај секого е индивидуално, ама за подобрување на квалитетот е
Здраво девојки може ли да ми кажете за кокосовото масло некој рецепт за раст на коса ви благодарам од напред
ShareTweet Доколку барате низ списанијата и веб-сајтовите за природни производи за нега и раст на косата, во многу од нив ќе го најдете кокосовото масло наведено како „супер храна“ за вашата коса. Ова е поради неговите антибактериски и антифунгални својства и затоа што е богато со минерали и витамини. Кокосовото масло го стимулира растот на косата бидејќи протеините и маслото ја спречува загубата на протеини, кои водат до слабеење и оштетување на влакното. Ако го користите два пати неделно, со масажа на скалпот, ќе забележите дека циркулацијата и хидратацијата на вашиот скалп се има подобрено. Како да го користите? Луѓето кои се обидуваат да го запрат паѓањето на косата треба да го користат топло, со нежно масирање на скалпот. На овој начин, кокосовото масло продира длабоко во фоликулите, зајакнувајќи и хранејќи ја косата. Со цел да постигнете максимални ефекти, пред да го нанесете на вашата коса треба да го загреете малку. Нанесете го маслото на вашиот скалп за да се осигурате дека маслото ќе се рашири еднакво на целата област. Продолжете со масажата на скалпот најмалку 5 минути. Оставете маслото да стои на вашата коса најмалку 1 час (или 2-4 часа ако сакате да постигнете поголеми резултати), а потоа измијте го со благ шампон со природни екстракти. Треба да ја измиете косата темелно, бидејќи неправилно миење доведува до згрутчување на маслото со скалпот и отежнувајќи го растот на косата. Кокосовото масло, исто така, се смета многу ефикасно во чистењето на вошки, и е неверојатно ефикасно во третманот против мозолчиња кои понекогаш се појавуваат на кожата на главата. Тоа не го стимулира само растот на косата, туку ја прави да изгледа сјајна и здрава, го чисти првутот, и делува како природен навлажнувач. Најдоброто решение доколку сакате да имате убава, енергична и секси коса е користењето на кокосовото масло. Ако се уште се предомислувате, само погледнете колку производи за нега содржат кокосово масло. Повели се надевам дека ти помогнав.
sega stotuku naidov na youtubu na video kade sto svez gjumbir koristat za zabrzuvanje na rastot na kosata
Денес почнав да користам рицинусово масло на мокра коса и чекав да отстои еден саат па по некое време ќе пишам резултати
Јас го користам веќе месец дена и конкретно на мојата коса гледам многу мала промена. Ќе го заменам со кокосово. Пробај види тебе лично како ќе ти биде.
Во 50 мл чичково масло ставив 10 капки етерично масло од рузмарин и убаво се соедини сето тоа во мало шишенце од парфем, се прскам еве веќе 2 недели и забележувам резултати - почнаа да ми растат нови влакна така да претпоставувам маслата го забрзаа растењето на косата. Кој сака може да проба, инаку по препорака на @Biodevojka ми е ова.
http://mk.h-megaspray.com/?c=ru Дали некој го има пробано овој спреј? Многу ми е изгорена и оштетена косата од многу фарбање и фенирање. Гледам овој мега спреј има многу пофалби од луѓе.
https://www.facebook.com/permalink....710158535&id=244821162342096&substory_index=0 Ги има некоја користено производиве?
Прскаш од спрејов,кога? Пред миење ? И колку време стои така пред да го одмиеш? Се опремив со маслата јас,кажувај како да го користам и стартувам
Ја мокрам косата ама убаво што значи убаво ја наводенувам, после ја бришам малку со пешкир и прскам 5-6 пати на оние делови кои што ми се најзагрозени, ја чувам 20-30 мин така и потоа нормално си ја мијам со биокап шампон против опаѓање коса 2 пати, плакнам убаво и толку баш почни па пиши ми за рез. Бев на викенд у Струга и не знам што ми текна начекав таму аптека ( бети или виола) една од нив беше, мислам оти бети, и од таму купив.
Колку чини? И колку милилитри е? Се двоумам помеѓу кокосово или од рузмарин за кое доста пофални зборови слушам.
10 мл -150 ден затоа и помалку се става, јас имам и кокосово ама еднаш-два пати смо сум ставила, моѓе и од тоа има ефект не знам
Значи вака... пред 10 години ме изнервираа бебешкиве влака зедов ножниче и си ги скратив повеќе од нормално и проблем.... никако да пораснат а си ги сакам назад некое решение pls ...
За рузмариново не знам колку е цената, али кокосовото е одприлика 200 и нешто денари во Зеѓин, јас го купувам во тврда форма, она што личи на сапун, не маслото.. Мислам дека ти е попрактично и поисплатлиро ради тоа што можеш да го користиш и за многу други намени, покрај маски за коса, маски за лице, пилинг за тело, како балсам за усни и слично .. има мноогу мноогу намени