Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. sToBiToBi

sToBiToBi Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    27
    А инаку јас порано бев опседната со тоа колку ми е куса косата и страшно многу сакав да ја пораснам, па со оглед на тоа сум порбала маски од секаков вид, ампули и трста чуда.. али едно нешто што ми било најефикасно и во исто време ми одземало најмалку време и труд - ФИТОВАЛ капсули... многу се добри и ефикасни, ги имаат сите оние потребни состојки за растење и зацврстување на косата како и на ноктите.. Само сакам да потенцирам дека треба добро да се информирате затоа што на секој организам не делуваат исто, може да ви ствараат апетит и такви работи (што не беше случај кај мене).. А и ампулите се исто добри, јас ги користев Б1, Б6 и Б12 во еден шампон, но ми ја мрсеа косата многу често, а капсуливе ги имаат истите соединенија и многу повеќе, така да it is worth it :D

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.816
    @sToBiToBi Истото е, на температура пониска од 23-24степени кокосовото масло се стврднува т.е "личи на сапун", а на повисока температура е течно.

Јас па никогаш не видов позитивен ефект од него кога го користев за коса. Што знам,ниту ми пораснала ниту па ми спречувало "пукање" на влакното.

Не ја пеглам и сушам со фенвеќе неколку месеци, и си расте повеќе него ли претходно.

3. sToBiToBi

sToBiToBi Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    27
    Исто е знам, јас го топлев во микро за да се направи течно, но муабетот ми беше овие што се во трвда состојба се поконцентрирани и поквалитетни.. За раст ни мене не ми било ефикасно, како ѓто нагласив погоре капсулите ми беа најефикасни, а за зајакнување, сјај и заштита кокосовото е добро..А иначе јас неколку години не ја сушам со фен а ја пеглам еднаш на неколку месеци... Во растот ништо не сум забележала, но косата ми е дефинитивно поздрава..
    А покрај третманите од типот на маски, практикувајте стрижење барем еднаш на 2 месеци.. тоа има сташно добар ефект

4. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.816
    @sToBiToBi Па косата ни расте од корен, а шишаме врвови... Глупости фризерски, никогаш не ја разбрав финтата со муабетов :D
    Нема да е со метил, ама дека ќе расте со шишање-нема.

На blonde_supergirl и Justicija им се допаѓа ова.
  5. MoonHighlight8

MoonHighlight8 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    5.521
    Кокосово масло природно е дефинитивно најдобро ..брзо расте косата,и дава сјај и се згуснува :)

На Aschenputtel му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.324
    Допаѓања:
    2.594
    Муабетот е дека ако врвовите се оштетени се кинат и се губи на должина.Го имам ова приметено кај мене

7. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Ставив издробени до прав Б комплекс таблети во мојот шампон, но ја промени бојата. Од светло виолетова постана жолт. Нормално ли е толку боја да испуштаат таблетите?

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    Нормално е да пуштаат боја,иначе колку таблети стави?

9. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Бидејќи беше останато околу 200мл шампон во шишенцето ставив 6 таблети.

10. sToBiToBi

sToBiToBi Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    27
    Искрено, и јас не ја разбирам, ама кога почнав да се стрижам почесто навистина побрзо почна да ми расте косата..Можеби така ми се чини, не знам што да кажам... И штом сите најчесто го кажуваат тоа ваљда има нешто што е вистинито..

11. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.816
    Можеби, јас 2 пати годишно ја шишам и само така можам да ја пораснам уствари :D

Сега со рузмарин и чичково уље ќе ја третирам, мора да биде долга и квалитетна!

12. LoveRain

LoveRain Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    1.420
    Дали некоj има пробано со мерц апчиња? Читав дека биле за раст на косата и дека биле ефикасни. Ако има пробано некој нека сподели искуство со нас. :)

Прикачени фајлови:

• IMG_2416.JPG
      IMG_2416.JPG
      Големина на фајлот:
      100,8 KB
      Прегледи:
      7
  13. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.536
    Допаѓања:
    5.889
    Јас имав проблеми со ноктите ми ги препишаа. Да, ми се управија ноктите а и апетит колку се отвори. Страшно 8 кг накачив. За косата ништо не осетив јас.

На Sungold му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LoveRain

LoveRain Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    1.420
    Фала многу што го сподели ова со нас а за ноктите јас користам лак Евелин има разни јас користам за зацврстување на ноктите а и растат од ДМ околу 150 денари е и задоволна сум.

15. shining_star

shining_star Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2015
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.258
    А зошто ставате Б комплекс апчиња во шампон? Не е подобро ампули? Истите состојки би требало да ги содржат и ампулите. Баш ме интересира дали има разлика, нека објасни некој што се разбира.

Јас користам шампон од коприва (обичен, литарски) и внатре имам ставено B1, B6 и B12 ампули, рицинусово масло, AD капки, пантенол раствор и капки од коприва. Го користам два месеци и многу сум задоволна.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Medical girl

Medical girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    88
    Девојки ви ја препорачувам маската од квасец и мед да ја пробате за побрз раст на косата и сјај. Јас ја користев неколку пати и стварно има ефект плус косата не мириса и не се мрси како со шампонот со ампули. Пишете на гугл маска од квасец и ќе ви излезе рецептот и потоа кажете дали ќе забележите подобрување. ☺

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  17. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.482
    Допаѓања:
    5.235
    Еве, да не ја барате.

Прикачени фајлови:

На DREAMER93, Acka22 и marchi-cool им се допаѓа ова.
  18. xxneska

xxneska Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    14
    Бидејќи прочитав само за третмани со масла и маски, а од апчиња видов само за мерз и фитовал, би сакала да прашам дали има некој искуство со некои други апчиња? :D

19. didisi

didisi Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    3.683
    пробај со витамини пд б групата витамин е исто така и јадење здрава храна семки јатки ...

На xxneska му/ѝ се допаѓа ова.
  20. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    647
    Допаѓања:
    588
    Јас имам искуство со Пантенол таблети. Задоволна сум од нив. Ми помогнаа за зацврстување на ноктите, а кај косата не смао што ми делуваа на растото, туку и ми се намали паѓањето на косата и целата ми делуваше побујна и поздрава. Ги пиев околу шест месеци а притоа не ми делуваа на апетит нити на здебелување. Додека ги пиев апчињата ставав и раствор од пантенол на косата па може и тоа помогна....

На xxneska и Elence93 им се допаѓа ова.