Како побрзо да ми расте косата?

Discussion in 'Коса' started by skorpija1992, Dec 23, 2009.

1. lost123

lost123 Форумски идол

На 1l колку стави од АД капките може да ми кажеш?

2. shining_star

shining_star Популарен член

@lost123 еве што се имав ставено во шампонот. Значи сум ставила 30 милилитри AD капки, бидејќи едно шишенце беше 10 милилитри.

lost123 likes this.
  3. La_Luna

La_Luna Истакнат член

Може ли некој да стави слика (пред и потоа) каде што се гледа дека витаминскиот шампон помага? Искрено ви кажувам затоа што скоро три години ја растам косата и што ли не направив за да ја оправам (ми беше до раменици сега ми е речиси до задник) , никаков шампон нема да ви помогне за побрз раст, витамините што ги ставате надворешно на косата и ги миете во рок од 10 секунди џабе ви се, подобро ви е да ги конзумирате. Од пивски квасец имам приметено голема разлика во квалитетот на влакното, разлика се гледа после 2 месеци максимум ако секој ден ги пиете таблетите. Користете шампон без селикони за да дише скалпот и грижете се за врвовите, ставајте често маски и регенератори да не се оштетуваат и да не морате да ја шишате косата многу често. И не претерувајте со фарби, пеглање и фенирање.

SunnyGirl2 likes this.
  4. MoonHighlight8

MoonHighlight8 Истакнат член

За пивскиот квасец потполно се согласувам има голема разлика во косата.. Јас го пијам и гледам разлика и во коса и во нокти :)

La_Luna likes this.
  5. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

И
    ИМа дејство?
    За колку време?

shining_star likes this.
  6. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Девојки јас го користев шампонот од лук од Афродита и многу ми помогна за косата ,меѓутоа јас додека го користев шампонот еднаш неделно правев маска за коса ,обично правев различни маски најчесто ја правев оваа маска (маска број еден)
    Маска број.1-со едно или две јајца /зависи од должината на косата и бадемово масло и еден цеден лимон ја оставав да отстои по еден два часа и косата ми сјајеше и ми изгледаше беспрекорно.
    Маска број 2-Пасирана банана ,чаша млеко 5/6 капки бадемово масло 1 лажица мед ,млекото го затоплував малце за да може убаво колку медот да се раствори и ја оставав по час два и потоа нормално се мие косата со шампон .
    Маска број.3-Две лажици рицинусово масло една лажица мед едно јајце две лажици кокосово масло,се остава да делува час или два и се мие со шампонот ,јас сум презадоволна од оваа комбинациа освен шампонот афродита и овие маски кој ги правев еднаш неделно косата ми растеше многу брзо и ми беше навистина сјајна и мека.

Acka22 likes this.
  7. Justicija

Justicija Форумски идол

Кој поточно пивски квасец? Од која фирма?
    И дали се здебеливте?

8. shining_star

shining_star Популарен член

Косата ја шишав пред да почнам да го користам шампонот и ја скратив некаде до над вратот. Го користев два месеци и ми порасна до рамениците, односно некаде два-три сантиметри над градите. Имам многу нови влакна кај челото и назад зад вратот (не сум баш вешта во објаснување и давање опис, но се надевам дека ме сфаќаш :lol:).

Проблемот е што мене многу брзо ми се оштетува влакното и морам почесто да ја шишам и затоа не можам да си ја израснам до посакуваната должина. Гледам да не ја оштетувам дополнително, пегла не користам, фен морам да користам зошто ако ја оставам да ми се исуши природно ми се витка и наредната ден не личи на ништо. Користам фен со јонизатор и за разлика од кога користев обичен можам да кажам дека многу помалку ми се оштетува влакното и ми се двојат врвовите, па барем го одложувам малку периодот помеѓу едно до друго шишање на косата.

Да заштедам :cash: и ќе го направам пак.

SunnyGirl2 likes this.
  9. MoonHighlight8

Не се здебелив а за тоа и го користам ама сепак гледам промени во коса и нокти :)

Attached Files:

Salome and shining_star like this.
  10. Justicija

Justicija Форумски идол

Каде го купи и колку ?
    Бидејки јас користев поинакви таблети од пивски квасец ....

lost123 likes this.
  11. MoonHighlight8

Во зегин околу 200 и нешто денари

Justicija likes this.
  12. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

cena solidna za vakov proizvod. i se ubediv i jas da probam da koristam.mene skoro prestana da mi pagja ama epten mi e proretcena tanka spleskana bez volumen razletani vlaknenca od novite koi porasnale..... a kako se pie?kolku pati na den?

Justicija likes this.
  13. La_Luna

La_Luna Истакнат член

Од Германија е, во дм го има. На друга фирма немам купувано ама би требало секој пивски квасец да е ист, јас наместо од аптека би купила од биокосмос или друга продавница за здрава храна.
    Не се здебелив и не ми се покачи апетитот.

Заборавив да пишам да не ставате никакви масла или глупи домашни маски, особено не на сува и тенка коса затоа што ќе си ја исушите уште повеќе.
    Арганово масло е океј за суви врвови ако ставате малку на влажна коса (после миење).
    Покрај пивски квасец помага и чај од коприва (ако можете да пиете околу 700мл чај од коприва без шеќер во денот).

Attached Files:

Last edited by a moderator: Dec 4, 2017
  14. MoonHighlight8

пишува и на пакувањето,3 пати на ден по 1 после јадење

marchi-cool likes this.
  15. Girl.Mk

Girl.Mk Нов член

Имат 5 месеци како ја имам скратено косаата и ич неми растит има користено секакви маски, витамински апчиња ама ништо...имате некоја препорака?

16. Didi 98

Didi 98 Активен член

Земав таблети пивски квасец
    Косата ми стана опсесија,сакам да ми порасне до половина.Во меѓу време се мијам со шампон од коприва.Само се плашам да не ми зголеми апетит
    Одприлика колку расте коса од пивски квасец?

17. Avery

Avery Популарен член

Од ништо не можеш да очекуваш неверојатни резултати преку ноќ ( освен нели ако направиш надградба на косата :) ). Пивскиот квасец може само да го стимулира растот на косата и наместо да ти порасне 1цм, ќе порасне евентуално 1.5 цм. Тоа се должи на б-витамините и фолната киселина што се наоѓаат во него. Значи, може ќе ти помогне косата да ти расте побрзо и да ти е поквалитетна, но не очекувај огромни и веднаш видливи резултати.

Didi 98 likes this.
  18. MissMissMiss

MissMissMiss Истакнат член

Може некој да ми каже зошто се ставаат во шампонот билни капки од коприва зошто на Алкалоид прочитав дека тие се употребуваат за подобрување на функцијата на уринарните патишта, за подобрување на функцијатс на зглобовите и за алергии?

navyforever likes this.
  19. Starlover

Starlover Активен член

Каде можам да го најдам шампонот од лук на Афродита?

20. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Не знам точно во која тема читав за шампонот на Афродита со лук, го купив и навистина доста ми има пораснато откако почнав да го користам. Но многу брзо ми се мрсеше и ме чешаше главата. Сега го земав Афродита со коприва и пантенол па ќе видиме како ќе се покаже :)