@lost123 еве што се имав ставено во шампонот. Значи сум ставила 30 милилитри AD капки, бидејќи едно шишенце беше 10 милилитри.
Може ли некој да стави слика (пред и потоа) каде што се гледа дека витаминскиот шампон помага? Искрено ви кажувам затоа што скоро три години ја растам косата и што ли не направив за да ја оправам (ми беше до раменици сега ми е речиси до задник) , никаков шампон нема да ви помогне за побрз раст, витамините што ги ставате надворешно на косата и ги миете во рок од 10 секунди џабе ви се, подобро ви е да ги конзумирате. Од пивски квасец имам приметено голема разлика во квалитетот на влакното, разлика се гледа после 2 месеци максимум ако секој ден ги пиете таблетите. Користете шампон без селикони за да дише скалпот и грижете се за врвовите, ставајте често маски и регенератори да не се оштетуваат и да не морате да ја шишате косата многу често. И не претерувајте со фарби, пеглање и фенирање.
За пивскиот квасец потполно се согласувам има голема разлика во косата.. Јас го пијам и гледам разлика и во коса и во нокти
Девојки јас го користев шампонот од лук од Афродита и многу ми помогна за косата ,меѓутоа јас додека го користев шампонот еднаш неделно правев маска за коса ,обично правев различни маски најчесто ја правев оваа маска (маска број еден) Маска број.1-со едно или две јајца /зависи од должината на косата и бадемово масло и еден цеден лимон ја оставав да отстои по еден два часа и косата ми сјајеше и ми изгледаше беспрекорно. Маска број 2-Пасирана банана ,чаша млеко 5/6 капки бадемово масло 1 лажица мед ,млекото го затоплував малце за да може убаво колку медот да се раствори и ја оставав по час два и потоа нормално се мие косата со шампон . Маска број.3-Две лажици рицинусово масло една лажица мед едно јајце две лажици кокосово масло,се остава да делува час или два и се мие со шампонот ,јас сум презадоволна од оваа комбинациа освен шампонот афродита и овие маски кој ги правев еднаш неделно косата ми растеше многу брзо и ми беше навистина сјајна и мека.
Косата ја шишав пред да почнам да го користам шампонот и ја скратив некаде до над вратот. Го користев два месеци и ми порасна до рамениците, односно некаде два-три сантиметри над градите. Имам многу нови влакна кај челото и назад зад вратот (не сум баш вешта во објаснување и давање опис, но се надевам дека ме сфаќаш ). Проблемот е што мене многу брзо ми се оштетува влакното и морам почесто да ја шишам и затоа не можам да си ја израснам до посакуваната должина. Гледам да не ја оштетувам дополнително, пегла не користам, фен морам да користам зошто ако ја оставам да ми се исуши природно ми се витка и наредната ден не личи на ништо. Користам фен со јонизатор и за разлика од кога користев обичен можам да кажам дека многу помалку ми се оштетува влакното и ми се двојат врвовите, па барем го одложувам малку периодот помеѓу едно до друго шишање на косата. Да заштедам и ќе го направам пак.
cena solidna za vakov proizvod. i se ubediv i jas da probam da koristam.mene skoro prestana da mi pagja ama epten mi e proretcena tanka spleskana bez volumen razletani vlaknenca od novite koi porasnale..... a kako se pie?kolku pati na den?
Од Германија е, во дм го има. На друга фирма немам купувано ама би требало секој пивски квасец да е ист, јас наместо од аптека би купила од биокосмос или друга продавница за здрава храна. Не се здебелив и не ми се покачи апетитот. Заборавив да пишам да не ставате никакви масла или глупи домашни маски, особено не на сува и тенка коса затоа што ќе си ја исушите уште повеќе. Арганово масло е океј за суви врвови ако ставате малку на влажна коса (после миење). Покрај пивски квасец помага и чај од коприва (ако можете да пиете околу 700мл чај од коприва без шеќер во денот).
Имат 5 месеци како ја имам скратено косаата и ич неми растит има користено секакви маски, витамински апчиња ама ништо...имате некоја препорака?
Земав таблети пивски квасец Косата ми стана опсесија,сакам да ми порасне до половина.Во меѓу време се мијам со шампон од коприва.Само се плашам да не ми зголеми апетит Одприлика колку расте коса од пивски квасец?
Од ништо не можеш да очекуваш неверојатни резултати преку ноќ ( освен нели ако направиш надградба на косата ). Пивскиот квасец може само да го стимулира растот на косата и наместо да ти порасне 1цм, ќе порасне евентуално 1.5 цм. Тоа се должи на б-витамините и фолната киселина што се наоѓаат во него. Значи, може ќе ти помогне косата да ти расте побрзо и да ти е поквалитетна, но не очекувај огромни и веднаш видливи резултати.
Може некој да ми каже зошто се ставаат во шампонот билни капки од коприва зошто на Алкалоид прочитав дека тие се употребуваат за подобрување на функцијата на уринарните патишта, за подобрување на функцијатс на зглобовите и за алергии?
Не знам точно во која тема читав за шампонот на Афродита со лук, го купив и навистина доста ми има пораснато откако почнав да го користам. Но многу брзо ми се мрсеше и ме чешаше главата. Сега го земав Афродита со коприва и пантенол па ќе видиме како ќе се покаже