Тоа е она кокосово што го користиме за се и сешто, или има некое посебно ? Имам еднаш ставено кокосово на врвовите и многу тешко ми идеше после миењето...
https://www.facebook.com/1845695255667737/posts/2338443889726202/ https://www.facebook.com/1845695255667737/posts/2335522533351671/ И овој првиот е со екстракт од коњска опашка и второиот за вториот задоволни сте прочитав а првиот некој искуства и кој е подобар?
Јас лани ги користев имаше доста подобрување и за косата,но и за ноктите.. ги пиев 3 месеци. Оваа година исто ги пиев, но без ефект.
Женски за луда растење на коса секој месец по сантиметар до 2 шишање и масирање на скалпот со пантенол раствор. Од искуство кажувам☺
јас пијам фембион1 (витамини), за бремени и за жени кои сакаат да затруднат се наменети, ама нема штета од нив да си ги пиете и онака. Една таблетка содржи фолна киселина, јод,витамин Б1,Б2,Биотин,Б6,Б12, витамин Ц, витамин Е, витамин Д3. И плус пијам цинк пошто е многу добро за кожа и коса. И да ви кажам за три месеца ми порасна косава едно 5,6 цм. Бев на шишање ,скратив доста , и кога се погледнав после 2 месеца во огледало,гледам косата ми пораснала и повеќе од што скратив. Сепак мислам дека тоа што го внесувате во телото е многу по важно од било каков шампон или маска. Ете кај мене имаше ефект голем, а воопшто не ми беше намерата тоа,не ги пијам ради косата.
Zdravo Mene mi pomaga mnogu kokosovo ulje vo teglicki na prirodna baza se , gi ima sekade po apteki a i mnogu dostapni ceni se. Moze da se upotrebuva istoto i na Segovia koza i vo ishrana. Good luck
Здраво дами, јас користам шампон за брзо растење на косата. Состојки: Шампон (било каков) 3 лажици сода 3 лажици вода 1 лажица јаболков оцет И неколку капки од било кое етерично масло За 1 месец ми порасна косата околу 2-3 см а може и повеќе.
Здраво дами, Јас уште што немам пробано за мојава коса. Од скапи третмани, скапи шампони, испитување на сите хормони каде е се во ред, ампули, бабини деветини... Косата ми испаѓа од пегла, фигаро и постојано одење на фризер. Бев во 101 hair, таму имав 6 месечен третман. Спревите додека ти користиш се гледа некоја разлика ама кога ке престанеш пак исто ... Шампон и маска која што моментално ја користам е долу прикажано, ампули ставам исто на слика долу од Турција се и ги имаат сите потребни витамини по една ампула во шампон додавам. Ми дава волумен и не ми е толку катастрофа како предходно. Ова е 2 шише па ке видиме дали ке се покаже толку добро. Маска за коса само кокос, рицинус, маслиново и чичково, различно ги правам на секое миење, немам сеуште резултат ама мислам дека е рано уште. Исто така сакам да напоменам дека косата не ми паѓа многу ама не ми е ни густа каква што сакам, многу важно (што предходно не сум знаела) е со каков чешел ке ја чешлаш. Купив од силуете чешел и сум презадоволна. Спреј оној на ревлон 10 во 1 црвен не е лош за расчешлување. Сакав да ве прашам во врска со прп третман , дали некоја членка има искуство ?
Искрено не но сакав. Бидејќи гледав видеа и читав за тоа дека многу брзо расте косата но никогаш не пробав. Ајде вечер ќе пробам
Shampon VANEDERM Panthenol VANEDERM SO VITA MINI B I BIOTIN VITAMINI B I BIOTIN Samopn VANEDERM Panthenol VANEDERM So vitamini B I Samopn VANEDERM Panthenol VANEDERM So vitamini B I
Едно прашање. Го имам правено шампонов порано, ама не се сеќавам ич. Купив Б2, Б6 и Б12 ампули по 3 од секоја, пантенол раствор, рицинусово, АД капки и капки од коприва. И шампон од коприва 1 литар. Ме интересира дали треба пантенолот, рицинусовото и капките да ги ставам цели, пошто некако многу ми се гледаат за 1 литар шампон.
Капките цели,пантенолот пола шишенце ќе стаиш а рицинусово не ставај во шампонот ќе ти се мрси косата издроби си пивски квасец таблетки ќе ти порасне косата одма за месец а рицинусот ставај си пред миење
Дали ампулите б комплекс може да се стават во било кој шампон, а да не е од коприва или бреза? Користам еден и ми одговара затоа не би сакала да го сменам. Инаку бев на фризер и буквално косата ми ја уништија не можам во огледало да се гледам... совет некој како побрзо да ми порасне? И за колку време би имало резултати?
Здраво феминки кажете нешто против опаѓање на косата.Инаку Дојам да не е од тоа ми паѓаше косата пред бременоста, за време на бременост и до скоро пред 3 недели се беше добро меѓутоа последниве 3 недели ужасно ми праќа инаку имам долга коса до половина дури размислувам да ја скаратам.Ве молам за помош