Мене фала богу брзо ми расти косата,ама ми е бујна и ми се кини на врвовите...дали за тоа знаете некакво чаре?А иначе за раст сум слушнала шампон од коприва so b vitamin,isto i pivski kvasec....pozz
Штом ти се кини на врвовите,најверојатно косата ти е изгорена и треба да ја шишаш. Шапмонот од коприва од Иларија ( бело капаче) околу 80 денари во маркет, со апмули од витамин Б и плус пантенол раствор има ефект за раст. Пивскиот квасец ќе ти отвори апетит, исто како и Мерц витамините. Мене косата многу брзо почна да ми расте со шампонот од лук на Афродита, исто и со тој на Фармаси
Maslo od kokos na cela kosa i ako mozete 2 dena da ja zavitkate i da ne ja miete.Provereno. ednas nedelno vaka
Дојдов да прашам за истата колекција. Не се најде некој со искуство со неа?! Порано владеев се што можеше за раст, ама сум заборавила, но ситуацијата сега па е и специфична. Мачкање масла не баш би имале ефект, ми треба нешто посериозно и за растење и за згустување. Косата повеќе од до раменици и притоа нерамномерно не ми е порасната веќе 3 години. Мислев прво дека ми се кине, ама откако ставив фарба сфатив дека навистина не расте. Ни цел сантим за 2 месеци не ми е подникната. Хелп?
Еве јас во меѓувреме најдов уште нешто ама ни ова го немам користено така да ако има некој искуство нека пише.Искрено прв пат ја гледам маркава,а ми привлече внимание дека шампонов е органски и без сулфати
Јас тековно да известам од прва рака: коприва со коктелот витамини капки делуваше само за квалитетот на косата, не и за растот, со тоа што веќе при крај дури почна да ми опаѓа од него, па го прекинав. Три месеци го користев, не е до него, претпоставувам веќе и досади тој шампон на косава.. Преминав на алверде и сега немам проблем, ама за растот ништо не направив.