Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    Може мене ?

Инаку мене за побрзо растење доста ми помага б комплекс. Во било кој шампон ставам на пола литар шампон 15 апчиња б комплекс истолчени ,па пред секое миење го протресувам и мијам ,секогаш имало ефект.

2. Zoricaa__

Zoricaa__ Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    46
    Го гледаш ли?

3. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.432
    Не

4. Zoricaa__

Zoricaa__ Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    46
    Офф, на sensilis ја користам, бело е пакувањето има некоја кремова и сива боја од страните и пишува рицинусово масло. Само кажи ја фирмата sensilis.

[​IMG] еве вака ако може

Последна измена од модератор: 14 јануари 2021
    На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  5. јаболка

јаболка Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2020
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    132
    Колку пати неделно се става рицинусовото масло?

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.056
    Па можеш два,три пати неделно .. јас така правев ...

На јаболка му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Nevrija

Nevrija Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2021
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    Kade moze da se najde pivski kvasac

8. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.056
    Во било која аптека

На Nevrija му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Black Rose

Black Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2018
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Може ли некој да ми препорача шампон без сулфати и силикони?

Од скоро почнав да користам пантенол на косата,па некој што има искуство со пантенолот ако може да ми каже после колку време прекинува да ја суши и корави косата?

Дали некој има искуство со користење на витамините б(ампули) во рицинусово масло наместо во шампон и да преспие со тоа?Пологично ми е да има поголем ефект ако се остави на косата повеќе време бидејќи шампонот веднаш го плакниме,но страв ми е да не има некои негативни ефекти на косата

10. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.733
    Допаѓања:
    6.721
    Пантенолот чист нанесен на коса ја суши косата. Ама можеш ако сакаш да ставиш пола шишенце со АД капки и Б витамин ампули и малку чичково масло во поголема количина убав шампон ако ти е за раст на коса. И после стави си убав регенератор - ќе ти го препорачам од Алверде со авокадо. За шампон без силикони и сулфати исто ќе ти препорачам некој од Алверде, мислам дека некои од нив имаат сулфати но дека се убаво избалансирани формулите и ублажени се со други состојки не се толку груби на косата. Исто би ти рекла да си земеш биотин од диетфарм, има 30 таблети и треба да го пиеш 3-4 месеци, има ефект за косата, кожа и нокти.

11. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.264
    Вит. Б комплекс.
    Од кога почнав да ги пијам редовно, забележувам дека косата ми е многу по густа од претходно и имам нови бебешки влакна.
    Исто сестра ми на корен нанесуваше масло од рицинус, ги масираше корењата и оставаше да одстои.

На dayla, eliesaab и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  12. LazzyyMM

LazzyyMM Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2020
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    10
    Здраво ! Јас сум нова членка. Сакам да споделам искуство со вас и воедно да добијам и совет.
    Јас имам коса која не е виткана ниту права од прва година почнав да се пеглам еднаш во месецот и поради тоа не можев да ја пуштам косата да ми порасне бидејќи ми беше оштетена. Минатата година решив да ја оставам пеглата а по неколку месеци и фенот. Главниот мој проблем е што ми паѓаше косата, ми се проретчи но не многу. Почнав да го користам шампонот dr tuna од Farmasi од лук тој што е со едни капки од коприва. Косата престана да ми паѓа и ми порасна до половина, ми паѓа но не како порано сега ми паѓа нормално по 20-30 влакна на ден дали и толку има зависи од денот. ( пред да го користам шампонов кога се бањав цела дланка ми паѓаше коса)... Е сега еден проблем решив но овој шампон ми прави перут и исто така сакам да имам густа коса, не многу но погуста од ова што го имам сега. Се немам фарбано ниту користам фен и пегла и косата сега за сега не ми е оштетена. Дали имате некое решение за перут и згуснување на коса?
    *ПС Имав мн сува коса пошто го користев ефтиниот шампон од коприва од алкалоид, од кога хо користам овој од фармаси и чичково масло ми стана мека косата и сјајна веќе не е сува... препорака до вас е да ги користите овие не се мн скапи, но ефект ќе видите само доколку вие лично ги користите (доколу и некој друг се бања за брзо ќе се потроши шампонот и нема да има ефект) јас ефектот го випов по месец ипол...

Дали некој го има користено црниот шампон на syoss?

На Blackgirl1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Black Rose

Black Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2018
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Дали има разлика од кокосовото масло во тегла и од она на галафарм во шишенце?

14. Marsh_mellow

Marsh_mellow Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2021
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    124
    Здраво девојки
    Сакам да ве прашам за мислење. Низ интернетот многу читав за водата која што се прави со ориз искрено и јас незнам како мислам дека отсторјува се вари и слично. Читав дека има задоволни девојки но се уште не сум пробала. Сакав да слушнам и ваше мислење. Дали некој има слушнато за ова или пак да има пробано?

15. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.524
    Допаѓања:
    14.546
    @LazzyyMM обично таквата коса (ни права, ни виткана) ја оставаш како што си е природна бидејќи може само штета да се направи.. (имам пишувано во друга тема како да се витка со лента за коса, а да не се оштети). Имаше една црвена течност од аптека против првут (не ми текнува на името). За волумен исто има еден шампон кој сум го користела.

full_Volumizing-Shampoo-Framesi-250.jpg

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LazzyyMM

LazzyyMM Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2020
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    10
    Јас имам пробано два месеци но неможам да кажам дека имав ефект... веројатно треба да се користи подолг временски период пример 6 месеци

На Marsh_mellow му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Marsh_mellow

Marsh_mellow Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2021
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    124
    Имаш ли нешто користено што навистина помага?

18. GlowGirl

GlowGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2019
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    194
    Повеќето од кокосовите масла во тегличка се органски ладно цедени природни масла, а оние течните не се ни масла туку течен парафин или слични мешавини, си пишува и во нивниот состав. Јас го користам она на виталија, го има насекаде, аптеки, маркети, дрогерии.

На Снегулк@23 и eliesaab им се допаѓа ова.
  19. Black Rose

Black Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2018
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Која цена е тоа на виталија?

20. GlowGirl

GlowGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2019
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    194
    Јас го земав околу 300 ден, го има во повеќе милилитражи.