Види во ДМ или имаш на torba.mk на Ревокс , во кафеава кутија се маслата пишува argan oil . Значи мене ми е совршенство од масло, го нанесувам пред да ја мијам косата 2-3 часа барем да делува , после тоа косата е мека , сјајна , со тек на време се гледат промени во однос на квалитетот на косата...
Здраво на сите, дојдов на темава само за да ви препорачам да ставате оризова вода ако сакате побрз раст. Јас користам веќе еден месец (еднаш во неделата или еднаш во две недели) и оставам да отстои еден час па потоа ја мијам косата стандард. Ќе ви пишам како јас го приготвувам едноставно е и брзо и доколку сака некој нека проба. Најпрво го мијам оризот убаво, потоа ставам во сад една чаша ориз и една чаша вода и мешам додека водата стане бела. Потоа оставам малку да отстои така и процедувам, ставам на косата и оставам да стои 1 саат. Thank me later
Јас сум ставала јајце, ама само жолчката ја ставам плус додавам и масло маслиново, може да се додаде и друго масло. По нанесувањето се стврднува косата, но потоа со убаво миење на косата се измива, нема никаков проблем, а убаво е за подхрана на косата.
Од јајцето нема да се забрза, ама по миењето косата на допир е некако поцврста и побујна, само што некако потешко се измива, само немој во комбинација со мед , има да одмиваш од јутра до сутра
Баба ми да ја спомнам ми кажуваше за коприва, лисја од орев и рицинусово масло. Одмивање на косата со чајот од коприва а и негово пиење придонесувало за јакнење на косата и сјај. Сега сум слушнал дека плави особи не требало да се поливат со чај од коприва или зовриената вода од ореови лисја.
Јас сум ставала секакви масла,ампули и витамини за раст на косата но откако ја исфарбав почна да ми расте како луда и за помалце од месец имаше видлив ефект.
Пишувам овде бидејки оваа е најј активната тема. Дали да отвориме две теми за салони за коса од кои сме многу задоволни и тема од кои воопшто не сме. Бидејки сите знаеме колку е тешко да одлучиш кој да те шиша па да се доветуваме каде да одиме а каде не
Го пробал некој чудово? не можев слика да најдам, па постот е од инста. https://www.instagram.com/p/CTWeYZtqChV/
Косата најбрзо ќе ви порасне кога не ја мерите и не и обрнувате многу внимание. Еве што се покажало најефикасно кај мене со оглед на тоа што имав долга и здрава коса до задник (моментално не ми е, но пак е долга) - Пиење многу вода (2 литри дневно) - Здрава исхрана - Шишање на 3-4 месеци по многу малку - Да не се суши косата со топол воздух - Пегла и фигара не - Алверде шампон од авокадо или киви - Квалитетна маска и регенератор (Гарниер ми се најдобри) - Лореал, Пантен, Глисс шампони и маски избегнувајте ( мене лично ми се многу агресивни и тешки) - Чешлање на мокра коса не, за да не си ја изретчите Ова од искуство
Мене најмногу ми помогна: 1. Olaplex No1. ( прајмер) & No. 3 ( маска ) 2. Рицинусово масло во комбинација со чај од рузмарин 3. Маска од арган - Maroco OIL( има во DM ) 4. Поблаги шампони, Alverde ( во лето кога ја миев многу почесто користев и Kosilli хихи. ) Се шишам на секои 3 месеци кај Станче Кипријанов ( топла препорака) И.. секако, здрава исхрана, течности и без стрес ( хормоните најмногу влијаат ) Косата ми е густа, здрава и сјајна. ( :
Совети од мене кои ги применувам лично и топло ви ги препорчувам: миење на косата со шампон на оддалеченост од најмалку 4 денови пиење чаеви секојдневно (било какви. Може да се овошни, билни и сл.) масла: рицинусово, арганово, кокосово... Да се користат пред секое миење на косата, да се држат на косата најмалку 30 минути до миење. Не штедете на маслата! Ем што не се скапи, ем се мноогу корисни. Ставете во количини колку вие што мислите дека треба. користење благ шампон. Го препорачувам шампон од лук на Афродита. не ја чешлајте косата додека е мноогу мокра. Чешлајте ја пред миење. избегнувајте топлина од фенирање и друго обликување на косата во кое се користи топлина. Има многу лесни и интересни фризури кои се прват за преку ноќ,па утрото ќе имате нова фризура. Јас лично ја фенирам, но гледам тоа да е брзински и убаво да се исушат корените, ако не ја исушам - имам главоболка. пијте витамини, суплементи .. и секако, вода, исхрана, здрав начин на живот. п.с. -Ако ми текнат уште, ќе ви ги пишам.