Имам расцветани врвови и косата ми е над половина скоро, дали со користење на оризова вода ќе ми се подобри малце по малце косата? Да речеме ако почнам еднаш неделно да практикувам миење со оризова вода плус сакам да ми порасне уште подолга косата... Искуство некоја дали имала?
Не мора прво да се истрижат тие расцветани врвови нема спас за нив па потоа да ја негуваш И јас исто имав расцветани врвови од преса па скратив косата многу за да се исчисти..
Мора расцветаните врвови да ги скратиш за нив нема друго чаре. И најубаво е на 2 месеци по малку да ја кратиш косата за да ти биде здрава. Мене многу ми помогна за побрз раст шампонот од коприва од др.туна од фармаси. Само да знаеш дека тој исто доста ја суши косата. Масирај го скалпот навечер пред да легнеш, тоа исто помага имаш видеа милион на youtube.
Од другарка слушнав за раст на коса да се купат коњски капки од ветеринар (што ги ставале на гривите од коњите за побрз раст), неа мнооогу и помогнале, од само 4 пати користење косата многу и пораснала. Некој има слушнато, искуство?
Ако ти е за растење можеш во шампонот што го користиш да си ставиш б витамини тоа се ампули и пантенол. Има ептен ефект. Инаку не сум ги користила овие на Фармаси и незнам како делуваат за раст.
И јас сум задоволна премногу од шампонот. Малце побрзо ми ја мрси косата ама расте брзо и на допир е многу мека. Маската ја немам користено, ја порачав вчера чекам да ми стигне.
Zdravo zenski Sakam da ve prasam nekoj od vas sto koristite masla za kosa bilo kakva jas cesto maslinovo, argan, ricinus stavam zavisi sto imam doma, drzam po pola sat Posle koga ke ja izmijam 4 5 pati stavam sampon odsekogas koristam head&shoulder i mislam so toa 4 5 pati mienje so sampon(za da ne mi ostane mrsno i so potopla voda) mislam deka ja susam kosata povekje Ve molam sovet vie kako pravite
@Meddy 4-5 миења со шампон е претерано. Како ставаш масло ? На цела коса или само на врвовите? Јас порано кога косата ми беше плава и сува ставав кокосово ама еднаш неделно и не на скалпот. Ставав масло , чекав пола саат па се миев два пати шампон + маска , па лосион за заштита од топлина пред сушење со фен.
Веќе 8 месеци користам и тоа не после секое миење, косата ми беше до раменици кога почнав а сега ми е скоро до половина порасната.
Во чаша ставам ориз некогаш една лажица некогаш две зависи и полнам вода, оставам да стој преку ноќ да се разложи убаво и да омекне оризот, после ја процедувам водата и тоа е тоа, некогаш го блендирав и оризот заедно со водата, а некогаш само водата ја користам, си експериментирав После таа вода се користи откако ќе ја измиеш косата, на влажна коса се става оризовата вода и оставав по пола саат да стој, после тоа само ја мијам со вода и толку.