Како побрзо да ми расте косата?

Discussion in 'Коса' started by skorpija1992, Dec 23, 2009.

1. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Не сакам да сум офф топик и да мудрувам!
    Ама за прашањето за рицинусово масло и ампулите, е поставено 1000 пати и 1000 пати одговорено!
    Затоа ако имате прашања, прво прочитајте ја темата, па после ако нема одговор на такво прашање, поставувајте! Вака темата се врти околу едно исто!
    Поззззз и секое добро

2. Smilly

Smilly Популарен член

Скарлет знам дека ова го напиша добронамерно :up: Ама ја имам прелистено цела тема и има многу постови каде што некои девојки велат дека рицинусово масло се нанесува на врвовите,а дурги на скалпот...Знам дека треба на скалпот затоа си прашав дали трба и на врвовите.А ова за ампулите го прашав бидејќи не пишува досега......Соррии на офф :$
    Инаку си се снајдов со ампулите...одвај :D

3. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Ќе си купиш: шприц, игла и дестилирана вода :) (малку ќе те гледаат сумњиво аптекарките) :lol:
    Скрши ја водичката и вовлечи ја во шприцот. Скрши ја б-комплекс ампулата и истури ја водичката внатре.
    Ќе добиеш жолта течност во ампулата. Вовлечи ја со шприцот и додај ја во шампонот =)

4. TanYa

TanYa Истакнат член

Не сум го користела ама сакам да го купам. Колку пари го купи ?! :* :)

5. girl1985

girl1985 Популарен член

Околу 140-150денари, во Зегин. :hai:

6. Miskuzi

Miskuzi Истакнат член

E sega vaka , ne se potrebni ama bas nikakvi hemiski preparati nitu maski a najmalku caevi i tableti za kosata da vi porasne pobrzo...
    ima samo dve taktitki i ke zabelezite golem rezulatat :
    1 . koga ja miete kosata so sampon bavno vo krug trijte gi korenjata na kosata , odnosno prosto kazano masaza na glavata ;
    2 . kosata vrzuvajte ja mnogu pocesto cvrsto so tegac pa makar i glavata da ve boli ( zadolzitelno nokno vreme ) so toa predizvikuvate istegnuvanje na korenite i nivno potiknuvanje za rast so cel da se oslobodat od pritisokot sto go vrsi stegacot .
    E OVA VI E NAJEDNOSTAVNO RESENIE ZA KOSATA DA VI RASTE KAKO LUDA :)

[mod-kirilica:3bz0kyey][/mod-kirilica:3bz0kyey]

7. didisi

didisi Популарен член

од ова може само да ти падне косата

8. TanYa

TanYa Истакнат член

Јас ќе го побарам во аптека зошто сум од Охрид и немаме во Охрид Зегин :)
    И фала :inlove:

ИИ најдов од галафарм производ како ревитинот од фитофарм.

ВИТАГАЛ лосион против опаѓање на коса
    Се користи за спречување и намалување на опаѓањето на косата и одржување на здрава и сјајна коса. Комбинацијата од растителни екстракти (Sedaplant) ја одржува косата здрава и сјајна. Acidum salicylicum ги отстранува изумрените клетки од површината на кожата на главата, Capsici tinctura ја подобрува циркулацијата, a Aethanolum dilutum делува дезинфекциски и бактериолошки. Лосионот се распрснува на кожата на главата и се втрива со благо масирање, секоја вечер пред спиење.

Само што не пишува дека го поттикнува растот незнам и дали го поттикнува ама скоро секој производ што го спречува опаѓањето на косата го поттикнува и растот така да... ;)

9. girl1985

girl1985 Популарен член

Е вака, за да можеш да направиш споредба, и за цена, и за состав, Ревитин е 180мл и во состав меѓудругото има следно:

-Ricinus communis oli
    -Panthenol
    -Capsicum annum extract
    -Salicylic acid
    -Menthol

:*

10. Smilly

Smilly Популарен член

Ова воопшто не се препорачува особено навечр :shake: Прочитав во едно списаније дека не треба да спиеме со фатена коса бидејќи многу се оштетувала и се кинело влакното :!:
    А јас изгледа утнав со ампулите...ама се изнамачив :sweat: (важно јас ја ставив во шампонот :D )
    Никаква дестилирана вода и шприц :lol: Јас си го решив проблемот со помош на лажичка :D
    Кога земав да удирам на таа ампулата... :D Лом ја направив :D

11. Negreva

Negreva Истакнат член

Јас си прашам за чичковото масло?? на колку време да го ставам секао ден, двата дена, за недела?? и ногу ми а мрсе косата тоа природно ли е, одпосле од кога ке а измиам како па да ми е мрсна ??

12. sweety23

sweety23 Истакнат член

како ги извади со конец? :^)

13. Victorya

Victorya Популарен член

Ако косата ја врзуваш со стегач често и многу стегнато, не и овозможуваш на кожата на главата да диши и правилно да циркулира, што значи дека ако е намалена циркулацијата косата не расти, туку опаѓа и таа што е.
    Во ред е. И јас не ги растворав со дестилирана вода, ниту пак извлекував со шприц и игла. :)

14. puflaa

puflaa Истакнат член

Да извршам update на темава.. ставив од сите видови ампули во шампонот и не гледам никакви резултати во поглед на растот, само почна косата да ми се мрси почесто и првут ми се појави и ме чеша и сеее !!! :(
    Претходно имав ставено б комплекс ампули и некако подобро беше, барем ги немав овие пропратни ефекти. Сега планирам да си земам шампон од коприва па да видам од тоа што ќе бидне ! :^)

15. Victorya

Victorya Популарен член

Штом има несакани ефекти, а не позитивни, тогаш не ставај ампули. Се што на еден организам дејствува добро, не значи дека и на друг исто дејствува.

16. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Ајде и јас едно упдејт!
    Користам шампон од бреза од илирија! Косата наместо 1 цм, сега ми расте 1.5 цм :rock: :rock: :rock:

17. karina8

karina8 Популарен член

И јас сакав да го купам, ама никако да најдам.Имаше само од коприва и камилица на Илирија.Барав низ маркети, аптеки и ништо :worried: А го фалеа дека бил убав, плус и доста е ефтин :) Си земав Фитовал жолт ќе видам како ќе се покаже, претходно го користев црвениот ама не ми беше ништо посебно.Од кај го купи ти шампончето :?:

18. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Јас од СП Маркет го зедов! Слушам и Тинекс го има! За секој случај провери во тие два маркета! Среќно

19. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Отидов во аптека да прашам за апчиња со пивски квасец, и аптекарката ми препорача (бидејќи и реков дека сакам да има и Б комплекс) 15 апчинја 125 денари и ми рече да пијам по едно на ден, па ќе видиме дали ќе ми растат и косата и ноктите :rock:

20. sesilija

sesilija Популарен член

Само пази да не ти пораснат и килограмите ;)