Најпрво ја навлажнува косата со вода и послем тоа со масажа на скалпот нанесувам рицинусово масло на корените и го оставам најмногу што можам , колку подолго можеш толку подобро. Ако имаш други прашања слободно пиши.
Zdravoo, dali mozi da mi kazis dali za 2 meseci mn ti porasna kosata? I so so koristese i kako? Kazete nesto za rast na kosa za 3 meseci so bi imala efekt?
Таблетите од ДМ имаат стварно ефект, амааааа не ми текна дека не само на косата на главата ќе делуваат Веѓи и брк како луди ми растат, особено веѓите на 2 дена мислам се чупав. Ги паузирав сеа малку, зошто немав време толку за чупање и депилирање
По телото не... ама на веѓи и бркови да... и тоа не само што ми израснуваа брзо, па дури и ми згустија. На места каде не растеле (од чупање и депилирање изретчени), дури и таму ми никнуваа..
До скоро, редовно ги пиев 4 месеци, и пред една година ги пиев 3 месеци, веѓите ич не ми се згуснаа, ни брковите Косата не ми се згусна нешто баш на толку пиење, забележав дека ми растат така маалку нови бебешки влакна, ама барем не ми опаѓа косата веќе
Незнам еве јас како ги прекинав, поарна е ситуацијата со веѓиве Порасната ми е косава, убава должина имам веќе, така да не ја мислам сега многу
Еднаш. Само во недела. И цело време фатена во репче да ти биде. Обиди се ништо не губиш. И измрсија убаво со нешто.
Дали почестото фарбање влијае на брзината на раст на косата? Пола година и више се фарбам плава и косава како многу поспоро да ми расте него претходно...
Многу ми паѓаше косата. На едно бањање по една шака влакна ми паѓаа. Но отидов во аптека и таму ми дадоа микстура (мешавина) од Афродита шампон од пантенол и други работи како (витамини, АД капки и др.) . Веќе неколку месеци го користам шампонот и забележувам голема промена. Косата не ми паѓа
Планирам да пробам- рузмарин во завриена вода, а потоа се цеди водата и се прска после миење, има ли некој испробано? За побрзо растење на коса се препорачувало
Добар ден фемина, Јас се мачам со раст на коса, бев наухранета, но се поправив и сега сум нормална тежина и добивам семи регуларно, и повроно не ми се поправил растот на косата, многу споро расте, 8цм за една година, што сметам дека е нешто невообичаено. Било каков совет би бил прифатен, благодарам.
Многу веројатно дека ти се кине доле па затоа мислиш поспоро расте Среди си ги хормоните па после грижи се за косата. Можно е и ради тоа да е така