1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.757
    Допаѓања:
    24.980
    Има од повеќе брендови, пример Хајнекен и Туборг, ама Хајнекен е врвот, нема разлика во вкус воопшто.

На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Unicorn_

Unicorn_ Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    91
    не сум ги пробала ама дефинитивно ќе ги земам а само дали уопште не треба да ја пеглам косата ако ги користам

3. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    951
    Мерц се дефинитивно подобри од Solgar ,јас ги имам користено и двете и многу побрзо и повидливи резултати видов од мерц. Дури мислам дека овие солгср се малце поскапи.

4. ^mila^.m

^mila^.m Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2022
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    22
    Haar vital komplex dali nekoj gi ima koristeno ovie tableti od dm za pobrz rast na kosata

5. Snowhite79

Snowhite79 Нов член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Neznam dali nekoj go napisal na afrodita samponot od luk ali mene dosta mi pomogna .A kerkata plus stava i ampuli vo nego vitaminski b1,b6,b12 ,kopriva i pantenol .Vlaknoto i e extra a i kosta brzo raste

На xplady му/ѝ се допаѓа ова.
  6. xplady

xplady Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2020
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    79
    исто и јас го користам тој шампон. Косата расте како луда. :lol:Го препорачувам на сите кои сакаат долга коса

На Lovebug01 и Snowhite79 им се допаѓа ова.
  7. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Дали се перута скалпот од шампонот? Јас сум слона на првут…И која му е цената?

8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.905
    Допаѓања:
    81.175
    Се перути скалпот за жал. И јас сум со иста мака, скалпот ми е многу осетлив, па внимавам со шампоните.
    Конкретно овој со лук го користам на неколку миења затоа што има SLS на втора позиција, а таквото комбо дефинитивно не му одговара на мојот скалп, агресивни ми се тие шампони.
    Повремено ми одговара да се измијам со него, ги чисти темелно и влакното и скалпот, ама на секое миење ми е ту мач.
    Вака правам - две миења со Алверде сензитив, па следното со Афродита со лук. Идеално ми е секое трето или четврто миење да ми биде со појак шампон. Му иде еднаш во две недели да го користам и океј ми е, не доаѓам во ситуација да се перутам како луда.
    Сто и нешто беше во ДМ, многу океј цена има, но треба да се внимава ако скалпот е осетлив. :)

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Кена Рис

Кена Рис Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2017
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    5.028
    Дали примети од овие таблети зголемен апетит/килажа?

10. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.905
    Допаѓања:
    81.175
    Јас не приметив никаква разлика во апетитот додека пиев Мерц.

На Кена Рис му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    181
    ne, voopsto.

На Кена Рис му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Zdravo. Ve molam preporacajte neshto za blansirana plava kosa koja shto e suva na vrvovite i kako veke da ne rasne stoi vo mesto i cesto pati se pletka....Shishana i pak e dzabe

13. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    7.451
    Ставај регенератор или маска после миење, јас користам маска од керастас, и е одлична ама е поскапа. И редовно ставај масла на врвовите. Јас имам арганово и уште едно од Лореал. Секој ден ставам од ова на Лореал ама многу малку и само тоа ми ја спаси косата да заличи на нешто. Иако врвовите знаат да се изнесат ама па не се испукани воопшто а 5 месеци како не сум била на фризер воопшто. Пред тоа фарбана коса и два пати бланш. И избегнувај фенирање, пегла, фигаро

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MorskaSirena

MorskaSirena Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    2.052
    Што мислите за коњските шампоните за побрз раст? Дали некоја ги користела? Да ми предложите некој?

15. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.905
    Допаѓања:
    81.175
    Имам пријателка која ептен го фали шампонов, меѓутоа лично за себе не би го користела премногу често, пред сè поради тоа што има SLS и ми личи на доста агресивен шампон во однос на составот.
    Имај го ова предвид, особено ако имаш осетлив скалп.

На MorskaSirena му/ѝ се допаѓа ова.
  16. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.360
    Допаѓања:
    11.968
    Подобро да земиш витамини отколку тој шампон, премногу е агресивен и многу се жалат дека им предизвикал првут

На MorskaSirena му/ѝ се допаѓа ова.
  17. _Cotton_Candy_

_Cotton_Candy_ Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2022
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    44
    Здраво, дали има ефект да ставам две ампули од б витамините во шампон од коприва?

18. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.905
    Допаѓања:
    81.175
    Не знам дали ќе бидат доволни и колку би имало реален ефект од само две ампули во поголема милилитража шампон. Разлистај наназад низ странициве, побарај го рецептот од миксот што се вртеше тука во темава пред х години, некои членки имаа споделено како точно се прави витаминскиот микс што е за побрз раст на косата. Пантенол, б-витамини, нешто такво беше ама навистина не се сеќавам како и колку точно одеше во шише. Ѕирни на првата страница од темата, би требало да го најдеш. :)

19. Барби95

Барби95 Нов член

Се зачлени на:
    3 август 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    dali ja proba maskata so kvasec?

20. ivanka_medenka

ivanka_medenka Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2023
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    48
    Luge posle 5 meseci dosaganje po aptekive, konecno denes vo Eurofarm vo Kisela voda najdov biotin so jacina 5.000 od Jamieson, dosega najefikasno za rast na kosa. Cenata na edno paketce e 606 denari i e dovolno za 60 dena. Apceto ima vkus na cresa i se stava pod jazik, odma se topi. Pred nekolku godini imav ogromen efekt od ova, bukvalno posle 3 nedeli pocnuva da raste kosata, ama mora da go piete sekoj den, bez pauza.

Dosega imaa alternativa nekoi kapsuli navodno svetski brend biotin so b6, duplo poskapi 1100den i efektot ne e ni slucajno slicen kako ovie od Jamieson. Za zal Zegin nema jak biotin, najjakiot e Solgar 1000, a za efekt od toj vi trebaat minimum 5 meseci redovno koristenje.

Moe iskustvo, a sampon, pa osven ovie agresivnive, sekoj drug ke pomogne, toj od afrodita so luk e fantasticen, go preporacuvam i jas.

se sto vo sostavot ima BIOTIN ima efekt, bez biotin nema rast na kosa, eve od iskustvo porano probuvav se i sesto i samo biotinot mi pomogna

На MeowMeow, Andzelka23, FridaodaMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.