Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.838
    Допаѓања:
    25.745
    Има од повеќе брендови, пример Хајнекен и Туборг, ама Хајнекен е врвот, нема разлика во вкус воопшто.

На Ketchup му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Unicorn_

Unicorn_ Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    91
    не сум ги пробала ама дефинитивно ќе ги земам а само дали уопште не треба да ја пеглам косата ако ги користам

3. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    420
    Допаѓања:
    1.040
    Мерц се дефинитивно подобри од Solgar ,јас ги имам користено и двете и многу побрзо и повидливи резултати видов од мерц. Дури мислам дека овие солгср се малце поскапи.

4. ^mila^.m

^mila^.m Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2022
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    23
    Haar vital komplex dali nekoj gi ima koristeno ovie tableti od dm za pobrz rast na kosata

5. Snowhite79

Snowhite79 Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Neznam dali nekoj go napisal na afrodita samponot od luk ali mene dosta mi pomogna .A kerkata plus stava i ampuli vo nego vitaminski b1,b6,b12 ,kopriva i pantenol .Vlaknoto i e extra a i kosta brzo raste

На xplady му/ѝ се допаѓа ова.
  6. xplady

xplady Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2020
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    79
    исто и јас го користам тој шампон. Косата расте како луда. :lol:Го препорачувам на сите кои сакаат долга коса

На Lovebug01 и Snowhite79 им се допаѓа ова.
  7. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.442
    Допаѓања:
    8.827
    Дали се перута скалпот од шампонот? Јас сум слона на првут…И која му е цената?

8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.112
    Допаѓања:
    81.602
    Се перути скалпот за жал. И јас сум со иста мака, скалпот ми е многу осетлив, па внимавам со шампоните.
    Конкретно овој со лук го користам на неколку миења затоа што има SLS на втора позиција, а таквото комбо дефинитивно не му одговара на мојот скалп, агресивни ми се тие шампони.
    Повремено ми одговара да се измијам со него, ги чисти темелно и влакното и скалпот, ама на секое миење ми е ту мач.
    Вака правам - две миења со Алверде сензитив, па следното со Афродита со лук. Идеално ми е секое трето или четврто миење да ми биде со појак шампон. Му иде еднаш во две недели да го користам и океј ми е, не доаѓам во ситуација да се перутам како луда.
    Сто и нешто беше во ДМ, многу океј цена има, но треба да се внимава ако скалпот е осетлив. :)

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Кена Рис

Кена Рис Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2017
    Пораки:
    940
    Допаѓања:
    5.180
    Дали примети од овие таблети зголемен апетит/килажа?

10. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.112
    Допаѓања:
    81.602
    Јас не приметив никаква разлика во апетитот додека пиев Мерц.

На Кена Рис му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    181
    ne, voopsto.

На Кена Рис му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    Zdravo. Ve molam preporacajte neshto za blansirana plava kosa koja shto e suva na vrvovite i kako veke da ne rasne stoi vo mesto i cesto pati se pletka....Shishana i pak e dzabe

13. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.927
    Допаѓања:
    7.671
    Ставај регенератор или маска после миење, јас користам маска од керастас, и е одлична ама е поскапа. И редовно ставај масла на врвовите. Јас имам арганово и уште едно од Лореал. Секој ден ставам од ова на Лореал ама многу малку и само тоа ми ја спаси косата да заличи на нешто. Иако врвовите знаат да се изнесат ама па не се испукани воопшто а 5 месеци како не сум била на фризер воопшто. Пред тоа фарбана коса и два пати бланш. И избегнувај фенирање, пегла, фигаро

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MorskaSirena

MorskaSirena Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.954
    Што мислите за коњските шампоните за побрз раст? Дали некоја ги користела? Да ми предложите некој?

15. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.112
    Допаѓања:
    81.602
    Имам пријателка која ептен го фали шампонов, меѓутоа лично за себе не би го користела премногу често, пред сè поради тоа што има SLS и ми личи на доста агресивен шампон во однос на составот.
    Имај го ова предвид, особено ако имаш осетлив скалп.

На MorskaSirena му/ѝ се допаѓа ова.
  16. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.457
    Допаѓања:
    12.254
    Подобро да земиш витамини отколку тој шампон, премногу е агресивен и многу се жалат дека им предизвикал првут

На MorskaSirena му/ѝ се допаѓа ова.
  17. _Cotton_Candy_

_Cotton_Candy_ Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2022
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    44
    Здраво, дали има ефект да ставам две ампули од б витамините во шампон од коприва?

18. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.112
    Допаѓања:
    81.602
    Не знам дали ќе бидат доволни и колку би имало реален ефект од само две ампули во поголема милилитража шампон. Разлистај наназад низ странициве, побарај го рецептот од миксот што се вртеше тука во темава пред х години, некои членки имаа споделено како точно се прави витаминскиот микс што е за побрз раст на косата. Пантенол, б-витамини, нешто такво беше ама навистина не се сеќавам како и колку точно одеше во шише. Ѕирни на првата страница од темата, би требало да го најдеш. :)

19. Барби95

Барби95 Нов член

Се зачлени на:
    3 август 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    dali ja proba maskata so kvasec?

20. ivanka_medenka

ivanka_medenka Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2023
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    48
    Luge posle 5 meseci dosaganje po aptekive, konecno denes vo Eurofarm vo Kisela voda najdov biotin so jacina 5.000 od Jamieson, dosega najefikasno za rast na kosa. Cenata na edno paketce e 606 denari i e dovolno za 60 dena. Apceto ima vkus na cresa i se stava pod jazik, odma se topi. Pred nekolku godini imav ogromen efekt od ova, bukvalno posle 3 nedeli pocnuva da raste kosata, ama mora da go piete sekoj den, bez pauza.

Dosega imaa alternativa nekoi kapsuli navodno svetski brend biotin so b6, duplo poskapi 1100den i efektot ne e ni slucajno slicen kako ovie od Jamieson. Za zal Zegin nema jak biotin, najjakiot e Solgar 1000, a za efekt od toj vi trebaat minimum 5 meseci redovno koristenje.

Moe iskustvo, a sampon, pa osven ovie agresivnive, sekoj drug ke pomogne, toj od afrodita so luk e fantasticen, go preporacuvam i jas.

se sto vo sostavot ima BIOTIN ima efekt, bez biotin nema rast na kosa, eve od iskustvo porano probuvav se i sesto i samo biotinot mi pomogna

На MeowMeow, Andzelka23, FridaodaMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.