Постои фарба без,амонијак ама тие бргу се одмиваат. За плавуши со фарба фарбање на околу 20 дена, за да добиваш убава плава изедначена
Не ме праша мене, ама ќе ти одговорам бидејќи чинам колективно на форум ги пиевме тие таблети, ги има само во Дм, од фирмата Mivolis, околу 200 денари се, и баш даваат солиден резултат за цената.
Здраво,да споделам и мое искуство и мачењеее.После бланшови и експериментирање на косава 2022 ми беше косата ужас.Се загрижив и од коса до гради ја скратив до ушиве во Декември лани.Пиев SOLGAR skin hair nails но не ми помогнаа,сега пијам долго време МЕРЦ и има мноооги ефект,косата ми расте и расте за една год мн порасна ,фолна киселина исто така,цинк,вчера земав и Биотин се во комбинација.Според мене шампоните немаат некоја улога каков ќе се користи.Правев и кератин и косата ми е супер сега.
Ја скратив косава драстично, под уши да речам за да извадам бланшот веќе и да можам раат да се исчешлам Тоа беше вчера а јас денес сум очајна да ми порасте побрзо Иначе имам коса што си расте, не дека не, ама како да и потпомогнам? Планирам да ги земам таблетите на Миволис што беа пишувани низ темава, да си купам кокосово или рицинусово масло (ионака имам првут па со тоа некогаш ми се средуваше), дали од таблеткине ќе ми се отвори апетит? Оти сепак се витамини Највеќе ми растела во бременост сметам дека е поради витамините, ама со нив стварно ми се поткаснуваше Што можам друго да напраам плус?
Mivolis витамините никогаш не ми направиле некои промени во апетитот, во смисла да ми се јаде неконтролирано. Супер се, за цената што ја имаат се топ. Масирај го скалпот кога ќе нанесуваш масла, затоа што масажата поттикнува циркулација и го стимулира растот на косата.
Да, јас имам чај од рузмарин во шишенце и секоја вечер прскам на скалопт и го масирам. Има во дм четка за масажа на скалп, јас го купив околу 500, но видов има и околу 150 ден. И ставај си масла на косата 1-2 пати во неделата.
Ви благодарам ептен на сите, ќе пробам прво со Миволис па ако не бива и со Мерцот, ми треба очајно барем до рамења да ми потпорасне, не сакам во огледало да се гледам @LoveRain Масло ќе си земам обавезно и вака четкичка, само ме интересира за рузмаринот, тоа не го одмиваш претпоставувам?
Ги знам четкиве, ама лично некако не се пронајдов, немам потреба од дополнително нешто за масирање па го масирам темето со прсти и најубаво ми е така.
Јас приметив дека ми се забрза растот на косата кога почнав да го користам овој серум на Balea. Косата ми имаше некоја средна должина и никако не сакаше да ми порасне и кога почнав да го користам за месец-два се приметуваше разлика а сега косата ми е до половината, иако престанав да го користам бидејќи ми одговара оваа должина
Од Mivolis јас добив акни премногу,подобро инвестирај во Мерц и Биотин ќе ти подпомогнат.И она од ДМ од рузмарин и пискавица најди го. Девојки пред 1 месец праев кератин,косата мн ми се осветли,бојата ужас ми е.Косата како пак да ми се врати на староДали би ми препорачале уште сега да одам да се фарбам или да вадам прамени или да чекам 3 месеци како што велат..Дали ќе се нафати некој фризер....Ми се гади од бојата ..