Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Леле не дај боже :devil: :D , си ги имам доволно, а може и малку повеќе. Баш ја прашав аптекарката -ми рече дека на секој организам различно делуваат-а на мојот ќе видиме :D

2. Mahagona

Mahagona Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Женски се надевам дека ке ви помогнам :) веќе два месеци користам орзене шампон (од пиво тие шо се-ги има во секој супермаркет) во комбинација со пивски квасец таблетки (ги купувам во аптека по 50 таблетки за само 40 денари, пијам 6 дневно, по две после секој оброк и не се имам здебелено :D ) и еднаш неделно ставам по еден час рицинусово масло пред миење. Косата ми расте како луда - се приметува значи после еден месец...

3. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    дефинитивно мора да се пробаат таблетите макар и на ризик на килажата уште утре ги купувам :)

4. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    и јас ги купувам утре :) јез да веќе набацив некое килце али не би ми дошло лошо уште малку да се заоблам...

инаку девојки: косата ми расте ли расте :rofl:

5. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    510
    Јас се стрижев денеска. :)
    Редно беше да ја потстрижам каде што беше оштетена.
    Инаку да ви кажам дека си купив алпецин кофеин (за растење на косата). Мириса прекрасно и уште од вториот пат од употребата косата престана да ми паѓа.

На Maturantka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    а можеш да ни појаснеш малку што е тоа таблети?каде ги набави?

7. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    510
    Шампон. Го има во сите аптеки.

8. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    ^Вики можеш да ми кажеш колку пари е шампонот? :wasntme:

9. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    И јас можам да потврдам дека после две миења со Аlpecin C1 шампонот против опаѓање на косата со кофеински комплекс, значително помалку ми опаѓа косата! Мислам дека е многу важно да се следи упатството кое вели да се задржи минимум две минути на главата од нанесувањето па се до миењето за да се апсорбира кофеинот.
    Еве како изгледа шампонот:
    Мислам дека го платив 483денари....(250ml пакување, па доаѓа дека е поевтин од VICHY и Fitoval) така нешто. Го купив од Зегин.

:*

p.s. И аптекарката ми го препорача како најдобар.

На k.i.m му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    510
    Во Зегин беше 470, а јас од Мелиса го зедов 445 денари. Имало и лосион, но не успеав да го најдам.
    Еве на фемина не и се погодил. Матурантка пак, неколку страни наназад го фалеше многу... слушнав на некоја девојка уште повеќе и паѓала косата... не знам, но кај мене дејствува одлично. Мислам дека е важно да се оди по упатството-пишува да се чува околу 2 минути, значи не 20, туку две и доволно е еднаш да се нанеси на 2-3 дена, не мора секој ден по 5 пати.

11. mila91

mila91 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Веке подолго време се обидувам да ја пуштам косата, имам пробано секакви препарати и најискрено нема којзнае какви резултати. Најважно е само да не се користи еден ист производ повеке од 2-3 месеци поради што косата веке се навикнува на него и нема ефект, шампоните да се менуваат на исто толку време и со користење на маслата да се прекинува по одреден период за да се остави косата да одмори. А тоа дека ако ја шишаш косата почесто нема везе дека повеке ти расте, него само кога ти е косата изгорена и врвовите оштетени таа сама се кине и се крати од должината, поради што некои мислат дека не расте. Ампуливе ги немам испробано ке ги купам уште утре и да се надеваме дека ке имам некој сантим плус :)

12. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    510
    Мила јас го користам вош енд гоу откако е излезен тој шампон. Секогаш кога сум сменила, ми се нафрла кожата на главата и ме чеша ужасно. Сега со алпецинот сум задоволна, но како што кажав погоре-индивидуално е, кај секој различно.

13. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Што е тоа Мелиса? :^)

Лосионот го има во Зегин, ама не прашав колку е. Го користам Ревитин на Фитофарм сега за сега.

14. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Нема шанси од шампон да ти излезат вошки, нема логика- којзнае каде ги имаш закачено :D

Инаку и јас купив алпецин, пишав во друга тема, ама купив А1, таков ми дадоа (мислев тој е против опаѓање) и досега еднаш се измив и косата ми е мека и убава, ама сега ќе морам да го купам овој Ц1 против опаѓање.
    Двоен трошок заради една глупава аптекарка.
    А средството Алпецин мене во Зегин ми рекоа дека е 600, ама не сум сигурна веќе во аптекарката :D , да не е и тоа 450 како шампонот?

15. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Од која аптека ц ц ц ц. Јас секогаш одам во Зегин и супер ме услужувале. Ако не е гужва си барам консултација и многу биле фини и услужливи. Ц1 е против опаѓање. Еве за што служи А1:

Alpecin Active Shampoo A1
    for normal or dry scalp

The scalp activator helps the scalp maintain and stabilize its barrier function. It protects the hair root and strengthens the hair.

This Shampoo provides the hair with a silky shine and is so gentle that it can be used daily even for dry scalps
    .

16. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    знам душо, видов и јас ама после твојот пост во темата за опаѓање.
    Тоа е, ќе го купам и другиот, тој повеќе ми треба, а овој а1 ќе го дадам на моите дома- неможам да и го вратам.
    Се нервирам што не видов порано, само што си ја измив косата со него и го видов твојот пост, ама тоа е- од грешките учиме

17. mila91

mila91 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    ај помош како да ги отворам ампулите некако не ми иде

18. Ina18

Ina18 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    zaseci gi malce kaj belata lenticka sto e i so peskir ili bilo sto dr. za zastita na racete da ne se iseces otvori go :)

19. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    510
    Мелиса се вика аптеката од каде што го зедов шампонот. Инаку 600 денари е заедно со лосионот (има и лосион).

А како си задоволна од Ревитинот? Колку време и како го користиш?

20. aleksandra984

aleksandra984 Нов член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    2
    Мислењето е избришано од модератор.

[mod-reklama:1znx1ee2][/mod-reklama:1znx1ee2]