Немој од balea, за џабе фрлени пари, катастрофа им се шампоните, не мијат, подобро од alverde да си земиш
Да,презадоволна. Фризеркава кај што одам пред недела дена кога бев да бланширам корен ми рече леле колку нова коса ти има израснато , а не знае дека ги земам апчињата. Ама се приметувам сама од секаде штрчи нова коса а и брзо расте. Е сега проблем е дека секаде растат влакна нови Јас после месец и нешто увидов разлика. Користев и еден шампон што стимулира раст на коса, па не знам дали и тој нешто потпомогна https://www.lush.com.mk/Wasabi-Shan-Kui
Кај шишките на десна страна ептен ми е ретка косата. Препорачајте ми што да користам за да ми порасне во тој дел. Инаку користам шампон loreal тиркизниот и маска kaypro
Мене ми помогна многу маслото од Olival ruzmarin klincic, за 2 месеци имам многу голема разлика, се нанесува најмалку 30мин пред да ја измиеш косата и кога нанесуваш од маслото треба да ја масираш главата, јас ставам до 5капки.
Здраво на сите имав долга и здрава коса преминав на плава но фризерката ми ја уништи косата скроз ми ја изгоре преминав веднаш на темна боја но мојата коса е доста сува и оштетена ја пишав доста кратко по кратко од рамената но уште е доста оштетена сува без сјај некој совети како да ја опоравам косата каков шампон да користам ако се соучувал и некој друг со ваков проблем кажете ми што можам да користам косата да си ја вратам здрава
За оштетеното нема спас, само шишање Можеш да ја земеш терапијата на Олаплекс бр 3 да ја користиш, ама чекај нека порасне пак па шишај.
косољупци група на фб има ама е комплицирано и мн.производи треба за здрава убава коса што расте ... пробав има ефект ама не е тоа за мене засега ,може пак кпга ќе имам желба
@koritsaki или ако имате искуство со кератинот што се прави во домашни услови.. јас мислев за обновување/ублажување на изгореното и оштетеното е сега читам пегли мегли се теглела косата за да е права? Ова гори ли како што? Сакам да земам од амазон ама не знам што кератин да земам за третман на исушена/изгорена коса?
Јас дојдов само да споделам искуство со маслово за раст на коса, се зачудив колку има ефект иако не го користам редовно како што треба, а треба секој ден по правило (јас се стремам барем секој втор ден ко ќе ми е ден за миење коса). Забележувам по секое миење дека од корен имам нови влакна кои штотуку почнале да растат, и бебешки исто така. Јас имам веќе долга коса, а ова го земав со намера да ја направам погуста. Се наоѓа и на Али, не е скапо, така да ако некоја сака да проба топло го препорачувам.
Не би можела точно да кажам бидејќи мислам дека е рано уште, но и за згуснување треба да има ефект бидејќи многу нови влакна растат.