Zdravo moite roditeli se me maltretiraat da si ja ishisham kosata a nejka, jas sakam da imam dolga kosa, pa kako ili sto bi mozela da pravam za pobrzo da mi porasne kosata?
И јас да споделам искуство за најбрз раст на коса само масло од рузмарин а може и гранчиња да се сварат во вода, и со распрскувач се прска на темето (се делат прамени на секој посебно). Исто така од голема помош е и ѓумбирот во прав 2 лажички на 250ml вода исто се прска на темето може 2h да се држи потоа се мие (кој може и цела ноќ ) уште поубаво.. Испробан и загарантиран ефект. Се друго е фрлање пари.
Од ова шише од боцките тече? Ако е такво баш е добро, рицинус е претешко за ставање ова би било супер. Кај нас празни шишенца има по дрогерии ама вакво не сум сретнала. Види кај вас може ќе најдеш. Ако не на Тему сигурно има, за 2,3 недели ќе стигне.
Да, од боцките тече и многу е практично. Го видов на тик ток каде што има и рецепти за миксот на масла. Сепак ќе нарачам од Тему, има две шишиња за 118 ден.
Ја користам брахми алма уље. Ми го донесоа од Србија. Еве за 2 месеци активно користење колку ми порасна косата.
Оваа нова коса ми е од корен порасната, а брахми алма уље имам прочитано дека го имало во некоја продавница во чаршија кај ќебапчилница турист мислам. Во Србија го има по продавници за здрава храва така да можно е и во Мк да го има по тие продавници
За 2 месеци супер ...колку пати неделно ставаше од него. Јас само ова кај нас го најдов онлајн дека јас не сум од Скопје.
Јас го ставав 2-3 неделно т.е косата ја мијам на 3 дена некогаш 4 зависи. Или вечер пред миење го ставав, масирав теме и преспивав со него а некогаш и само 4-5 саати пред миење.
Ми стигна тоа маслото денес има како зелена боја ..мирисот е чуден. И сеа како да знам дали стварно е масло од амла или некоја зелена боја мешана со зејтин.