Пробај со петролеј. Раствори во шампон од коприва и некое време миј ја косата со тој шампон. 1-2 капачиња петролеј во шампон од коприва најобичен.
Јас го користев шампонот на оливал од пискавица и рузмарин,лосионот а сега и масло од рузмарин и каранфилче исто на оливал е сега косата престана да паѓа ама не гледам некоја огромна разлика јас сакам нови влакна да ми се згусне косата.
https://www.instagram.com/prirodni.shamponi.naumovska?igsh=MXh4d2sxbDY5NXd2dg== А дали има некој порачано од овие производи ги гледам подолго време и се мислам дали да порачам?
Нема пробано ама би ти препорачала прво да пробаш со рицисуново масло. Мене трепките доста по долги ми ги направи за околу 2 недели, прво се мислев да ги надоградувам ама реков да проба вака прво и не зажалив, сега со еден слој маскара ми се преубави.
Користев една мешавина со масла од златокоса од јутуб и имаше резултат ама сега летово немам време за масла затоа барам алтернатива
Од маслово, во должина имам резултати, на скалп немам ни пробано да ставам за да не ми ја мрси премногу. Се трудам да користам благи шампони, на пример најдолго сум се задржала на Биоблас (лук, пантенол или друг), четка за масажа на скалп и внимавам на исхрана. Од витамини Мерц највеќе ми помогнале за коса и нокти. И од Биоксин таблетите ми се згусна косата ко луда (само што прејако се осеќа лукот во нив, мора да се пијат со ручек/јак оброк).
Какви се тие Биоксин таблети ,може ли да се стават пр.во шампон без да се пијат. Бидејки не сакам да пијам секакви таблети.
Дали некој има препорака за капки кои се користат за раст на косата кај залистоците? Јас имам долга и густа коса, меѓутоа ептен тенко влакно, и не ми треба општо прехранско дополнување за раст на косата туку нешто специфично за залистоците бидејќи почнав да оќелавувам таму..
Рузмариново масло може да ти помогне. Капни неколку капки во лажица маслиново масло и масирај се кај залистоците 5-6 минутки. Масажата е клучна за да има ефект. Можеш да го измешаш со кое било друго масло, а постапката да остане иста. Можеш и дополнително да си ставаш по капка-две во шампонот. Стави си малку шампон на дланката и во неа капни неколку капки рузмариново, па измиј ја косата и масирај го скалпот нежно. Супер е и вака, само поубаво е да отстои малку на скалпот па затоа миксот со маслата + масажа е поефикасна метода. Ова рузмариново го користев јас, на Фитофарм е. Многу е концентрирано и затоа треба да се измеша со некое друго базно масло. Ама ефект секако има, па дај му шанса.