Каде се наоѓа Мелиса? Да знам за друг пат. Инаку Ревитин го користам една недела, мислам дека многу помага за циркулација добра на главата. Мислам дека вреди да се купи и да се користи паралелно со шампон против опаѓање, не е ни скапо како средство а има убав состав а и дерматолози го препорачуваат. Јас лично од Алпецинот и Ревитинот мислам дека ќе имам позитивен исход. @sesilija Не е страшно, ете подари го на твоите, и онака е квалитетен шампон Колку пати на глупости сме фрлале пари, некогаш ако се направи грешка, не е толку страшно.
Утре ја шишам косата и планирам да почнам со ,,третманов‘‘ со ампулите и брзовиот шампон. А несакани последици? Има, може да има?
Не, таман работа. Само не ја миј секој ден, тоа никако не е здраво за скалпот и косата. Барем на три дена.
imam dosta golem problem shto veruvam deka go imaat i poveketo imam voobichaeno pagjanje na kosata, ne e preterano,no problemot e shto ne mi rastat novi vlakna mnogu pati koga iskacham mi e nezgodno zoshto postojano mi se gleda skalpot duri i se chustvuvam neprijatno vo svojata sopstvena kozha poradii ova sum upotebuvala dosta preparati od ampuli, kapki ,apcinja pa duri i sekakvi shamponi(dukrej,fitoval, nekoi na baza na pivski kvasec) ,pa duri i onoj shapon so pantenol so ad kapki sto e napisan duri i maski so jajca med no zaludno chesto boleduvav od krajnici i poradi toa bev na antibiotici poradi problemov so kosata bev na dosta ispituvanja za vidot,za zabite,za jajnicite,na uvo nos i grlo,pa duri i hormonsko ispituvanje da ne e neshto od toa prichina za moeto ne niknuvanje na novi vlakna i se beshe zaludno za na kraj da mi kazhat deka e od stres,samo se prashuvam kakov stres ako e taka togash site treba da imame nekoe poremetuvanje navistina bi sakala da mi pomognete [mod-kirilica:2bp707ha][/mod-kirilica:2bp707ha]
Ајде пробај со алпецинот. Наспроти домот на културата Марко Цепенков во Прилеп. Низ другиве градови не знам ни дали има, ни каде има.
Ние неможеме многу да ти помогнеме, освен да те подржиме. Кога и медицинки лица не ти го кажале лекот и ние не можеме. И јас имам слушнато дека косата паѓала од стрест, без навреда али можеш да разговараш со психолог кој ке ти помогне да го контролираш стресот и секогаш внесувај Б витамини.
Ооо прилепчанче не знаев. Јас мислев дека е аптека во Скопје. Фала ти за информацијата во секој случај @mihaaa A можеби и ќе ти даде соодветна терапија која ќе делува благопријатно на твојот организам да се ослободи од стресот, па така ќе се стабилизира и состојбата со скалпот.
veke i toa e poseteno i mi imaat kazano deka razgovor vo mojov slucaj so psiholog ne e potreben [mod-kirilica:2ocywdsf][/mod-kirilica:2ocywdsf]
imam slusnato deka ako se stava maska na kosata od majonez i 1 jajce i se ostavi da otstoi 10-15 min kosata pobrzo raste i ne paga. ova mi go kaza drugarka koja imase problemi so kosata a sega e super. inaku rastenjeto na kosata e individualna rabota i zavisi od genite koi sme gi primile od roditelite. ako nasite roditeli imaat retki kosi i im se skloni kon paganje togas nemoze da ocekuvame da ni se sluci cudo i da imame bujni kosi. dokolku nekoj ima problem od takov vid najdobro e da poseti kozen doktor. jas bi ti preporacala za pocetok da si kupis vitaminski apcinja merz specijal ili perfectil - germanki se, vo kombinjacija so pilfud losion od 2% (mozes i maskiot 5%). i da alpecinot e odlicen sampon. sepak poseti kozen doktor ne se sekiraj se ke bide vo red
Јас имам пиено Merz Special Dragees и многу се ефикасни за 2 месеци косата ми порасна околу 8-9 цм. ми беше до над градите сега ми е скоро до струк. А и ноктите растат ко луди.
Да, да затоа и јас и го препоравав на девојката а perfectilot се уште подобри. малку с епоскапи -720 ден ама мн поубави го имаат истото дејство за косата , ноктите и козата, но содржат повеке витамини. би ја советувала 3 месеци да пие едни од овие витамини и плус pilfud 5%. резултатите ќе бидат успешни и девојката че го види напредокот вече по 2та недела од редовно користење.
pilfud e лосион за отстранување на ќелавоста и опаѓањето на косата како кај машките така и кај женските. лосионот од 2% е за жени и од 5% за мажи. се нанесува 2 пати дневно -наутро и навечер по 1 кубик(1мл) и се втрива во козата со блага масажа. успехот е видлив. пробајте го па по 2-3 недели редовна употреба без прекин пишете ми дали сте задоволни. НАПОМЕНА пилфудот оди во комбинација со витамиснки апчиње (мерц или перфектил) за да биде третманот побрз. со редовна употреба се малавува паѓањето на косата и за пократок период 1 месец поцнуваат да растата нови влакна. ке заборавите како изгледала вашата коса во првобитната состојба. доколку не ми верувате, прашајте козен доктор за предностоте на овој лосион.
се става на патецот од главата од напред кон назад, и само до темето. ке ја расчешлаш косата со прсти или чешел сеедно, колку да допре до кожата и ке втриеш со прстите (блага масажа). ако го купиш пилфуд 2 % има шприц и со него по патецот ке помине во горниот ден од лавата како што кажав до темето а ако го земеш тој од 5% тогаш тој е со пумпица и ке шприцаш 8 пати. начинот на користење е ист. заборав да кажам дека не се ненесува само на средината ,туку ке нанесуваш и кон левата и десната стр. важно е да е кожата " гола" и да не ја ставиш цела течност на 1 место.
60 таблети, се пијат по 2 на ден 1 наутро и едно навечер, како ке стигнеш така само да не се на 2-3 саата растојание