Како побрзо да ми расте косата?

Дискусија во 'Коса' започната од skorpija1992, 23 декември 2009.

1. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    756
    Допаѓања:
    2.879
    Јас не сум се осудила дома сама да правам. :D Го зимав тоа на Оливал, уште не сум го потрошила од што заборавам дека го имам. Сакав и од Росен да пробам, имаат и они пискавица ама ме нервира што е само онлајн. Тоа на скалп се става, а маслата не сум сигурна ама мислам дека само на врвовите може да се нанесуваат, посебно рицинусово дека е јако.

На LibreGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.936
    Допаѓања:
    5.727
    Рицинусово е за раст и оди на скалп измешано со бадемово. На должина на коса оди кокосово.
    Цел хронограм го пратев, и ајурведските билки ги купував. Еве сеа дома ми стојат не знам што да им правам, немам време за рутини...

На LibreGirl, Снегулк@23 и Panda00 им се допаѓа ова.
  3. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    2.329
    Чај од рузмарин ептен многу помага и за обновување и за регенерација на влакното и скалпот. Само кој има време и не заборава :lol: :rofl: додека користев поредовно имаше ефект

На Снегулк@23, Eunoia и dromka им се допаѓа ова.
  4. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    706
    Да го пијам или да го прскам? :lol: се шалам да и јас мислам дека понага го користев ама ме замрзе и прекинав утоп цела кај ја мијам па и да ја мокрам со чај и многу ми се стврднуваше како лак за коса на корен
    А и не три повеке од 2 3 дена треба да го замрзнеш или да вариш на секои три дена немам толку слободно време

5. @crnaovca

@crnaovca Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2025
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    69
    Како да се прави??

6. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    2.329
    и да пиеш и да прскаш :rofl: ама на коса повеќе ефект има ако прскаш

јас околу еден филџан вода зовривам и додавам гранче рузмарин. Остојува околу пола сат турам во шишенце со распрскувач и прскам. Најчесто после миење ја чувам косата во пешкир да упие водата после прскам од чајот и ја сушам. Некогаш и на сува коса прскам во коренот ја оставам и сама се суши. Не мрси коса ништо негативно не прави

На MeowMeow и Аничкаa им се допаѓа ова.
  7. Аничкаa

Аничкаa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2020
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    706
    Не знам од кај најдов рецепт ама јас го попарувам со врела незовриена и 24 часа го оставам да кисне па го користам
    Предходно го варев во тенџере поголема количина и го варев дур не се преполови водата колку што сум ставила

На Aleks.mar му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MB993

MB993 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    206
    Не знам дали некој пишал за "рецептата" која мене ми помогнала. На мои 15 години ставам бланш и буквално останувам со дупки во косата. Проаѓа време ама некако гледам не расте костата на тие места. Ми кажаа да издробам 10 мали таблети Б6 и да ставам во шампон од 1л од коприва на Афродита. Верувале или не, после месец дена употреба ај шо се врати се во нормала него почна нова коса секаде да ми расти ( не само кај шо ми фалеше). Од тогаш до ден денешен се е како што треба, фала Богу. Пробајте за смешна цена можеби на некој ќе му помогне.

На Аничкаa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    2.329
    можеш и на тој начин да приготвиш. Нема да згрешиш

На Аничкаa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    2.329
    си имала среќа. Многу ретко каде се појавува таква "дупка" подоцна може да израсне нова коса. Фоликулите се испаднати и само со соодветен третман може да се врати надеж. Лук коприва рузмарин да ама во вид на тинктури чаеви масла дирекно на местото помагаат

11. MB993

MB993 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    206
    Ова беше многу одамна кога бев дете и не размислував за последиците од употреба на бланш. Од црна сакав во 1 час да бидам црвена. (facepalm) Сум имала среќа дефинитивно. :$

12. beautys20

beautys20 Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2018
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    6.154
    Сега видов еден рецепт од една инфлуенсерка , во тегла стаклена се оставаат свеж рузмарин гранчиња и се прелеваат со чисто маслиново масло , потоа теглата се обвива со алуминиумска фолија и се остава на сончева светлина ( најдобро прозор ) тоа треба да стои 21 ден а потоа се додаваат АД капки ( маслени ) и тоа се нанесува пред миење 2-3 часа барем да стои

Денеска го направив рецептот па едвај чекам да видам дали ќе има резултат (fingers)

13. tropic123

tropic123 Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2025
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    11
    jas ednas nedelno stavam ricinusovo maslo , i cuvam cela nok i sabajle mijam kosata
    mislam deka mi preporodi kosata i pobrzo mi raste , so ogled deka mnogu ja ostetiv, jas sum zadovolna

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.