Луѓе,морам да ви кажам дека таблетите од пивски квасец мене ми предизвикаа намален апетит,нз зошто сите мислат дека се фрлаат кила со нив.Мене докторот што ми ги препиша ми рече дека тоа е диететски продукт,набобруваат во стомакот и не можеш да јадеш многу,затоа се пијат пред оброк.А,и не сетив на растењето на коста туку на нејзиината цврстина,сјај,на другите места ми беа исти влакненцарта.Плус ќе имате убава светла кожа и многу цврсти нокти.Тоа е.
Се соочував со истиот проблем, една фризерка ми ја изретчи и онака ретката коса и бев како глуварче, толку ми беше оштетена што престана да ми расте ... Почнав да ја плакнам косата со чај од коприва, не ја пеглам, гледам да не ја сушам и со фен. Ставив к'на за да ми се зајакне коренот и почнав да користам Bioxcin шампон и ампули, кои ми ги донесоа од Турција, целосно се са природна база и ептен се добри. Косата ми се опорави и почна повеќе од нормално да ми расте.
Да ти кажам право јас сеуште не сум го пробала шампонов, ама го превземав рецептот од еден српски форум, и таму сите го фалеа, па мислев дека може да помогне на некој. А капки од коприва мислам дека најверојатно е да најдеш во некоја аптека, подобро снабдена аптека. Јас мислам дека би требало да има. Ако најдеш пиши.
jas denaska ja napraviv maskata i masto uljeto od kopriva staviv otstoena suva kopriva vo maslinovo pa ke vidime a jas pak ke probam da go najdam .fala poz
Чекајте сега,ова рицинусовово масло за што е? Може ли превентивно против опаѓање на коса и нејзино згуснување?!Или забрзува раст само?! Гледам пак почна да ми се ретчи косата,стандард процедура штом замириса на пролет,а бога ми и штом падне првиот есенски лист...
Лилит шампонот го применува една моја другарка ама занеш како и расти косата луѓее со брзина на светлината жиме мене..а состојките посебно незнам за што се ама секако ја згуснува,зајакнува и побрзо расте...на другарка ми мајка и е фризерка и таа и го прави а девојчето нон-стоп прави експерименти на косата ја фарба секои 2 недели шиша и јас незнам уште шо не и прави ама пак и е здрава..е сега јас уште не сум го пробала ама бидејки немам потреба имам долга и ммногу здрава коса барем со неа можам да се фалам
Јас слушнав пред некој ден од една пријателка, витамин б6 таблетките да ги истолчиш една таква лента, и да ги клаеш во шампон од 1 кг и да си ја миеш косата најнормално, демек растела така
i jas imam isto taka problem so rastot na kosata pa nekoi luge mi preporacaa da se mackam so bademovo maslo ili so ricinus no navistina neznam ne sum probala pa ako nekoj probal neka pise bi sakala da znam pozdrav4e do site se nadevam ke mi pisete
Jas kupiv pred nekoj den pivski kvasec, no vo prav. I sega se mislam kako treba da go nanesam na kosa (da go rastvoram vo voda i da go nanesam na korenot ili se pravi nekoja maska so nego) ...? ako moze da mi kaze nekoja od vas devojki sto veke go upotrebuvala.
мене фризерката моја ми кажуваше еднаш дека од многу пиење вода побрзо растела косата незнам колку е точно ама кај мене мислам дека делува
а тоа рицинусово масло...како се нанесовува на косата???ако знае некој рецепт или нешто сличо нека ми пише...поз
Не сум сигурна дека од многу пиење вода брзо растела косата,малку смешно е тоа,бидeјки јас мислам дека како што пијам вода никој не пие толку,нонстоп,пoготово навечер пред легнување се давам пиејки вода,нема врска тоа.Почнав да ги пијам тие таблетите од пивски квасец и сега незнам дали брзо ми расте косата,не сум сигурна ама мислам дека има веќе месец од кога ги пијам,штознам можеби треба долго време да помине за да се види ефект.Планирам и да купам Орзене шампон од пивски квасец,па да видам и тоа каков ефект има.