Не се бањаат еднаш неделно,туку избегнуваат да ја мијат косата повеќе од еднаш до два пати неделно.Тоа не е исто со нехигиена и нетуширање.
Незнам зашто ама од коа ставив б-комплекс ампула во шампонот (гарниер) после неколку дена почна ужасно да мириса и морав да го фрлам... иначе најдобра комбинација мислам дека се пивски квасец таблетки и еднаш неделно мачкање со рицинусово масло пред миење...
се шлакам со брезов шампон, и во него ампули б3 б6 и б12! веќе месец дена се мијам и косата ми е порасната ____________________ е волку како цртичкиве сега не знам колку цм ќе му дојде, па за тоа малце посликовито да ви ја доловам должинава
Како прво воопшто не е препорачливо косата да ја миете секој ден. Не е здраво. Нема потреба од секој ден миење, после да ми се мрсни по 3-4 сати косата А и огромна ми е, многу долга и виткана па губам неколку сати за неа. Немам време за тоа секој ден. Чешлање пред миење,чешлање по миење, што ми треба мнооогу време пошто ми е виткана и долга, кое мачење е ух И секој ден тоа?? Ноу веј. Јас ја мијам на три дена, значи му испаѓа тоа два пати неделно, некогаш и три пати. Али повеќе од три пати во неделата никогаш! Користам капки, кремови, спрејови па секој ден убаво ми мириса. И сосем доволно е 2-3 пати во неделата.
Јас денес си купив по 2 ампули б1, б6 и б12, ги ставив во шампонот па ќе пишам какви резултати ќе има
прочитав летото во браво грл дека кога си ја сечел косата на млада месечина (кога е како српче) побрзо растела косата ..
Јас сум пре-задоволна од третманов... Навистина ми е порасната косата, здрава е, сјајна, мека и убава Сем б-комплекс ампулите во шампонот, мислам дека и пантенолот кој го ставив во него и во маската за коса, врши голема работа. АД капките исто. И тоа што не ја фарбам има клучна улога сигурно, затоа што додека ја бланширав не ми мрдаше косата (што ми одговараше бидејќи на еден месец го фарбав коренот) но морав да ставам надградба за да добијам во должина бидејќи не растеше. Сега ми е природна и порасната доволно, и мнооогу сум среќна. Веќе си купив уште 10 б-комплекс амплули за да ги имам резерва
мацо кажини за капките во сите аптеки можат да се најдат?и јас сум задоволна од третманот со ампулите
^А какви ампули Хајди? Само Б-комплекс или од тие другите Б1, Б6, Б12? Се извинувам што прашувам ама темава е доста активна па сум заборавила ако имаш напишано порано И колку стави?
Колку ампули имаш ставено во шампонот? Јас ставив 5 само од б6, ама сакам да знам дали нареден пат можам да ставам и од другите... Леле одвај чекам и мене да ми порасне да видам и јас како е да се има долга коса
Преполна сум со бебешки влакна. Срам ми е да ја фатам косата, бидејќи ми се како антени, смешна сум. Инаку косата ја мијам преку еден ден, но прво со вош енд гоу (со ампули), а потоа со алпецинот.