девојки и јас ви се придрузувам во растење на косата.. после читањето на темава си купиф прееска 3 ампули б6 и 3 ампули б12 дали е во ред или треба уште нешто ???? благодарам однапред
Мене како луда ми расте косата последниве 2 месеца. А единствено што направив е ставањето на б-комлкес на косата. И тоа не ги ставив во шампон, туку ги растворив во шишенце со вода. И додека ја шампонирам косата си ставам и од таа вода и масирам долго и убаво. И пред да се бањам еден саат оставам рицинусово масло да ми отстои на косата. Бев дури и да се шишам, зошто ми порасна многу, а се изгуби формата...и еве сега пак расте и расте....
Денес слушнав дека Б6 бил повеќе за зацврстување на косата а Б12 бил повеќе за растење...Ова го кажувам само онака чисто информативно мада кај секого различно е тоа...Сепак Б витамините се исклучиво за коса и нокти и вака или така даваат резултати за подобрување на косата...
на почетоков на темава имаше еден рецепт за рестење на косата и се додаваа kaпки од коприва незнам од каде ги купувате јас никако не ги наогам
Рицинусовото масло е ефтино.На фитофарм е ми се чини,го има по аптеките...Околу 50,60 денари...Не знам точно ама тука негде е
Јас од Галафарм го купив 68 ден. ама сега гледам дека сте пишувале дека не е толку ефикасно како на фитофарм.